مازوت هست یا نیست ؟ منشأ آلودگی هوا معما شده است !

به گزارش رکنا، بیژن زنگنه وزیر نفت دیروز در نشست مدیریت مصرف سوخت زمستانی کشور به میزبانی وزارت کشور پس از شنیدن سخنان استانداران که به‌صورت تصویری نشست را دنبال می‌کردند، گفت: البته ما مشکلاتی داریم و نمی‌توانیم همه استان‌ها را در بحث مصرف مازوت مستثنا کنیم، در بحث سیمان قرار بر این بود که زمستان مصرف مازوت داشته باشند و امروز در هیئت دولت مصوب می‌کنیم قیمت نفت‌کوره معادل گاز مصرفی‌ آنها باشد.

مصرف برق کم شود مصرف مازوت هم کم می شود

وزیر نفت با بیان اینکه نگرانی بابت نفتکش‌های جاده‌پیما حل‌شده است و تلاش کردیم در بحث حمل بار به نیروگاه‌ها مشکلی نداشته باشیم، تصریح کرد: اگر مصرف برق کم شود، مصرف مازوت هم کاهش می‌یابد، همه تجربه‌ها در بحث صرفه‌جویی مصرف گاز با اولویت برق هم اجرا شود.

مجبوریم مازوت بسوزانیم

زنگنه بر رعایت هر چه بیشتر مصرف بهینه انرژی در اداره‌ها تأکید کرد و افزود: ما به هیچ‌وجه مایل نیستیم مازوت مصرف شود، اما در نقاطی مجبور به این کار هستند و چاره‌ای نداریم، گازوئیل هم در حداکثر ممکن تحویل می‌شود و امکان تحویل بیش از آن وجود ندارد، بحث صادرات گازوئیل هم مطرح نیست و مازاد این فرآورده را تحویل می‌دهیم، نیروگاه‌ها باید بخشی از این فرآورده را از مخازن دریافت کنند.

وی در ادامه با اشاره به سخنان استاندار تهران مبنی بر اینکه مصرف خانگی گاز در تهران 15 درصد افزایش یافته که 2 درصد آن مربوط به اشتراک‌های جدید است، تصریح کرد: افزایش 15 درصدی مصرف غیرطبیعی است و هیچ دستگاهی نمی‌تواند هیچ برنامه‌ریزی برای افزایش مصرف سالانه داشته باشد.

وزیر نفت مصرف کنونی گاز کشور را روزانه بیش از 825 میلیون مترمکعب عنوان کرد و ادامه داد: از این مقدار 556 میلیون متر مکعب مصرف خانگی، عمومی و صنایع کوچک است، البته این مقدار نسبت به پارسال عددی بزرگ است.

زنگنه میانگین مصرف گاز کشور را حدود 4 میلیون و 700 هزار بشکه معادل نفت خام عنوان کرد و گفت: ما باید راه‌حلی برای این مقدار مصرف پیدا کنیم، اما در شرایط کنونی باید با همکاری سازمان‌ها، اعمال محدودیت‌ها و دعوت مردم به صرفه‌جویی، مصرف را مدیریت کنیم.

مخازن مازوت نیروگاه های تهران پلمب است

در پی شدت گرفتن انتقادات به ارتباط مصرف مازوت در نیروگاه‌های تهران و آلودگی هوای این روزهای پایتخت، شرکت تولید نیروی برق حرارتی با انتشار گزارشی، به این انتقادات واکنش نشان داد و اعلام کرد : "سوخت مازوت در نیروگاه‌های استان تهران استفاده نمی‌شود"

متن این اطلاعیه بدین شرح است: "نیروگاه ری از جمله نیروگاه‌های گازی کشور محسوب می‌شود که تنها می‌تواند از سوخت گاز استفاده می‌کند. نیروگاه‌های پرند و شهدای پاکدشت سیکل‌ترکیبی و نیروگاه‌های طرشت و بعثت بخاری هستند. سوخت اول تمامی نیروگاه‌های کشور گاز است و سوخت دوم به صورت مایع در مخازن سوخت هر نیروگاه ذخیره می‌شود تا در مواقع بحرانی و قطع گاز از آن استفاده شود. در نیروگاه‌های گازی،‌ سوخت دوم گازوییل و در نیروگاه‌های بخاری سوخت دوم مازوت می‌باشد.

تنها نیروگاه‌های طرشت و بعثت در تهران امکان استفاده از سوخت مازوت به عنوان سوخت دوم را دارند، که به خاطر موقعیت جغرافیایی تهران و مسایل محیط زیست محیطی‌ سال‌های متمادی است که به هیچ وجه از سوخت دوم استفاده نکرده و در حال مصرف گاز هستند. در نیروگاه ری، ‌پرند و شهدای پاکدشت نیز همچنان سوخت اصلی گاز ‌استفاده می‌شود.

نیروگاه طرشت داری چهار واحد بخار به ظرفیت کل 50 مگاوات و یک واحد گازی کوچک 25 مگاواتی است که حدود 40 سال است که از سوخت مازوت استفاده نکرده است. تمامی واحدهای این نیروگاه از مهرماه برای بحث تعمیرات از مدار خارج شد است و نیروگاه برق تولید نمی‌کند و در واقع خاموش است.

در نیروگاه بعثت نیز از سوخت گاز استفاده می‌شود و پلمپ مخزن مازوت‌ آن از سال 92 باز نشده است. در حال حاضر به دلیل نیاز به تولید برق،‌هر سه واحد این نیروگاه در حال تولید برق است. موضوع عدم استفاده از مازوت در بازدیدهای محمد رستگاری،‌ معاون نظارت و پایش محیط زیست استان تهران،‌ از این نیروگاه مورد بررسی و تایید قرار گرفته است.

نیروگاه شهید منتظر قائم دراستان البرز و شهرستان فردیس کرج قرار دارد نیز در حال حاضر از سوخت گاز استفاده می‌کند و از سال 94 مخازن مازوت آن پلمپ است و اداره محیط زیست استان البرز به صورت آنلاین درحال رصد این نیروگاه است. در اتاق فرمان این نیروگاه سیستم پایش گازهای خروجی از اگزوهای واحد بخار نصب شده که امکان رصد آنلاین این نیروگاه را فراهم می‌کند.

البته در حال حاضر به دلیل کمبود سوخت گاز‌، دو واحد گاز و دو واحد بخار این نیروگاه از مدار خارج شده و واحدهای دیگر با نصف توان در حال تولید برق هستند. این نیروگاه دارای سه واحد گازی هر یک به ظرفیت 116 مگاوات، سه واحد بخار بخش سیکل ترکیبی به ظرفیت 100 مگاوات و 4 واحد بخار قدیمی هرکدام به ظرفیت 156 مگاوات است.

روابط عمومی شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی آمادگی دارد تا امکان ورود تمامی خبرنگاران و اصحاب رسانه و تهیه گزارش مستند در این باره را به نیروگاه‌های فوق در استان تهران و البرز فراهم نماید."آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی