روسیه از ساخت آزمایشگاه‌های بیولوژیک آمریکا در گرجستان پرده برداشت

به گزاش رکنا، در گزارش شبکه تلویزیونی "روسیا الیوم" آمده است: روسیه این اقدام آمریکا را نقض تمام کنوانسیون‌های بین‌المللی دانسته است.

پس از تحلیل داده‌هایی که توسط وزیر اطلاعات پیشین گرجستان در اختیار روسیه قرار گرفت، نگرانی مسکو نسبت به اقدامات واشنگتن در گرجستان که مخالف با تمام قوانین و کنوانسیون‌های جهانی است، تأیید شد.

در این بیانیه تأکید شده است که آمریکا در تلاش است که برخی از بندهای پیمان منع استفاده از سلاح‌های میکروبی و شیمیایی را دور بزند و توان بیولوژیکی و شیمیایی خود را در پوشش پژوهش‌های مسالمت‌آمیز تقویت کند.

در نشست مطبوعاتی که در مقر وزارت دفاع روسیه در مسکو و با حضور وابستگان نظامی روس برگزار شد، تحرکات آمریکا در زمینه بیولوژیکی و شیمیایی در گرجستان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

پس از بررسی و تحلیل پرونده‌های مربوط به ساخت سلاح بیولوژیک توسط یک تیم مخصوص در وزارت دفاع روسیه، مشخص شد که این آزمایشگاه‌ها برای تهیه انواع ویروس‌ها برای کشتن انسان‌ها و شیوع انواع بیماری فعالیت دارند.

برپایه این داده‌ها، طاعون آفریقایی که در ۱۰ سال گذشته در مناطق مرزی روسیه و چین با گرجستان شیوع داشته، از آزمایشگاه‌های آمریکایی نشأت گرفته است.

براساس گزارش وزارت بهداشت روسیه، تلاش های بیولوژیک آمریکا حدود ۵۵ میلیارد دلار به صورت مستقیم و غیرمستقیم به بخش‌های مختلف روسیه خسارت زده است.

این گزارش می‌افزاید: آمریکا چندین نمونه‌گیری از شهروندان روس را در ۳۰ آزمایشگاه جمع آوری کرد تا از آنها برای ساخت سلاح بیولوژیک در نزدیک مرزهای روسیه استفاده کند.

برپایه این گزارش، اسناد و مدارک مرکز "لوگار" آمریکا در گرجستان ثابت می‌کند که این مرکز مجهز به پهپادهای ناقل حشرات حامل میکروب بوده است.

روسیه درپایان اعلام کرد که ساخت آزمایشگاه‌ برای تولید سلاح بیولوژیک توسط آمریکا در مرزهای روسیه، نه تنها جان شهروندان روس را به خطر می‌اندازد، بلکه تهدیدی برای تمام کشورهای همسایه روسیه است.

پیش از این نیز "نیکلای پاتروشف" دبیر شورای امنیت روسیه اعلام کرده بود که پنتاگون در حال ساخت و احداث آزمایشگاه‌های بیولوژیکی در سراسر جهان است

وی گفته بود:این آزمایشگاه‌ها برای ساخت سلاح‌های بیولوژیکی راه‌اندازی شده و اتفاقی است که به شدت نگران کننده است.

برخی رسانه‌های آمریکایی از جمله سی‌ان‌ان نیز ۱۷ مهر ماه ۹۸ از تصمیم دولت «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا برای خروج از معاهده آسمان‌های باز خبر دادند.

معاهده آسمان‌های باز توافقنامه‌ای بین ۳۴ کشور جهان است که در خصوص اجازه پرواز هواپیماهای جاسوسی و تجسسی بر فراز مناطق کشورهای عضو این معاهده تمرکز دارد.

این معاهده برای ایجاد درکی متقابل و اطمینان به کشورهای امضاکننده در خصوص تمامی تحرکات و فعالیت‌های نظامی که ممکن است باعث نگرانی طرف مقابل شود، ایجاد شده‌ است.

معاده آسمان‌های باز یکی از بزرگ‌ترین تلاش‌های بین‌المللی برای هرچه شفاف‌تر کردن فعالیت‌های نظامی قدرتهای جهان بوده است.

مفهوم اولیه این طرح در سال ۱۹۵۵ توسط «دوایت آیزنهاور» رئیس‌جمهور وقت آمریکا به شوروی در کنفرانس ژنو ارائه شده بود که با مخالفت روس‌ها روبه‌رو شد.

پس از مخالفت شوروی، این طرح برای سال‌ها از دستور کار خارج شد که در نهایت در دوران ریاست جمهوری جرج بوش پدر مجدداً در مورد آن بحث شد که منجر به امضای توافقنامه‌ای در ۲۴ مارس ۱۹۹۲ شد. در نهایت نیز از اول ژانویه ۲۰۰۲ این طرح عملیاتی و اجرا شد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.