اهمیت خانه های خلاق و نوآوری در اشتغالزایی + فیلم
رکنا: رییس مرکز و دبیر ستاد فناوری های نرم و توسعه صنایع خلاق به اهمیت صنایع خلاق ازجمله در بخش اسطوره های فرهنگی و تمدنی کشورمان پرداخت.
به گزارش رکنا، پرویز کرمی، رییس مرکز و دبیر ستاد فناوری های نرم و توسعه صنایع خلاق در یک سخنرانی گفت: کار خانه خلاق و نوآوری تولید شغل و اشتغال است و تولید شرکت دانش بنیان و خلاق.
50درصد فارغ التحصیلان دانشگاه های ما در حوزه های علوم انسانی، علوم اجتماعی، فرهنگ و هنر، رسانه و اقتصاد درس خوانده اند. ما نمی توانیم به دانشگاه های مادر خودمان ازجمله دانشگاه آزاد بگوییم چون دیگر کار نیست نه در دولت و نه در فضای عمومی حتی در اسنپ و تپسی هم برای آنها کار نیست دیگر درس نخوانند! خانه های خلاق و نوآوری محلی هستند که باید به فکر اشتغال این افراد هم باشند. ما مشوق های بیشتری را در خانه های خلاق و نوآوری برای مناطق کمتر برخوردار (نه محروم که شکر خدا دیگر خیلی نداریم) در نظر گرفته ایم.
خانه های خلاق و نوآوری در سیستان و بلوچستان
در استان سیستان و بلوچستان که تا اسمش می آید می گویند محروم و من هرگز این واژه را برایش به کار نمی برم 6 خانه خلاق و نوآوری، تعداد زیادی مرکز نوآوری، یک کارخانه نوآوری خیلی خوب داریم.
معاونت علمی برای رشد این موضوع در کشور 3 پلتفرم را پیگیری می کند؛ 1) در دل هر مرکز استان باید یک کارخانه نوآوری داشته باشیم. الان 9 تا داریم که بقیه باید شکل بگیرد.
2) مرکز نوآوری که بیشتر در حوزه کشاورزی و بیوتک در حال کار کردن است.
3) خانه های خلاق و نوآوری که حوزه اش فناوری های نرم است و صنایع خلاق 2700 میلیارد دلار گردش مالی در دنیا دارد و برای 50میلیون نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده است. اتفاقا کشور ایران بالاترین مزیتش را در حوزه صنایع خلاق دارد که صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری تنها یکی از 20 بخش صنایع خلاق است.
گستردگی حوزه صنایع خلاق
ما در این بخش نوآوری های اجتماعی را داریم، یادگیری، آموزش، رسانه ها اعم از دیداری و شنیداری، فیلم، انیمیشن و پویانمایی را داریم. متاسفانه همین الان کشورهای همجوار ما همان طور که از ما نفت و مواد معدنی خام را می گیرند از اسطوره های تمدن ما، شاهنامه و سایر کتاب های ادبیات کهن ما به عنوان ماده خام استفاده می کنند و اسم اسطوره ها را تغییر می دهند و به صورت مینی سریال به خودمان تقدیم می کنند!
می گویند 18میلیارد دلار که من می گویم اغراق است ولی 10میلیارد دلار را می پذیرم که گردش مالی یکی از کشورهای همسایه از مینی سریالی که تولید می کند از اسطوره های فرهنگی و تمدنی ماست.
چرا ما نباید این شرکت ها را ایجاد کنیم؟! مثلا ما کاراکتر ایرانی داریم مثل رستم، رخش، سیمرغ اما اگر ملکه نشود و در دل انیمیشن ها و سریال ها و پویانمایی ها جا نیفتد در بازار هم اسباب بازی اش نمی آید. 100میلیارد دلار گردش مالی اسباب بازی در دنیاست که ما 350میلیون دلار واردکننده اسباب بازی از شخصیت های خارجی هستیم! 20 میلیون دلار ایران اسباب بازی ساخته و ما تازه رفته ایم به این سمت، اینها صنایع خلاق است. وقتی می گوییم صنعت واقعا از صنایع دیگر هیچ چیز کم ندارد.
ارسال نظر