بازار ارز دیجیتال کی صعودی می‌شود؟

هر دو دسته سرمایه گذاران، قدیمی یا جدید، نمی‌توانند زمان صعودی شدن مجدد بازار ارز دیجیتال را پیش بینی کنند. عد‌ه ای از آن‌ها حتی درباره رخ دادن این اتفاق به طور کلی شک دارند، به طوری که کار بازار کریپتو را تمام شده می‌دانند! تا انتهای این مقاله، به دید خوبی درباره زمان احتمالی صعودی شدن قیمت BTC و تغییر روند بازار ارز دیجیتال خواهیم رسید.

دامیننس 40 درصدی بیت کوین سبب وابستگی روند قیمت تمام ارزهای دیجیتال به آن شده است؛ حتی اگر یک پروژه کریپتویی به خاطر پیاده‌سازی یک بروزرسانی بزرگ یا هر اتفاق تاثیرگذار دیگر حرکتی رو به جلو داشته باشد، در صورت نزولی بودن روند بازار ارز دیجیتال بیت کوین ترمز رشد آن کشیده شده یا حتی وارد یک فاز کاهشی خواهد شد. به همین دلیل باید برای تحلیل روند کل بازار ارز دیجیتال بیش از همه بیت کوین را زیر نظر گرفت.

نگاهی به چرخه‌های صعودی - نزولی بیت کوین از ابتدا تا امروز

بر اساس وب سایت کوین مارکت کپ، سقف قیمت بیت کوین به مبلغ 68,789 دلار در روز 10 نوامبر 2021 (19 آبان 1400) ثبت شد. در حال حاضر BTC زیر 17 هزار دلار خرید و فروش می‌شود که نشان‌دهنده افت حدودا 75 درصدی از اوج قیمت خود است. شاید برای افرادی که در قیمت‌های بالاتر از قیمت کنونی بیت کوین، مخصوصا نزدیک به سقف، اقدام به خرید کرده بودند، دنیا به پایان رسیده باشد، اما بد نیست بدانید پادشاه رمز ارزها تا قبل از این 3 چرخه صعودی-نزولی داشته است. اکنون در مرحله اصلاحی چهارمین چرخه قرار داریم.

پیش از بررسی کف و سقف قیمت BTC در سه روند صعودی-نزولی قبلی بازار ارز دیجیتال، جالب است بدانید اگرچه اکنون قیمت حدودا 17 هزار دلار برای بیت کوین بسیار پایین، ناراحت‌کننده و برای عده‌ای عذاب‌آور به نظر می‌رسد، اما همین قیمت در انتهای سال 2017 بسیار بالا، باورنکردنی و خوشحال‌کننده بود!

اولین چرخه صعودی-نزولی بیت کوین

قیمت هر واحد بیت کوین از 0.01 دلار در اکتبر 2010 (مهر 1389) تا 31.91 دلار در ماه ژوئن 2011 (خرداد 1390) رشد کرد. این نخستین رالی صعودی BTC بود و در طول آن بیت کوین رشدی حدودا 320,000 درصدی را تجربه کرد. نخستین بازار گاوی بیت کوین 8 ماه زمان برد و بیشترین میزان رشد اولین ارز دیجیتال طی آن به دست آمد. اما در بازارهای مالی، قیمت هیچ دارایی بدون توقف رشد نمی‌کند و اصلاح ناگزیر است. بعد از ثبت سقف تاریخی 31.91 دلار، روند اصلاحی بازار نخستین رمز ارز دنیا آغاز شد و بیت کوین را با 93 درصد افت تا 1.99 دلار برد.

دومین روند گاوی-خرسی بیت کوین

بیت کوین

بعد از رسیدن به کف 1.99 دلار، بیت کوین حرکت رو به جلوی خود را دوباره آغاز کرد. این مرتبه BTC طی سال‌های 2012 و 2013 موفق به 62,000 درصد رشد شد؛ ارزش هر BTC از 1.99 دلار، طی دو سال، به 1,242 دلار رسید. سپس نوبت به یک اصلاح 87 درصدی رسید تا بیت کوین را با خود تا 162 دلار ببرد. این کف قیمت در در آگوست 2015 (مرداد 1394) به دست آمد.

سومین رالی صعودی-اصلاحی بیت کوین

روند صعودی-نزولی بازار ارز دیجیتال دوباره تکرار شد؛ این مرتبه BTC از کف 162 دلار، با 12,000 درصد رشد طی حدودا 28 ماه، به 19,804 دلار در نوامبر 2017 (آبان 1396) رسید. در آن زمان قیمت نزدیک به 20 هزار دلار برای بیت کوین باورنکردنی به نظر می‌رسید، اما امروز همین قیمت بسیار پایین تصور می‌شود! پس می‌توان انتظار داشت در روند‌های اصلاحی بعدی نیز احتمالا روزی سقف کنونی (حوالی 69 هزار دلار) بسیار پایین به نظر خواهد رسید!

