راهنمای عیب‌یابی و تعمیر موتور گیربکس صنعتی

 

انواع گیربکس صنعتی

گیربکس‌های صنعتی در دو گروه افزاینده و کاهنده جای می‌گیرند.

  • انواع کاهنده این قطعات باعث افزایش گشتاور خروجی و کاهش سرعت شده و سهم بزرگی از تولیدات کارخانجات گیربکس سازی را به خود اختصاص داده‌اند.
  • انواع افزاینده، باعث کاهش گشتاور و افزایش سرعت می‌شوند و در صنایع نیروگاهی و پالایشگاهی همچون توربین باد کاربرد دارند.

به طور کلی انواع گیربکس صنعتی کاهنده در دسته‌های زیر جای می‌گیرند:

گیربکس حلزونی

گیربکس‌های حلزونی دارای یک دنده ماردون فولادی به عنوان ورودی و یک دنده حلزونی برنجی به عنوان خروجی هستند. این گیربکس‌ها که با عنوان گیربکس‌های 90 درجه نیز شناخته می‌شوند، جهت انتقال قدرت را 90 درجه تغییر می‌دهند.

گیربکس هلیکال

گیربکس‌های هلیکال مجموعه‌ای از چرخ‌دنده‌های مارپیچ یا سوزنی هستند. پروفیل دندانه‌های این نوع گیربکس از نوع منحنی اینولوت است و سطح درگیری خوبی را بین دندانه‌ها ایجاد می‌کند.

گیربکس هلیکال دارای انواع متفاوتی است:

  • هلیکال شافت مستقیم
  • هلیکال شافت بغل
  • هلیکال آویز
  • هلیکال شافت موازی و شافت متعامد

گیربکس خورشیدی

در گیربکس‌های خورشیدی یک چرخ دنده در مرکز قرار گرفته و سه چرخ دنده با دنده خورشیدی در ارتباط هستند. کل این مجموعه روی دنده بزرگ‌تری به نام اینترنال حرکت می‌کنند و باعث افزایش گشتاور می‌شوند.

گیربکس سایکلو

گیربکس‌های سایکلو چرخ دنده ندارند و به کمک یک مکانیزم انعطاف‌پذیر و خارج از مرکز کار می‌کنند.

خرید گیربکس صنعتی

عیب‌یابی و تعمیر موتور گیربکس صنعتی

از شایع‌ترین دلایل خرابی انواع گیربکس صنعتی و موتورگیربکس صنعتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- سر و صدای زیاد موتور گیربکس صنعتی

موتر گیربکس خراب اغلب شروع به سر و صدا می‌کند. این سر و صداها ممکن است توسط قطعات تکه تکه شده یا ساییده شده روی همدیگر ایجاد شود. بلبرینگ‌ها، چرخ‌دنده‌ها و شفت‌ها به مرور زمان فرسوده و پاره شده و صداهای بلندتری تولید می‌کنند.

اگر متوجه شدید صدای موتور گیربکس از حد معمول بلندتر است، توصیه می‌شود حتما آن را بررسی کنید. کارشناسان خبره سام تجهیز می‌توانند از نوع سر و صدا بفهمند مشکل مربوط به کدام قسمت است. برای راهنمایی بیشتر، با شماره تلفن ۰۲۱۶۶۲۶۸۹۲۰ – ۰۲۱۶۶۲۷۸۹۰۴ تماس بگیرید یا به آدرس سایت samtajhiz.com مراجعه کنید. 

به عنوان مثال، پایه‌های شل موتور اغلب صدایی مانند کوبیدن ایجاد می‌کنند، در حالی که یاتاقان‌های معیوب معمولا صدای پایینی دارند و دندانه‌های دنده آسیب دیده با صدای بلندی همراه هستند.

2- گرم شدن بیش از حد موتور گیربکس صنعتی

آیا تغییرات قابل توجهی در دمای بدنه و شفت گیربکس صنعتی شما وجود دارد؟ این ممکن است نشان دهد چیزی به درستی کار نمی‌کند.

دود ساطع شده از شفت‌ها و درزگیرها، تغییر رنگ سطوح ناشی از سوختن و ذوب شدن قطعات پلاستیکی همگی از علائم گرم شدن بیش از حد گیربکس هستند.

مهم‌ترین دلیلش می‌تواند این باشد که روغن‌کاری به درستی انجام نشده است. اگر مشکل از روغن‌کاری نبود، یاتاقان‌های بیش از حد سفت شده ممکن است باعث اصطکاک و گرمای بیش از حد شوند.

