مهدکودک رفتن بچهها، یک انتخاب خوب یا بد؟
وقتی کودکی در سنین پیش از مدرسه داشته باشیم، قطعا با چالشی رو به رو هستیم که آیا خوب است کودکمان را به مهدکودک ببریم؟ اگر بخواهیم این موضوع را دقیق تر بررسی کنیم، باید بگوییم پاسخ این سوال به این بستگی دارد که تعریف شما از مهد کودک چیست؟ اگر مهد کودک را صرفا فضایی برای نگه داری کودک میدانید، شاید به نظر شما نیازی به سپردن کودک به مهدکودک نباشد.
اما در واقع مهدکودک جایی است که کودک میتواند تجربیات ارزشمندی را جمع آوری کند. در مهدکودک، بچه ها فرصت تعامل با یکدیگر و یادگیری مهارت های عاطفی و اجتماعی را دارند، میتوانند استقلال را تجربه کنند و با قرار گرفتن در موقعیتهای مختلف با نیازها و تجربیات مختلفی مواجه میشوند و به مرور یاد میگیرند که چطور احساساتشان را بشناسند و چگونه آنها را ابراز کنند. اگر مهدکودک فضای آزاد و مناسبی برای کودکان داشته باشند، امکان ارتباط با طبیعت و رشد همهجانبه نیز برای کودک فراهم میشود.
حال اگر تصمیم بگیریم که فرصت حضور در مهدکودک را برای کودک فراهم کنیم، باید بدانیم برای انتخاب بهترین مهدکودک چه استانداردهایی وجود دارد چرا که تجربیات کودکی در شخصیت بزرگسالی فرد به شدت اثرگذار است و کودک بیشتر زمان خودش را در مهد کودک میگذراند.
ویژگی های مهد کودک خوب
ایمن بودن مهد کودک اولین معیاری است که باید به آن توجه کنیم. اصلی ترین خواسته ما به عنوان والدین کودک، زمانی که کودک را به یک محیط جدید میسپاریم این است که سلامت جسمی و روانی کودک در آن محیط تامین شود. فاکتور بعدی، مربیان و تسهیلگران مهدکودک هستند، از آنجایی که مربیان و تسهیلگران یک مهدکودک به طور مستقیم با بچه ها در ارتباط هستند و عملکردشان بدون واسطه بر روی فعالیت بچه ها اثر میگذارد، بسیار مهم است که یک تیم حرفه ای و از نظر دانش و تجربه غنی در مهدکودک مشغول فعالیت باشند.
برنامه آموزشی یک مهد کودک خوب، با رویکرد مهیا کردن بستر فعالیت های متنوع که کودک با انتخاب خودش آن ها را انجام دهد تنظیم میشود، نه پر کردن ساعت حضور کودکان در مهد کودک با کلاس های آموزشی که نهایتا منجر به یادگرفتن یک فعالیت موضوعی بشود.
بهبود ارتباط با والدین از دیگر ویژگی هایی است که یک مهدکودک خوب دارد. واضحا سلامت روان کودک تحت تاثیر ارتباط او با والدینش است. با بهبود رابطه خودتان با کودک میتوانید از مشکلات بسیاری که کودک ممکن است در بزرگسالی با آن رو به رو شود، پیشگیری کنید. یک مهد کودک خوب با طراحی فعالیت های مشترک والد و کودک مثل کلاس مادر و کودک می تواند به بهبود این ارتباط کمک کند. مهد کودکی که از نظر دانش فرزندپروری و والدپروری در جایگاه خوبی باشد و خلاقیت طراحی و ارائه فعالیت مشترک بین والد و فرزند را داشته باشد میتواند این ارتباط را بهبود بخشیده و ارتقا دهد.
محیط و فضای مهد کودک، جزو 5 ویژگی ای است که در انتخاب مهدکودک باید مورد توجه قرار بگیرد چرا که مهدکودک عملا خانه دوم کودک به شمار میرود. در یک مهد کودک ایده آل در فضای بسته و کارگاهی، برای انجام فعالیت های مختلف بچه ها مثلا بازی های شناختی، حرکتی، هنری(جهت رشد خلاقیت)، خواندن کتاب، استراحت و ... فضای اختصاصی و تفکیک شده دارد. علاوه بر این، با توجه به نیاز رشدی کودک انسان به ارتباط با طبیعت، مهد کودکی که می تواند برای بچه ها فضای باز در نظر بگیرد و با طراحی فعالیت و بازی ها در این بخش، به این نیاز که نیاز بسیار مهمی است، پاسخ دهد، در لیست بهترین مهدکودک ها قرار میگیرد.
منبع: مهدکودک پرچین
ارسال نظر