خودکشی مرد تهرانی پس از خیانت همسرش ! + نظر کارشناس
حوادث رکنا: مدام غر غر میکرد از به رخ کشیدن مرد های فامیل خسته شده بودم تا اینکه متوجه شدم همسرم با مرد غریبه رابطه دارد دنیا بر روی سرم خراب شد و تصمیم گرفتم دست به خودکشی بزنم......
به گزارش رکنا، مرد 43 ساله وارد مرکز مشاوره شد و گفت: 9 سال پیش با همسرم به شکل کاملا سنتی و با معرفی آشنایان و بعد از چندین بار ملاقات و خواستگاری ازدواج کردیم. بعد از چند ماه که از ازدواج ما گذشت بهانه گیری های همسرم شروع شد و همیشه مرا با آقایون فامیل و آشنایان مقایسه می کرد و مرا سرزنش می کرد که تو عرضه کار کردن نداری و فلانی چه زندگی به هم زده و ببین فلانی چه ماشینی گرفته و خالصه همشه در زندگی دیگران سرک می کشید و کارش شده بود سرزنش و فحاشی، به خانواده ام توهین می کرد و می گفت از این پدر و مادر همچین پسری بعید نیست!
خیلی تلاش کردم که خواسته های او را فراهم کنم، به هر دری می زدم تا بتوانم آسایش و امکاناتی که او میخواست را فراهم کنم ولی موفق نمی شدم و او همچنان قانع نمی شد و هر دفعه خواسته هایی داشت که از عهده من خارج بود. همیشه سر موضوعات مختلف با هم مشاجره و دعوا داشتیم و مثل خروس جنگی به هم می پریدیم.
بعد از دو سال زندگی خدا پسری به ما داد امیدوار بودم که با وجود پسران پایان آتش بس باشد اما حتی با او نیز بد رفتاری می کرد و حتی به بهانه های مختلف او را تنبیه می کرد. همسرم خیلی به سر و وضع خود می رسید و هر ماه کلی خرج خود و سر و صورت و لباسش می کرد.هر وقت شکایت می کردم کار ما به زد و خورد می کشید و مرا سرزنش می کرد، چند سالی به همین منوال گذشت و روز به روز اخلاق همسرم بد و بدتر می شد. دیگر حتی از روابط جنسی هم طفره می رفت و می گفت دوست ندارم به من نزدیک بشی و هر وقت به او محبت می کردم و می خواستم محبتی کنم، خودش را می تکاند و می گفت به من دست نزن چون چندشم می شود.... و بهانه شلختگی منو می کرد و می گفت بوی بدی می دهی....
رفته رفته باعث شد که من هم باورم شود که به درد نخور و بی ارزشم و با پیشنهاد یکی از دوستان چندین بار از مواد مخدر (تریاک) و مشروبات الکلی استفاده کردم و وقتی به خودم آمدم دیدم به مواد اعتیاد پیدا کردم و مصرف کننده شدم. دیگر بهانه های همسرم جور شده بود و بخاطر مصرف مواد و موارد دیگر سرزنش می کرد.
یک روز ویس ضبط شده ای در تلگرام از یک ناشناس به من رسید و با کنجکاوی گوش کردم که متأسفانه ویس همسرم که همراه پسر 6 ساله ام در منزل یک مرد غریبه بود و حرف های بسیار زننده و در رابطه با مسائل یک رابطه سیاه با همسرم گفته میشد و همسرم در حضور فرزندم همه ی اینها را با آن آقا رد و بدل می کرد که فوق العاده عصبی شدم و وقتی به همسرم ویس را گفتم با عصبانیت انکار کرد و چنان عصبی بودم که نفهمیدم چه کارمیکنم و به شدت همسرم را کتک زدم.
او از من شکایت کرد و من هم که نمیتوانستم این همه خفت را تحمل کنم دست به خودکشی زدم و کلی قرص خوردم و حتی با چاقو به خودم آسیب رساندم که خانواده ام متوجه رفتار من شده بودند و مرا سریع به بیمارستان بردن و جان سالم به در بردم.
نگاه کارشناس
سهیلا فارجی کارشناس ارشد مشاور خانواده
مراجع آقایی ۴۲ ساله با تحصیالت دیپلم در خانواده ای به لحاظ اقتصادی ضعیف در یکی از شهرستان های استان تهران بزرگ شده است. به علت تعارضات حل نشده مرد جوان شدیدا افسرده و ناامید از زندگی شده و دست به خود کشی زده که خودکشی وی ناموفق بوده است.
مراجع به دلیل عدم ارتباط مناسب و عاطفی با همسر خود و به علت تعارضات حل نشده زوجین و مشاجره های دائمی و غرغرهای مداوم همسر و سرزنش ها و توهین های همسر و ضرب و شتم همسر خود و نابسامان بودن محیط خانواده و نیز برای پر کردن خلأ عاطفی خود و فراموش کردن ناراحتیها و کاستن فشارهای عصبی رو به مصرف مواد کرده و نیز به علت دسترسی به ویسی که از طرف یک ناآشنا که با همسر وی روابط نامشروع داشته، به علت خشم فراوان و عدم کنترل و مدیریت بحرانی که در زندگی برایش پیش آمده، شدیدا دچار افسردگی و عدم انگیزه به ادامه ی زندگی شده و اقدام به خودکشی کرده که ناموفق بوده است.
امروزه یکی از موضووووعاتی که برای خانواده ها و جامعه اهمیت خیلی زیادی دارد، افزایش خودکشی در بین جوانان و نوجوانان پیشگیری از این رویداد ها مستلزم دانش درست در این زمینه است. دلیل خودکشی در جوانان و نوجوانان ازجمله مسائلی ا ست که بسیاری از خانواده ها و جامعه را درگیر خود کرده است. جوانی و نوجوانی یک دوره پر فشار و مملو از فشار های روانی و جسمی و تغییرات بسیار شدید است.
نگرانی های زیادی برای والدین نوجوان و جوان روش برخورد با این تغییرات بوجود می آورد. خودکشی دومین عامل مرگ و میر جوانان و نوجوانان به حساب می آید. مشکلاتی مانند فشارهای عصبی، رابطه عاطفی بیمارگونه از علل عمده این پیشامد به حساب می آید. نقش خانواده، مد رسه و گروه همسالان جوانان و نوجوان در ایجاد تفکر خودکشی بسیار اهمیت دارند. سومین راه برای پیشگیری از ایجاد تفکر خودکشی بهترین راه مبارزه با این پدیده است.
دلایل خودکشی جوانان و نوجوانان:
خودکشی جوانان و نوجوانان علل های روانی و اجتماعی مختلفی دارد. اختلال های خلقی مثل بیماری افسردگی اساسی و اختلال افسردگی دو قطبی میتواند عامل مهمی در اقدام به خودکشی باشد. جوانان و نوجوانانی که افسردگی دارند معمولا تفکرات منفی بسیار زیادی دارند، آنها فکر میکنند مشکالت شان هیچ وقت حل نمی شود، حس تنهایی بسیار شدید میکنند و نمی توانند در موقع پیدایش مشکل، مسایل خویش را به نحو درست حل و فصل کنند.
نوجوانان با اختلال های افسردگی دو قطبی به علت دوره های شیدایی و انرژی زیادی که تجربه میکنند ، بیش تر در معرض خطر خودکشی قرار می گیرند. سو مصرف ماده های، الکل و موادهای توهم زا میتواند بر نحوه ی قضاوت شخص اثر بگذارد و جوانان و نوجوانانی که از این مواد استفاده میکنند دچار تحریف های شناختی و رفتاری می شوند، این اشخاص قابلیت تصمیم گیری ندارند و در موقعیت های اسیب زا بیش تر درگیر خودکشی می شوند. عدم اعتماد به نفس هم یکی دیگر از عوامل مهمی است که در پیدایش این مشکل نقش دارد. جوانی که اعتماد به نفس ندارد بسی بیش از جوانان دیگر در معرض مخاطره است.
شکست های فردی مثل تمام شدن یک روابط عاطفی یا افت تحصیلی میتواند احساسی در شخص به وجود دلایل خودک شی در جوانان و نوجوانان از جمله مسائلی است که بسیاری از خانواده ها و جامعه را درگیر خود نموده است. جوانی و نوجوانی یک دوره پر ف شار و مملو از فشار های روانی و جسمی و تغییرات بسیار شدید اسووت. نگرانی های زیادی برای والدین نوجوان و جوان روش برخورد با این تغییرات بوجود می آورد.
خودکشی دومین عامل مرگ و میر جوانان و نوجوانان به حساب می آید. مشکالتی مانند فشارهای عصبی، رابطه عاطفی بیمارگونه از علل عمده این پیشامد به حساب می آید . نقش خانواده، مدرسه و گروه همسن و سال جوانان و نوجوان در ایجاد تفکر خودکشی بسیار اهمیت دارند. برای پیشگیری از ایجاد تفکر خودکشی بهترین راه مبارزه با این پدیده است.
عوامل فردی:
ضعف در اعتماد به نفس
افسردگی
عدم آگاهی به مهارت های ارتباطی
احساس خشم
برآورده نشدن نیازهای روانی و عاطفی
نبود یک راهنما و حامی
احساس نامیدی و تنهایی
عدم آگاهی به مهارت های زندگی از جمله تصمیم گیری و حل مسئله و مدیریت بحران در زندگی
عوامل خانوادگی:
عدم ارضاءنیازهای عاطفی از طرف همسر
سردی روابط در خانواده
عدم ارتباط مؤثر با همسر
رابطه سرد و خشک بین اعضای خانواده
عوامل اجتماعی:
ارتباط با دوستان ناباب
آسیب های ناشی از بسترهای ارتباط اجتماعی ناسالم
عدم آگاهی به مهارت های ارتباطی و اجتماعی
یکنواختی زندگی اجتماعی و نبود تفریحات و و نشاط اجتماعی
عدم آموزش های جامع و کافی از سوی ارتباطات جمعی و صدا و سیما
آسیب های رایج بعدی:
خودکشی مجدد
آسیب به خود و دیگران
بیماری های روانی و جسمی
ارسال نظر