مخمل خانم دوباره زنده شد/ او پس از 18 سال شناسنامه دار شد ! + عکس

در پی انتشار کلیپی در فضای مجازی درباره مادری معلول به نام خانم مخمل نمازی‌اصل ساکن روستای سرگچ بخش دیشموک برآن شدیم تا در این زمینه گزارشی به همراه مسؤولان تهیه کنیم.

مخمل نمازی اصل فرزند علی‌کرم متولد روستای سرپر به تاریخ 1335 دارای 4 پسر و یک دختر به نام زهرا که هم اکنون ساکن روستای سرگچ در فاصله 30 کیلومتری شهر دیشموک هستند.

وی فردی 63 ساله که از بیست سال پیش به علت زایمان دچار روماتیسم مفصلی گردید و به علت عدم مراجعه به موقع به پزشک دچار معلولیت گردیده و توانایی راه رفتن ندارد.

مخمل در روستای محروم سرگچ که فاقد زیرساخت های اولیه است زندگی می کند و منزل مسکونی محل زندگی‌اش خانه‌ای گلی و قدیمی بوده که محل زندگی خود، فرزندان و گوسفندان در کنار هم می‌باشد.

همسر مخمل پس از معلولیت مخمل جهت اداره زندگی و تربیت فرزندان مجددا ازدواج کرد تا همسر جدید بتواند کمک کار زندگی‌اش باشد.

پس از سپری کردن جاده خاکی و صعب العبور از مسیر روستاهای بنه کلو، چندار، روی‌رش عبور کرده و به روستای سرگچ رسیدیم در بین راه یکی از خودروهای ما در رودخانه خروشان گندمکار گیر کرده و نیم ساعتی در آب معطل شدیم تا به روستای سرگچ رسیدیم.

اقبال بلادی‌راد برادر مخمل نمازی اصل گفت: پس از معلولیت ناشی از زایمان بلافاصله به پزشک مراجعه و خواهرم مجددا توانایی راه رفتن پیدا کرد اما به علت دارا بودن فرزندان عقب مانده ذهنی مهر مادری اجازه نداد که از فرزندان دور باشد و ایشان را به روستای سرگچ آوردم.

در فصل زمستان به علت قطع راه ارتباطی و بی اطلاعی از خواهرم و نرسیدن به موقع داروهای مصرفی و سرمای شدید دوباره معلولیتش شروع شد.

وی افزود:چیزی قریب به بیست سال است که فلج می باشد و از پنج سال پیش پزشکان فرسودگی رگ‌های بدن مخمل را خبر دادند اما به علت نداری و بی پولی توانایی درمان او را نداشتیم.

درویش یکی از فرزندان مخمل گفت: محل زندگی ما و گوسفندان مان در یک ساختمان است و مادرم معلول شده و بیش از چند سال است که هیچ گونه یارانه و خدماتی از طرف نهادهای حمایتی در خصوص مادرم دریافت نکردم.

صفا حبیبی بخشدار دیشموک گفت:با توجه به گزارشات واصله در خصوص مخمل نمازی اصل با پیگیرهای صورت گرفته مشخص گردید که فردی فقیر،معلول و دارای دو فرزند ناتوان ذهنی می باشد.

وی افزود: در سنوات گذشته در سامانه ثبت احوال برای ایشان گواهی فوت ثبت گردیده که با پیگیری‌های لازم و مکاتبات با فرماندار کهگیلویه مدیرکل امور بانوان استانداری و مدیرکل ثبت احوال استان مقرر گردید به اتفاق مسئول بهزیستی شهرستان کهگیلویه، رئیس کمیته امداد دیشموک و مسئول ثبت احوال چاروسا و اصحاب رسانه مشکلات خانواده مخمل نمازی اصل از نزدیک بررسی و در اسرع وقت گواهی ثبت فوتی لغو گردد.

حبیبی از ساخت مسکن برای خانواده نمازی اصل خبر داد و گفت: با توجه به اینکه خانواده نمازی اصل دارای زمین در روستاهای دلی و سرپر هستند به علت صعب‌العبور بودن مسیر ساخت مسکن در روستای سرگچ مقرون به صرفه نیست و با واگذاری زمین مراحل ساخت مسکن در روستای دلی یا سرپر اجرایی و عملیاتی می شود.

رضا ایزدی رئیس کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) دیشموک گفت: سرپرست مخمل نمازی اصل آقای نوراله واهبی عابد دارای 6 نفر عائله تحت پوشش کمیته امداد می باشد.

وی افزود: ایشان از تمام خدمات جهیزیه، موردی و مسکن بهره مند بوده و دخترش زهرا(نازلی زهرا) تحت پوشش این نهاد بوده و از خدمات مددجویی بهره مند می‌شود که با پیگیری های مدیرکل امداد استان یک تخت خواب جهت استراحت ایشان از طرف کمیته امداد تحویل داده می شود.

موسوی مسئول ثبت احوال چاروسا گفت: طبق بخشنامه ثبت احوال کسانی که اقدامی برای خدمات سجلی از قبیل سریال بر روی سند، شناسنامه و کارت ملی ننماید ثبت احوال می تواند فوتی ایشان را ثبت نماید و این در حالی است که مخمل نمازی اصل دارای شناسنامه و سند بدون سریال بوده و همین امر باعث ثبت فوتی ایشان گردید.

موسوی در همین رابطه گفت: به دلیل سهل انگاری و عدم توجه از ناحیه خانواده قطع مستمری اش در نهادهای حمایتی پیگیری نشده و حتی مسئولان ذی ربط دلایل قانع کننده‌ای برای علت فوت ایشان ارائه نکردند که به علت نبود اقدام بر روی سریال سند ایشان در سال های قبل و نداشتن کارت ملی از یادها و اسناد و مدارک رسمی فراموش گردید در صورتی که با وجود معلولیت بالای سر فرزندان عقب مانده ذهنی اش مادری می کرد.

وی افزود: تاریخ تنظیم گواهی فوت ثبت شده در ثبت احوال مورخه 25/04/1380 می باشد فلذا در سال های قبل مراحل ثبت به صورت آنلاین نبوده و طی چند سال اخیربا لینک شدن بهزیستی و کمیته امداد به ثبت احوال مستمری ایشان قطع گردیده است که با توجه به اشتباه پیش آمده می تواند با ارائه یک استشهاد محلی با مهر دهیار، بخشدار و شورا با تایید کلانتری مراحل حذف فوت را انجام دهد.

مسئول ثبت احوال چاروسا فراتر از وظیفه ی کاری به صورت داوطلبانه و برای رضای خدا با نامه نگاری و مکاتبه با بخشداری و کلانتری دیشموک خواستار بررسی قانونی و تایید زنده بودن ایشان شد و گفت: به صورت شخصی اقدامات قانونی مربوط به استشهاد محلی را انجام دادم تا مراحل حذف گواهی فوت مخمل نمازی اصل انجام شود.

افشانده مسئول بهزیستی شهرستان کهگیلویه گفت: مخمل نمازی اصل از سال 85 تحت پوشش بهزیستی قرار گرفت و گویا قبل از آن تحت پوشش کمیته امداد بوده که در سال 80فوتی برای ایشان صادر شده که با توجه به اینکه آثار حقوقی بر فوت و تولد مترتب است پیگیری شود چگونه و به استناد چه مدارکی و به چه دلیلی گواهی فوت توسط ثبت احوال صادر شده و به خاطر همین گواهی و اینکه در سامانه ای از سال 95 بهزیستی و ثبت احوال به هم لینک شده اند و به محض ورود کد ملی اطلاعات نمایان میگردد به صورت خودکار سازمان بهزیستی لیست مستمری بگیران فوت شده را قطع مستمری نموده و به استان مربوطه اعلام می گردد.

وی افزود: مسئله فوتی مخمل نمازی اصل از طریق قوانین و بخشنامه های ثبت احوال اعمال شده است که پس از حذفی فوتی مستمری ایشان دایر خواهد شد.

مدیر بهزیستی کهگیلویه در خصوص خدمات مستمری گفت: خدماتی از قبیل ساخت مسکن معلولان برابر مقررات، برقرای مستمری در اولین فرصت بعد از اثبات حیات ایشان چرا که الان فوت شده محسوب و قانونا در قید حیات نمی‌باشد، در صورت رضایت خانواده نگهداری در یکی از مراکز، اعطای وسایل کمک توانبخشی به ایشان از جمله تشک مواج وسایل بهداشتی، ویلچر و غیره و کمکهای موردی و بلاعوض قانونی به ایشان انجام خواهد شد.

افشانده در پاسخ به خبر منتشره در خصوص زندگی غم انگیز خانواده ای در روستا سرگچ دیشموک گفت: شخصاً از یک طرف تشکر می کنم از اصحاب رسانه که با قلم زدن خود به انصاف و عدالت ، نهادهای انقلابی، دولتی و حمایتی را در خدمت رسانی بهتر به مردم نجیب و شرافتمند ایران با عزت یاری می‌کنند.

گفتنی است مخمل نمازی اصل از درمانگاه دیشموک به بیمارستان دهدشت اعزام و به صورت رایگان و با تقبل مدیریت مرکز بهداشت شهرستان کهگیلویه تحت مراقبت بهداشتی-درمانی قرار گرفت و هم اکنون در بیمارستان دهدشت بستری می باشد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.