با شروع سال 2018، سومین بازار خرسی بزرگ قیمت BTC آغاز شد و این رمز ارز را تا آخر همین سال میلادی، با اصلاحی 84 درصدی، تا 3,124 دلار برد.

پیش بینی کف قیمت بیت کوین بر اساس روندهای قبل

اکنون در چهارمین بازار نزولی بیت کوین قرار داریم. هنوز مشخص نیست در این روند کف بازار ارز دیجیتال بیت کوین کجا خواهد بود و BTC تا چه قیمتی سقوط خواهد کرد. در چرخه‌های قبلی، بیت کوین حداقل 80 درصد از اوج قیمت خود افت داشته است، اما فاصله قیمت کنونی بیت کوین از سقف 69,000 دلاری خود حدود 70 درصد است. اگر قرار بر تکرار تاریخ و حداقل 80 درصد اصلاح باشد، نخستین رمز ارز احتمالا تا حوالی 13 هزار دلار سقوط خواهد کرد.

تاثیر مستقیم هاوینگ بر صعود قیمت بیت کوین

هاوینگ به زبان ساده، رویدادی است که بعد از استخراج هر 210 هزار بلاک (تقریبا هر 4 سال یک مرتبه) رخ می‌دهد و پاداش ماینرها را نصف می‌کند. به همین دلیل اگرچه از کل 21 میلیون بیت کوین نهایی کمتر از 2 میلیون واحد برای استخراج باقی مانده است، اما استخراج این تعداد تا حوالی سال 2140 (118 سال دیگر) زمان خواهد برد! مشابه طلا، استخراج بیت کوین نیز به مرور زمان سخت‌تر می‌شود.

بررسی روندهای صعودی بازار ارز بیت کوین تا کنون، ارتباط مستقیم آن با رویداد هاوینگ را نشان می‌دهد. همیشه با نزدیک شدن به این رویداد، و تا مدتی بعد از آن، روند بیت کوین و در کل بازار ارز دیجیتال صعودی بوده است. هاوینگ قبلی نیمه‌های سال 2020 رخ داد. تا رویداد بعدی، باید حدودا دو سال منتظر بمانیم؛ هاوینگ بعدی نیمه‌های بهار 2024 (1403) به وقوع خواهد پیوست.

رکود اقتصادی، افزایش نرخ بهره و بحران انرژی

رکود اقتصادی

طی سال‌های اخیر، همبستگی بیت کوین با سایر بازارهای مالی به شدت افزایش یافته و دیگر مستقل از آن‌ها حرکت نمی‌کند؛ روند قیمتی بازار رمز ارزها اکنون به شدت وابسته به بورس، طلا، نفت و دیگر بازارهای مالی است.

رکود اقتصادی و افزایش تورم در کشورهای مختلف، مخصوصا آمریکا، سبب اتخاذ سیاست‌های انقباضی توسط بانک‌های مرکزی شده است. به عنوان گوشه‌ای از اقدامات آن‌ها باید به افزایش نرخ بهره با هدف جمع کردن پول نقد از دست مردم اشاره کرد. در شرایطی که بانک‌ها سود تضمینی بیشتری نسبت به قبل قبل پرداخت می‌کنند، رغبت سرمایه گذاران به ماندن در بازارهای پرریسک نظیر رمز ارزها کمتر می‌شود. به همین دلیل آن‌ها نه تنها از سرمایه گذاری جدید در بیت کوین و در کل ارزهای دیجیتال خودداری می‌کنند، بلکه دارایی‌های دیجیتال کنونی خود را نیز با هدف سپرده کردن پول در بانک به فروش خواهند رساند.

بحران انرژی معضل دیگری است که کل دنیا مخصوصا قاره اروپا را تهدید می‌کند. اتفاقات متعدد مخصوصا جنگ روسیه-اوکراین و در ادامه تحریم پهناورترین کشور دنیا سبب شد کشورهای اروپایی در تامین سوخت مورد نیاز خود برای رد کردن زمستان پیش رو با مشکل مواجه شوند. در نتیجه از همین الان، قیمت انواع سوخت در برخی کشورها سر به فلک کشیده است. به عنوان مثال باید به افزایش 80 درصدی قیمت سوخت در آلمان، قوی‌ترین اقتصاد اروپا، اشاره کنیم. در چنین شرایطی، قطعا سرمایه کمتری توسط مردم به سمت بازار کریپتو سرازیر خواهد شد.

نتیجه‌گیری؛ پیش بینی روند بازار ارز دیجیتال بر اساس سه فاکتور

در این مقاله چرخه‌های صعودی-نزولی قبلی را مرور کردیم. بر اساس اعداد به دست آمده، به فرض صحت تحلیل تکنیکال و تکرار تاریخ، می‌توان کف قیمت بیت کوین را در این روند نزولی بازار ارز دیجیتال پیش بینی کرد. همچنین به بررسی زمان رویداد هاوینگ بعدی و تاثیر آن روی افزایش قیمت BTC پرداختیم. در نهایت وضعیت اقتصاد کل دنیا را در نظر گرفتیم که دارای تاثیر مستقیم روی تمام بازارهای مالی از جمله کریپتو است.