جهانگیری: ارز 4200 تومانی ربطی به من نداشت
رکنا: معاون اول رئیس جمهور دیشب در کلاب هاوس توضیحاتی در خصوص ارز 4200 تومانی ارائه کرد.
انتخابات ریاست جمهوری 1400 در 28 خرداد سال جاری برگزار خواهد شد.
به گزارش رکنا، جهانگیری درباره ارز 4200 تومانی سکوتش را شکست و گفت: ما با شروع دولت، سه نرخ ارز داشتیم، ارز 1200، 2477 و ارز آزاد که از اسفند 91 حدود 4 هزارتومان بود، ولی با شروع این دولت روند کاهشی پیدا کرد.
روزهای اول، دوتا ارز اول را باهم ادغام کردیم، چون فکر می کردیم که باید تک نرخی شود.مدتی طولانی در زمان دولت یازدهم، نرخ دلار در محدوده ی ثابتی حرکت کرد در پایان دولت یازدهم، دلار در کانال سه هزارتومان بود اما در سال 95، شوکی در بازار ایجاد شد، عمدتا دیگر بازار رفت روی ساز و کارهای اقتصادی مثل عرضه سکه ولی معلوم شد که پایدار نیست.
وی ادامه داد: در مرداد ماه که رئیس جدید بانک مرکزی آمد، جلسه سران سه قوه تشکیل شد، در آن جلسه بحث سیاست های ارزی بررسی شد؛ باید تصمیم جدی گرفته می شد، آنجا براساس اصرار برخی از سران قوای سه گانه، تصمیم بر این شد که ارز 4200 بماند که متاسفانه بعد از آن گفته شد ارز جهانگیری!! وقتی آن شب تصمیم گیری شد، اعضای آن جلسه شامل تیم اقتصادی دولت و غیر دولت بود اما پایان تصمیم گیری اعضای دولت و برخی از مشاورین رسانه ای آقای رئیس جمهور، پیشنهاد کردند برای اینکه تحت عنوان تصمیم دولت در جامعه جا بیافتد، جهانگیری آن را اعلام کند، اما من مخالف بودم. این ارز 4200 تومانی مصوبه جلسه سران سه قوه است؛ اینکه آقایان درموردش اظهار نظر نکردند بعدا، به خودشان بر می گردد.
من خدمتتان عرض بکنم ارز کنترلی فیکس تقریبا در 90 درصد سال ها انجام گرفته شد؛ ما در دوره آقای هاشمی، ارزهای مختلفی داشتیم، 60 تومان بود، 80 تومان هم داشتیم، بعد از مدتی ارز تثبیتی 180 تومان گذاشتند؛ در دوره آقای خاتمی هم دو نرخی بود.در دوره آقای احمدی نژاد، ارز فیکس 1224 تومان اعلام کردند و بعد سه نرخی آن را اعلام کردند.اکثر تصمیم های غیراقتصادی از جمله ارز 4200 تومانی، به خاطر شرایط جنگ اقتصادی بود.
در آن جلسه ای که ارز 4200 مطرح شد، من گفتم که این ارز شناور باشد و فیکس نباشد و بتواند با تورم تغییر کند؛ الان فکر می کنم مهمتر از ارز 4200 تومان این است که باید از زندگی مردم حراست بکنیم. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر