تصویب دو قطعنامه ضد ترکیه‌؛ آمریکا «نسل‌کشی ارامنه» را به رسمیت شناخت

به گزارش رکنا،‌ مجلس نمایندگان آمریکا بامداد چهارشنبه در رأی‌گیری برای موضوع «قتل عام ارامنه به دست دولت عثمانی در سال ۱۹۱۵»، آن را به رسمیت شناخت.

در رأی‌گیری انجام شده در مجلس نمایندگان آمریکا ۳۰۵ نماینده به این قطعنامه رای مثبت و تنها سه نماینده به آن رای منفی دادند.

وزارت امور خارجه ترکیه در واکنش به تصویب این قطعنامه در مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد که این تصمیم،‌ اقدامی شرم‌آور بوده و از دیدگاه ترکیه باطل است.

همچنین مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت آرا به قانونی رأی داد که طی آن با اعمال تحریم‌ علیه ترکیه به دلیل حمله به شمال سوریه موافقت کرد.

در این رای گیری ۴۰۶ نماینده به اعمال تحریم علیه ترکیه رای موافق داده و ۱۶ نماینده دیگر با آن مخالفت کردند.

آمریکا و ترکیه به مدت چندین دهه در زمینه به رسمیت شناختن راندن و کشتار ارامنه در جریان جنگ جهانی اول به عنوان نسل کشی دارای اختلاف بودند. ترکیه می‌گوید که آنچه در سال ۱۹۱۵ رخ داد، نسل‌کشی نبوده است.آنکارا تاکید دارد که آنان در درگیری های جنگ جهانی اول کشته شده‌اند.

با این حال ارمنستان می‌گوید که اقدامات امپراطوری عثمانی در آن زمان باعث مرگ ۱.۵ میلیون نفر شده است. به گفته ارامنه، این افراد بین سال‌های ۱۹۱۵ تا ۱۹۱۷ قربانی کشتارهای برنامه‌ریزی‌شده، کوچ اجباری و گرسنگی شده‌اند.

آنچه کشتار ارامنه به دست دولت عثمانی خوانده می‌شود، برای دهه‌ها عامل تنش بین ارمنستان و ترکیه شده است و دو کشور با وجود ۳۳۰ کیلومتر مرز مشترک هیچ روابط دیپلماتیکی با یکدیگر ندارند.

دولت ترکیه وقوع درگیری‌ها در سرزمین‌های تحت سیطره امپراتوری عثمانی در جریان جنگ جهانی اول را منکر نمی‌شود ولی مخالف این است که از رویدادهای بین سال‌های ۱۹۱۵ و ۱۹۱۷ میلادی را به عنوان «نسل‌کشی» یاد شود. آنکارا، ادعای ارامنه مبنی بر کشته شدن بیش از یک میلیون و نیم ارمنی در امپراتوری عثمانی را اغراق آمیز می‌داند.

پیشتر در چهارم اردیبهشت ماه ۱۳۹۸، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در توییتی، اتفاقات سال ۱۹۱۵ در امپراتوری عثمانی را «فلاکت بزرگ» و «بدترین جنایت گروهی» خوانده بود.

مقامات ایروان برای سال‌ها تلاش می‌کنند کشورهای جهان، ۲۴ آوریل هر سال را به عنوان سالروز کشتار ادعایی ارامنه در دوران جنگ جهانی اول از سوی دولت عثمانی ترکیه به رسمیت بشناسند.

علاوه بر آمریکا، پیشتر دولت فرانسه به ریاست «آمانوئل ماکرون» کشتار ادعایی را به رسمیت شناخت؛ امری که واکنش اعتراض‌آمیز مقام های ترکیه را در پی داشت.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.