جریان «آن ۲۳ نفر» در عربستان / آلسعود در حال نابود کردن معماری و فرهنگ شیعیان است
رکنا: یک کارشناس رسانهای عربستان درباره ویدیوی تظاهرات مردم قطیف که به تازگی در فضای مجازی منتشر شده توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش رکنا، چندی پیش ویدیویی در فضای مجازی از تظاهرات مردم قطیف عربستان منتشر شد که در حال لعن آل سعود هستند. «مجتبی التاروتی»، فعال رسانهای و مجری شبکه اینترنتی احرار عربستان در خصوص این ویدیو اظهار کرد: «ویدیوی منتشرشده در فضای مجازی به سال ۲۰۱۱ بازمیگردد و مربوط به تشییع پیکر یکی از شهداست که به تظاهرات اعتراضی تبدیل شد و جدید نیست.
مسئولین امنیتی، لیست ۲۳ نفرهای از رهبران اعتراضات آن سال را تهیهکرده و آنها را تحت تعقیب قرار دادند. این ۲۳ نفر از شیعیان منطقه الشرقیه هستند که مطالبات ابتدایی هر شهروندی را بیان میکردند، اما به دلیل خفقان حاکم، پاسخی از جانب حکومت دریافت نشد و درنتیجه، تظاهرات مسالمتآمیز مردم در آن سال کلید خورد.»
آل سعود اکثر رهبران انتفاضه مناطق شیعهنشین را به جای دستگیری به شهادت رساند
التاروتی افزود: «از نظر مسئولین سعودی این افراد، تروریست و برهم زننده امنیت ملی تشخیص داده شدند و عملیات جستجو و تفتیش برای دستگیری آنها آغاز شد. طبعاً رهبران قیام برای ادامه فعالیتهای خود، تصمیم گرفتند که از انظار عمومی و دسترسی نیروهای اطلاعاتی ریاض دور بمانند. با این حال، جاسوسهای عربستان، رد بسیاری از آنها را پیدا کردند. بیشتر آن ۲۳ نفر به شهادت رسیده و تعداد کمی از آنها هم دستگیر و با اتهامات سنگین به زندان افتادند.
شهید خالد اللباد، یکی از رهبران بزرگ انتفاضه به دست نیروهای امنیتی در مقابل منزلش به ضرب گلوله مأموران اطلاعاتی به شهادت رسید، درحالیکه میتوانستند او را دستگیر کنند. مرسی الربح نیز به همین ترتیب، به شهادت رسید. آخرین شهید بزرگ و سرشناس نیز سلمان الفرج بود. وی از شخصیت بزرگی برخوردار بود، اما حتی رسانهها آنچنانکه باید و شاید به تجلیل از این شهید بزرگوار نپرداختند. اخیراً نیز دو نفر دیگر که با رهبران قیام سال ۲۰۱۱ مرتبط بودند نیز توسط دستگاههای اطلاعاتی شناسایی و بازداشت شدند.»
مجری شبکه اینترنتی احرار عربستان درباره چرایی قیام آن سال و نظایر آن تصریح کرد: «تمام مردم عربستان بهویژه شیعیان این کشور از حکومت ناراضی هستند و بیشترین فشار نیز از جانب اقلیت شیعیان تحمل میشود. ریشه این اختلافات نیز به تفاوت مذهب پیروان مکتب اهلبیت (ع) با مذهب رایج عربستان (وهابیت) بازمیگردد.»
کوچ اجباری شیعیان
وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره تصمیم اخیر دولت سعودی برای کوچ اجباری هزاران نفر به دلیل تخریب بخشهایی از العوامیه و شرق عربستان گفت: «این تصمیم در چند فاز در دست اجراست که مرحله اول آن در منطقهای در شهر العوامیه آغاز شد. همانطور که مطلعید، این شهر را میتوان خاستگاه انتفاضه شیعیان عربستان نامید چراکه زادگاه عالم مجاهد شیخ نمر باقر النمر در آنجا بود. العوامیه، قدمتی چند هزار ساله دارد و تخریبها و کوچاندن مردم به این بهانه آغاز شد که این منطقه قابل سکونت نیست. اصل ماجرا این است که میخواهند هویت تاریخی شیعیان را نابود کنند و تعلقخاطر آنها به این منطقه را به سبب حضور شیخ نمر از بین ببرند. این مناطق در حال حاضر نابود و با خاک یکسان شده و بعدها حتی اسم آنجا را عوض کردند.»
این فعال رسانهای عربستان افزود: «پس از آن، چندین طرح بهاصطلاح عمرانی برای شهر قطیف مطرح شد. برخی از این طرحها مبتنی بر تخریب خیابانهای اصلی شهر بود که با اعتراضات اهالی آنها همراه نشد، اما نتیجهای در بر نداشت. یکی از نتایج این طرحهای عمرانی، تخریب بخش بزرگی از مزرعه «الرامس» بهعنوان یکی از ثروتهای طبیعی العوامیه بود. نهتنها این مزرعه، بلکه هرچه به تقویت و دوام و بقای شیعیان کمک کرده، مورد تعرض آل سعود قرارگرفته است تا از این رهگذر، شکل و روح جدیدی از منظر «معماری» و «فرهنگی» با مذهب ضاله وهابیت نضج بگیرد.»برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر