فاجعه در راه است ! / کمبود برق فولاد سازی را نابود می کند / تصمیم اشتباه توانیر

قطع برق در روزهای اخیر به صورت گسترده در تهران اعمال شده است. این قطع برق حتی در اغلب شهرهای کشور نیز رخ داد. آنچه مسلم است این است که قطع برق مکرر نه تنها امنیت و جان و مال مردم را تحت تاثیر قرار داده است، که این بار قطع برق بخش تولید را هم دچار صدمات جبران ناپذیر کرد. امروز از سوی شرکت توانیر طی نامه ای محدودیت شدیدی برای صنعت فولاد ابلاغ شد. در پی این نامه شرکت توانیر گفته است که این محدودیت شدید از امروز سه شنبه 15 تیر اعمال می‌شود. همچنین شرکت توانیر اعلام کرده است که آن دسته از شرکت‌ ها که محدودیت را رعایت نکنند، تا اطلاع‌ ثانوی با قطع برق مواجه خواهند شد.

به گزارش اقتصادی رکنا، توانیر در نامه‌ای خواستار توقف فرآیند اصلی شرکت‌ های فولادی شده و اعلام کرده است که حداکثر برق دریافتی شرکت‌ های فولادی از شبکه برق باید به میزان 10 درصد دیماند مصرفی آنها، یعنی کاهش 90 درصدی باشد. این تصمیم ناگهانی شرکت توانیر چه پیامدهایی برای اقتصاد، صنعت فولاد و همچنین سهام شرکت های فولادی در بورس خواهد داشت؟

در این خصوص گفتگوی رکنا با سیدرضا شهرستانی، عضو هیئت مدیره انجمن فولاد را بخوانید:

سیدرضا شهرستانی در واکنش به خبر کاهش برق شرکت های تولیدی فولاد به 10 درصد گفت: إنا لله وإنا إلیه راجعون. به این معنی که مسلما به گفته شرکت توانیر تا اطلاع ثانوی باید با 10 درصد تولید کنیم. با 10 درصد هم نمی توانیم تولید کنیم. این 10 درصد فقط برای نگهداری سیستم های خنک کننده و ضروری است. مسلما این وضعیت در تولید، سوددهی، ای پی اس، اشتغالزایی، افزایش قیمت محصولات و کمبود مواد تاثیر خواهد گذاشت.

وی افزود: اگر هر چه سریعتر در چند روز آتی این مساله جمع نشود و اگر بخواهد هفته ها طول بکشد، به نظر من یک فاجعه برای کل کشور خواهد بود. بیش از 40 درصد اکونومی و اقتصاد ایران در مسکن و ساختمان سازی است. برای این صنعت 2 عامل حیاتی یعنی سیمان و فولاد وجود دارد. اگر بخواهند تولید را به 10 درصد کاهش بدهند، دیگر تولیدی وجود نخواهد داشت.

یک تعطیلات اجباری در راه است؟

عضو هیئت مدیره انجمن فولاد افزود: ما به توانیر پیشنهاد دادیم که چند هزار مگاوات باید برق را کاهش بدهیم. زیرا می توانیم براساس آن بین شرکت ها برنامه ریزی کنیم. به این صورت که یک تعطیلات تابستانی ایجاد بشود و کاهش برق بین همه شرکت ها به صورت نوبتی تقسیم شود. بدین ترتیب این برنامه ریزی هم برای مسافرت پرسنل و هم برای تغییرات، توسعه، تعمیر و نگهداری مناسب است. بهتر است بگوییم یک تعطیل تابستانی اجباری. اگر به این روش عمل کنیم بهتر است تا این که هر روز بخواهیم یک تغییر ایجاد کنیم.

وبگردی