3- وجود ترک‌هایی در موتور گیربکس صنعتی

اگر شکستگی یا آسیب ظاهری دیگری را روی موتور گیربکس مشاهده کردید، باید فورا آن را بررسی کنید. دلیلش می‌تواند ناشی از لرزش‌هایی باشد که هنگام افزایش سرعت و گشتاور گیربکس رخ می‌دهد. قطعاتی که شل، آسیب دیده یا به درستی نصب نشده‌اند می‌توانند به شدت لرزش داشته باشند و در نهایت باعث آسیب به سایر قسمت‌ها یا خارج شدن آن‌ها از محل خود شوند.

4- ناهماهنگی قسمت‌های موتور گیربکس صنعتی

قطعات ممکن است به مرور زمان ناهماهنگ شده و از محل خود خارج شوند. فرسودگی، ارتعاش و انبساط گرما همگی می‌توانند به این امر کمک کنند. با این حال، منبع مشکل ممکن است در زمان نصب باشد.

اگر موتور گیربکس نصب شده برای کار مورد نظر شما مناسب نباشد، بعدا مشکلاتی ایجاد خواهد کرد. علاوه بر این، اگر به درستی نصب نشود، خیلی زود از کار میفتد.

 

قیمت گیربکس صنعتی

5- نشت روغن در موتور گیربکس صنعتی

مهر و مو شفت گیربکس را بررسی کنید. اگر مشاهده کردید روغن‌ریزی دارد مشکلی ایجاد شده است. وقتی مهر و موم‌ها خراب شوند روغن نشت می‌کند و آب، خاک و گرد و غبار وارد می‌شوند.

حتی اگر متوجه نشت نشدید، سطح روغن خود را بررسی کنید. اگر به طور مشکوکی کم بود، باید در جای دیگر به دنبال نشتی بگردید. نشتی می‌تواند ناشی از واشر معیوب نیز باشد.

با خرید گیربکس و موتورگیبرکس باکیفیت از سازنده معتبر و خوب، می‌توانید احتمال خرابی و آسیب را کاهش دهید. موتور گیربکس sew آلمان یا برندهای دیگر مثل ایلماز ترکیه و گیربکس بونفیلیولی ایتالیا، برندهایی هستند که کیفیت بالایی دارند و گارانتی شرکتی هم شامل آن‌ها می‌شود.

6- لرزش موتور گیربکس صنعتی

گیربکس صنعتی هنگام کار کردن کمی لرزش خواهد داشت؛ اما اگر این لرزش خیلی قابل توجه باشد، ممکن است مشکلی وجود داشته باشد. هنگامی که سرعت و گشتاور افزایش می‌یابد، ارتعاشات نیز افزایش می‌یابد. با افزایش ارتعاشات، احتمال وجود مشکل نیز بیشتر می‌شود.

ارتعاشات می‌توانند باعث خرابی شفت شوند و نشانه‌های آن تغییر صدا، عملکرد ضعیف و حتی ترک‌های قابل مشاهده است. در بیشتر موارد علت ارتعاش و لرزش این است که موتور گیربکس صنعتی به طور مرتب بررسی نمی‌شود یا قطعات اغلب از مسیر خود خارج می‌شوند.

راهکارهای کاهش خرابی‌ها و تعمیرات گیربکس

بهترین راهکار برای جلوگیری از خرابی‌ها و اشکالات احتمالی برای گیربکس و موتورگیربکس، بازرسی و بررسی دوره‌ای و منظم است. بدون بازدید دوره‌ای نمی‌توان خرابی‌های احتمالی را پیدا و برطرف کرد. انواع گیربکس صنعتی، بعد از کار طولانی مدت، دچار استهلاک و فرسودگی قطعات داخلی می‌شوند. بنابراین لازم است تا قطعات فرسوده با قطعات نو و کارنکرده، جایگزین شوند.

علاوه بر آن، اقداماتی مانند روغن کاری، چکاپ و... توسط متخصصین تجهیزات صنعتی، می‌تواند خیال شما را از بابت افزایش طول عمر دستگاه، راحت کند. با در نظر گرفتن قیمت الکتروموتور و قیمت گیربکس صنعتی، نمی‌توانید دستگاه خود را بدون نظارت و حفاظت فیزیکی، رها کنید. بنابراین حتما موارد فنی و اقدامات نگهداری و تعمیر دستگاه را از فروشنده، درخواست کنید.