اضافه شدن سالانه 150 هزار نفر به آمار بیماران سرطانی / سرطان معده کشنده تر

بیماران سرطانی به گفته رییس مرکز تحقیقات سرطان سالانه 150 هزار نفر به آمارشان اضافه می شود.

به گزارش رکنا، دکتر محمد اسماعیل اکبری در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی مقابله با سرطان در سالن همایش مرکز تحقیقات سرطان برگزار شد، افزود: هرچند ایران از نظر تعداد مبتلایان به این بیماری از بسیاری کشورها کمتر است اما سرعت رشد آن در کشور از همه دنیا به ویژه از کشورهای منطقه بیشتر است.

وی ادامه داد: ما در حال حاضر تقریبا یکی از کشورهایی هستیم که نسبت به کشورهای غربی سرطان بسیار کمتری داریم، به عبارتی حدود یک پنجم این کشورها، مبتلا به سرطان داریم.

رییس مرکز تحقیقات سرطان تصریح کرد: ۱۵۰ هزار بیمار جدید در سال شناسایی می شوند که این رقم معادل ۱۵۰ نفر در ۱۰۰ هزار نفر بوده و این مقدار در کشورهای غربی بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر در ۱۰۰ هزار نفر است.

اکبری با بیان این که سرطان معده کشنده ترین سرطان در ایرانیان است، گفت: در حالی که این بیماری در کشورهای غربی بیش از ۴۰ سال است که از دهمین سرطان شایع هم عقب تر است.

وی، سرطان معده را یک سرطان اجتماعی دانست و افزود: یکی از عوامل موثر در ابتلای آن بهداشت دهان و دندان است و میزان مصرف نمک، مواد داغ و استعمال دخانیات عوامل موثر دیگر در این زمینه هستند و این سرطان در شمال غربی و شمال شرقی ایران شایع بوده و به دلیل مصرف مواد داغ است.

رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و فوق تخصص جراحی غدد و سرطان شایع ترین سرطان در مردان ایرانی را سرطان معده اعلام کرد و گفت:این نوع سرطان در برخی استان ها مانند تهران و اصفهان از اولین مورد سرطان مردان، پایین آمده است.

سرطان سینه یک چهارم سرطان ها در زنان است

اکبری با یادآوری این که سرطان سینه یک چهارم سرطان ها در زنان است، افزود: به همین دلیل این نوع سرطان در همه دنیا به عنوان یک معضل بهداشتی است و برای آن برنامه ریزی دقیق هم در پیشگیری و هم در درمان آن دارد.

پدر پزشکی جامعه نگر، سرطان پستان در زنان را شایع ترین نوع سرطان اعلام کرد و گفت: این موضوع در همه جای دنیا یکسان است. حدود ۲۶ درصد سرطان های زنان ایرانی را سرطان سینه تشکیل می دهد که در دنیا حدود ۲۵ درصد است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که سرطان سینه دومین علت مرگ ناشی از سرطان ها در زنان است، اظهارداشت: این سرطان در مجموع مردان و زنان ایرانی، ششمین علت مرگ ناشی از سرطان ها است.

اکبری ادامه داد: قریب به ۲۰۰ نوع سرطان در دنیا ثبت شده که فقط نسبت های بروز آنها با هم تفاوت دارند.

سرطان به شدت در ایران در حال افزایش است

وی ۲ عامل را موجب بیماری سرطان بیان کرد که یکی از آنها سن بالا است و افزود: به دلیل این که جمعیت ایران در حال پیرشدن است، سرطان به شدت در این کشور در حال افزایش است.

مشاور عالی وزیر بهداشت ادامه داد: افزایش سرطان ارتباط مستقیم با پیری جمعیت دارد، به عبارتی سن به تنهایی ۷۰ درصد در بروز سرطان تاثیر گذار است.

اکبری ادامه داد: ۳۰ درصد بقیه ریزفاکترها هستند که در بروز سرطان موثر هستند.   آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی