واقعیت های پنهان در زندگی میترا استاد و نجفی

محمد بلوری روزنامه نگار پیشکسوت  گفت: پنج گلوله در صحنه قتل میترا استاد شلیک شده که سه گلوله به دیوار حمام و دو گلوله هم با اصابت به میترا استاد باعث مرگش شده. بنابراین با توجه به اتوماتیک نبودن سلاح بالطبع پنج بار انگشت به ماشه فشار آورده و با پنج بار فشار انگشت، پنج گلوله در فاصله های مختلف شلیک شده است.

نکته مهم دیگری که می تواند در جریان تحقیق قضایی مؤثر واقع شود، تشخیص اثر انگشت روی وسیله و آلتی است که متهم با آن مرتکب جرم شده است. طبق روال قضایی اسلحه یا چاقویی که متهم با آن مرتکب قتل شده باید توسط دایره جنایی تحت آزمایش انگشت نگاری قرار گیرد تا روشن شود آثار انگشتی که روی دسته چاقو یا سلاح گرم باقی مانده متعلق به متهم است.

چنین وسیله ای با برگه تشخیص اثر انگشت ضمیمه پرونده می شود تا در دادگاه، قضات مطمئن شوند اثر انگشت روی آلت قتل متعلق به متهم است و به این ترتیب اگر فرد متهم قتل را انکار کند، اثر انگشت، قاطع ترین دلیل برای نشان ارتکاب جرم از سوی چنین فردی خواهد بود.

اما در محل کار رئیس پلیس آگاهی تهران شاهد بودیم که گزارشگر سیمای جمهوری اسلامی بدون توجه به این مورد، اسلحه متعلق به محمدعلی نجفی (متهم) را در دست گرفت و به شمردن فشنگ های موجود در آن پرداخت و به این ترتیب مؤثرترین مدرک از صحنه جنایت که اثر انگشت متهم را نشان می داد، از بین برد. در صورتی که نمی بایست به یک گزارشگر اجازه داده شود تا مهم ترین مدرک و اثر به جا مانده از صحنه جنایت را از بین ببرد.

در جریان پخش این صحنه از اتاق رئیس پلیس آگاهی تهران که از تلویزیون پخش می شد، بینندگان همچنین شاهد رفتار سرشار از احترام رئیس پلیس آگاهی نسبت به متهم حاضر در صحنه بودند که برای میلیون ها بیننده دیدنی و اثرگذار بود. برخی از خوانندگان روزنامه هم که تحت تأثیر این صحنه احترام آمیز قرار گرفته بودند با اشاره به صحنه خشونت آمیز دو افسر و مأمور پلیس با یک جوان متهم به روزه خواری و یادآوری چند صحنه خشونت بار دیگر که از شبکه های مجازی پخش شده بود، جملگی تأکید می کردند چه خوب که این رفتار احترام آمیز رئیس پلیس آگاهی نسبت به شهروندان توسط همه مأموران مراعات شود. هرچند که تعداد صحنه های خشونت آمیز پلیس که توسط عده اندکی از مأموران انجام می گیرد، بسیار اندک ولی اثرگذار است.

در این فرصت پیش آمده به صحنه مصاحبه همکارم با محمدعلی نجفی (متهم پرونده) اشاره می کنم که برای بینندگان صحنه سرگیجه آور بود. در این مصاحبه همگی شروع به پرسش از متهم کرده بودند، بی آنکه جواب ها شنیده شود و متهم در برابر هجوم پرسش های جمعی سرگردان می ماند که چه جواب بدهد. معمولاً شیوه مصاحبه خبرنگاران با یک فرد این است که رعایت نوبت را بکنند و به دقت گوش فرا دهند، چون ممکن است جواب مصاحبه شونده به یک خبرنگار مهم ترین نکته باشد.

- به تراژدی زندگی پرماجرای یک مرد سیاسی و با تجربه بازگردیم که در مهلکه زناشویی پر رمز و راز با زن جوانی افتاده بود، زنی که با گذشت چند ماه از جدایی از همسر اولش و داشتن یک فرزند راه پیشرفت اجتماعی اش را در ازدواج با پیر سیاست و تجربه یافته بود و نه در پی شوهر بلکه مرادی بود تا موفقیت را با کمک شوی سالخورده طی کند.

میترا پیش از این ازدواج با راهنما و مرشدی پدرگونه راه های مختلفی را برای پیشرفت طی کرده بود، چندی به خوانندگی و هنر روی آورد و هنرپیشه یکی دو فیلم شد اما این نقش ها عطش روح تشنه اش را سیراب نکرد تا در آشنایی با محمدعلی نجفی، شوهر مرشدگونه اش را یافت، تا با کمک این «عاقل مرد» بی تجربه در وادی عشق و عاشقی راه ترقی را طی کند.

میترا راه ترقی و پیشرفت برای رسیدن به عرصه سیاست، نمایندگی در شورای شهر اسلامشهر را انتخاب کرد و برای رسیدن به یکی از صندلی های تالار شهر تصمیم گرفت از مرشد سیاسی اش کمک بخواهد تا در آینده ای نه چندان دور به جاذبه های اجتماعی سیاسی اش راهی بجوید و در این رفت و آمدها بود که مرشد راهنمایش با ۳۲ سال اختلاف سنی در مرام عاطفی اش گرفتار شد و زن جوان با این ازدواج، در رؤیاهایش راه های موفقیت در عرصه های پرجاذبه سیاست را ترسیم کرد. اما چندماهی از ازدواج میترا با «پیر مراد» ش نگذشته بود که سایه های بدگمانی به زندگی مشترک شان دامن کشید. ابعاد این سایه ها ممکن است در آینده ای نه چندان دور از چهره واقعیت ها کنار زده شود. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی