علائم عفونت ادراری در زنان و مردان

علائم عمومی برای این عفونت وجود دارد که جوابگوی همه سوالات نخواهد بود. نیاز است که این علائم به‌شکل ریزتری بررسی و ارائه شوند. پس اگر می‌خواهید درباره عفونت ادراری و علائم آن اطلاعات بیشتری به‌دست بیاورید، به شما پیشنهاد می‌کنم که تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

منظور از عفونت ادراری چیست؟

Urinary Tract Infection که به اختصار UTI نیز خوانده می‌شود همان عفونت اداری ‌است که در آن باکتری‌ها و قارچ‌ها در دستگاه ادراری به‌وجود می‌آیند و در موارد نادری ممکن است که ویروس نیز سبب عفونت در این دستگاه شود.

هر قسمتی از دستگاه ادراری می‌تواند درگیر چنین عفونتی شود اما در دستگاه ادراری تحتانی یعنی؛ مثانه و پیش‌آب‌راه بیش‌ از دیگر قسمت‌ها بروز چنین عفونت‌هایی دیده می‌شود. دستگاه ادراری انسان به‌طور کلی شامل 2 قسمت فوقانی و تحتانی ‌است که قسمت فوقانی شامل کلیه‌ها و 2 میزنای است. دستگاه تحتانی نیز همان مثانه و پیش‌آب‌راه را شامل می‌شود.

شیوع عفونت ادراری چقدر است؟

علائم عفونت ادراری در بسیاری از افراد دیده می‌شود و آن‌ها را درگیر خودش می‌کند. این عفونت یکی از شایع‌ترین عفونت‌ها محسوب می‌شود. به‌طور سالانه بیشتر از 8میلیون نفر به‌سبب این عفونت راهی بیمارستان‌ها و مطب پزشکان می‌شوند. زنان بیش از مردان در خطر ابتدا به این عفونت هستند و به همین دلیل در همه آمارها تعداد زنانی که به این عفونت مبتلا می‌شوند بیشتر است.

بیشتر از 50درصد زنان در طول زندگی خود حداقل برای یک‌بار هم که شده این عفونت را تجربه کرده‌اند و حدود 20 تا 30درصد آن‌ها هم عفونت‌شان به مرحله عود رسیده است. عفونت‌هایی که در مرحله مثانه قرار دارند با اینکه دردناک هستند اما نسبت به نفوذ باکتری‌ها به مجاری ادراری فوقانی، عواقب کمتری خواهند داشت. یکی از عواقب چنین عفونت‌هایی، عفونت‌های مکرر بعدی ‌است که اتفاق خواهد افتاد.

در عفونت‌های مزمن باکتری‌ها در مقابل سیستم ایمنی بدن و همچنین آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند و همین هم تا حد زیادی کار را سخت خواهد کرد. عفونت‌های حاد و مزمن اگر در مجاری فوقانی یعنی؛ کلیه‌ها اتفاق بیفتد و درمان هم نشوند می‌توانند آسیب جدی به این اندام وارد کنند. اگر باکتری چنین عفونت‌هایی به خون وارد شود، خطر سپتیسمی نیز وجود خواهد داشت.

علائم عفونت ادراری چه مواردی هستند؟

علائم عفونت ادراری را نمی‌توان برای همه به‌شکل یکسانی در نظر گرفت. اینکه عفونت دقیقا چه بخشی از دستگاه ادراری را درگیر خودش کرده، سن، جنسیت و بسیاری عوامل دیگر می‌تواند در تغییر چنین علائمی نقشی مهم ایفا کند. باید بدانید که علائم عفونت ادراری در زنان و مردان متفاوت است.

البته اگر به بسیاری از مطالب موجود در سطح وب سری بزنید می‌بینید که یک‌سری علائم عمومی برای این عفونت ذکر شده که تا حدودی درست هم هستند اما اگر بخواهیم دقیق‌تر به موضوع نگاه کنیم باید علائم مردان را از زنان جدا و هرکدام را به‌صورت جداگانه بررسی کنیم تا به نتیجه برسیم.

بررسی علائم عفونت ادراری در مردان

علت اینکه در مردان کمتر شاهد عفونت‌های ادراری هستیم بلندبودن مجرای ادراری و فاصله بیشتر آن با مقعد است که باعث می‌شود عفونت سخت‌تر در آن‌ها اتفاق بیفتد. در ادامه علائم بروز عفونت ادراری در مردان را به شما معرفی خواهیم کرد:

  • تکرر ادرار: اگر چندین بار در روز اتفاق بیفتد و سابقه نداشته باشد.
  • اضطرار برای ادرار: شرایطی که تا پیش‌از این وجود نداشته و فرد احساس می‌کند نمی‌تواند ادرار خود را نگه دارد.
  • سوزش ادرار: فردی که عفونت مبتلا شده یکی از علائمش این است که ادرار او همراه با سوزش خواهد بود.
  • تب: ممکن است که فرد در حد متوسطی تب نیز داشته باشد.
  • رنگ و بوی ادرار: یکی از علائم عفونت ادراری در مردان، بوی بد ادرار و رنگ تیره و کدر آن است.
  • خون: ممکن است در ادرار فردی که دچار عفونت شده خون نیز دیده شود.
  • مشکل در ادرار: افرادی که دچار مشکلات مربوط به پروستات هستند پس‌از ابتلا به این نوع عفونت در ادرار خود نیز دچار مشکل خواهند شد.

بررسی علائم عفونت ادراری در زنان

یکی از علائم عفونت ادراری در زنان درد در ناحیه لگن است. این درد در مرکز لگن احساس می‌شود و گاهی می‌توان آن را اطراف ناحیه استخوانی شرمگاهی نیز احساس کرد. از دیگر علائم در بانوان باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • وجود چرک در ادرار
  • درد هنگام خروج ادرار
  • ناراحتی زیر شکم و ناحیه لگن هنگام خروج ادرار

باقی علائم مثل سوزش، تکرر، بوی بد، وجود خون و تغییر رنگ در زنان و مردان مشترک هستند.

علائم عفونت ادراری در کودکان

به‌جز مواردی که نام بردیم و مشترک هستند شب‌ادراری، خیس‌کردن رخت‌خواب، درد در شکم، پهلو یا سینه و نگه‌داشتن عمدی ادرار نیز می‌تواند از علائم عفونت ادراری در کودکان باشد.

عفونت ادراری را چگونه تشخیص دهیم؟

پس‌از مشاهده علائمی که مربوط به این عفونت است باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. پزشک متخصص براساس شرایط و علائمی که از شما دریافت می‌کند، می‌تواند برای‌تان آزمایش‌های ادرار بنویسد و از شما نمونه بخواهد. 2 روش برای تشخیص این بیماری وجود دارد که شامل آزمایش ساده ادرار و کشت ادرار می‌شود.

در آزمایش از شما نمونه گرفته خواهد شد و براساس همان عفونت تشخیص داده می‌شود. در روش کشت ادرار نیز یک آزمایش انجام خواهد اما این شیوه بیشتر برای این است که متوجه شویم دقیقا چه باکتری‌هایی در ادرار وجود دارند و چه دارویی باید برای این شرایط تجویز کرد.

مهم‌ترین علائم عفونت ادراری را در این مقاله بررسی کردیم. عفونت ادراری ازآن‌جایی‌که در زنان بیشتر اتفاق میفتد آن‌ها باید بیشتر مراقب سلامت دستگاه ادراری خود باشند و به نظافت شخصی اهمیت بیشتری بدهند.

البته که خطر بروز به این عفونت در مردان نیز وجود دارد و می‌تواند برای آن‌ها مشکلات زیادی را به‌وجود بیاورد. از شما بی‌اندازه ممنونیم که تا انتهای این مطالب همراه ما بودید. امیدواریم که از این مطالب بیشترین استفاده را کرده باشید.