امضای 14 سند همکاری در پایان نشست نخست وزیران شانگهای

به گزارش رکنا، در «تاشکند»، در پایان نشست نخست وزیران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در شهر «تاشکند» 14 سند همکاری به امضا رسید.

بر اساس این گزارش در این نشست که در آن «اسحاق جهانگیری» معاون رئیس جمهور ایران نیز حضور داشت 14 سند همکاری از جمله، برنامه جدید همکاری‌های اقتصادی تا سال 2035 میلادی تصویب شد.

این اسناد در زمینه تجارت و سرمایه گذاری، همکاری‌های بانکی و مالی، حمل و نقل و لجستیک، صنعت، کشاورزی، انرژی، گمرک، نوآوری، فن آوری‌های اطلاع رسانی، همکاری‌های بین منطقه‌ای، گردشگری، اکولوژیکی و آموزش می‌باشند.

نسخه قبلی این برنامه که در سال 2003 امضا شد تا سال 2020 معتبر بوده و شامل همکاری‌های دیجیتالی و فناوری‌های پیشرفته نمی‌باشد.

علاوه بر این، تصمیمی در مورد تدوین نظریه همکاری‌های عضو سازمان همکاری شانگهای در توسعه تجهیزات فن آوری‌های دیجیتالی در روستاهای دورافتاده و برنامه اقدامات برای اجرای آن تصویب شد.

این سند گسترش همکاری‌های متقابل مناطق مرزی را نیز در نظر دارد.

نخست وزیران همچنین برنامه مراکز اقتصادی تحلیلی سازمان همکاری شانگهای را تصویب کردند که بر اساس آن در تمام کشورهای عضو سازمان از این مراکز ایجاد خواهد شد.

همچنین نظریه همکاری‌های متقابل سازمان‌های ریلی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و تصمیم در مورد تنظیم قرارداد بین کشورهای سازمان همکاری شانگهای در خصوص شکل‌گیری سیستم مدیریت جابجایی کالا تصویب شد.

نخست وزیران کشورهای سازمان همکاری شانگهای برنامه توسعه رفاه اکولوژی شهرهای سازمان همکاری شانگهای و تصمیمی در مورد همکاری های متقابل در زمینه تجارت خدمات بین کشورهای سازمان همکاری شانگهای را تصویب کردند.

در چارچوب این نشست همچنین یادداشت تفاهم همکاری بین دبیرخانه سازمان همکاری شانگهای و سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد در مورد تبادلات اطلاعات و همچنین برگزاری سمینارهای مشترک به امضا رسید.

همچنین سازمان‌های گمرکی کشورهای سازمان همکاری شانگهای در این نشست یادداشت تفاهم همکاری در مورد همگرایی متقابل سیستم‌های ملی ترانزیتی را امضا کردند.

سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین المللی بین دولتی است که در تاریخ 15 ژوئن سال 2001 میلادی در شانگهای چین از سوی قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شده است.

در نشست سازمان که روزهای 8 و 9 ژوئن سال 2017 میلادی در شهر آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شد، هندوستان و پاکستان عضو دایمی سازمان همکاری شانگهای‌ شدند.

اکنون جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند.

ترکیه، سریلانکا، ارمنستان، آذربایجان، نپال و کامبوج شریک گفت وگو با این سازمان هستند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.