آشنایی با انواع ماشین کوییک محصول سایپا
قیمت روز محصولات سایپا و تاثیر بر بازار خودرو
کوییک، هاچبک کوچک ایرانی است که این روزها در انواع مختلف و با رنگهای تقریبا متنوع در خیابانها و جادههای کشور دیده میشود و توانسته مورد قبول رانندگان خانم و جوان قرار بگیرد.
خودروهای هاچبک همیشه جزو پرطرفدارترین اتومبیلها در بازار ایران بودهاند، از سیتروئن ژیان و رنو ۵ گرفته تا پژو ۲۰۶. علاوه بر هاچبکهایی که در خودروسازی های سایپا و ایران خودرو مونتاژ میشدند، اتومبیلهای کوچک وارداتی مثل هیوندای i10، i20 و i30 و مزدا ۲ نیز چرخهایشان به خیابانهای ایران میرسید.
اما تشدید تحریمها و ممنوعیت واردات و دیگر مسائل اقتصادی باعث شد تا تنوع هاچبکهای موجود در بازار کم شود. شرکت سایپا برای پر کردن این خلاء تصمیم گرفت تا بعد از تولید و عرضه هاچبک تیبا ۲، خودروهای هاچبک کوچک، ماشین کوییک را روانه بازار کند.
اولین مدل کوییک در سال ۹۵ به بازار آمد که باعث تحول در قیمت روز محصولات سایپا شد و بعدها مدلهای مختلف این خودرو با نامهای کوییک آر و کوییک آر پلاس نیز عرضه شد. آخرین نوع هاچبک کوچک سایپا، کوییک اس نام دارد که فیس لیفت این خودرو است.
کوییک معمولی، هاچبک کوچک سایپا
با توجه به سابقه سایپا و قیمت محصولاتی که از اولین روزهای فعالیتش در صنعت خودرو به بازار فرستاده، این مجموعه را باید هاچبکساز ایرانی دانست که سابقه تولید این نوع خودروها از ژیان پارس خودرو شروع میشود و به رنو ۵ و بعدها پی کی و سپند و پراید هاچبک و ۱۱۱ میرسد.
اما اولین هاچبک انحصاری سایپا، تیبا ۲ بود که در سال ۱۳۹۲ معرفی شد. این خودرو شکل و شمایلی بهتر از پراید هاچبک یا پراید ۱۱۱ داشت و همچنین از موتور و جعبه دنده قویتری بهره میبرد.
سه سال بعد از عرضه تیبا ۲، کمپانی سایپا دومین هاچبک خود را رونمایی کرد. این خودرو در ابتدا با کد Q200 شناخته میشد و روی پلتفرم X200 با قیمتی پایین تر تولید شد. در سال ۱۳۹۵، هاچبک کوییک با حضور وزیر صنعت و رئیس مجلس معرفی شد و دو سال بعد، یعنی در سال ۹۷ با قیمتی متفاوت به نسبت روز اول به دست مشتریان رسید.
کوییک مثل تیبا و ساینا روی پلتفرم X200 تولید میشود و به همین دلیل دارای مشخصات یکسانی با این خودروها است. پیشرانه هاچبک کوچک سایپا با کد M15 شناخته میشود و دارای ۱.۵ لیتر حجم، ۴ سیلندر، ۸۷ اسب بخار قدرت، ۱۲۸ نیوتن متر گشتاور و گیربکس ۵ سرعته دستی است.
از نظر ظاهری کوییک، مدل هاچبک خودروهای صندوقدار ساینا و مدل اسپرتتر تیبا ۲ است. شتاب صفر تا ۱۰۰ این خودرو ۱۳ ثانیه و حداکثر سرعتش نیز به ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت میرسد و چندان تند و تیز نیست.
در سال ۱۳۹۷، کوییک به جعبه دنده CVT مجهز شد و به دلیل تجهیز شدن کوییک به آپشنهای جدیدتر، شاهد تغییر قیمت کوییک در بازار خودرو بودیم. استارت بدون کلید، کامپیوتر سفری، کروز کنترل، چراغ روشنایی روز، چراغ بدرقه، بلوتوث، دریچه گاز برقی و فرمان برقی از جمله این آپشنها است. تیپ فول کوییک اتومات یک سال روی خط تولید باقی ماند اما کوییک فول پلاس اتوماتیک همچنان در حال تولید است.
معرفی کوییک آر(R) و خرید و فروش آسان
بعد از کوییک معمولی که با گیربکسهای ۵ سرعته دستی و CVT اتوماتیک عرضه شد، سایپا در سال ۹۸ مدل جدیدی از هاچبک کوچکش را روانه بازار کرد. کوییک آر در زمانی معرفی شد که خرید و فروش خودرو در اثر تحریمها دچار افت شدیدی شده بود و شرکای خارجی مثل سیتروئن از بازار ایران رفته بودند.
در حقیقت، کوییک آر واکنش و پاسخ گروه خودروسازی سایپا به قطع همکاری سیتروئن و تعطیلی خط تولید سیتروئن C3 بود. این هاچبک فرانسوی رنگآمیزی خاصی داشت، کل بدنه سفید رنگ بود اما سقف، قاب آینههای جانبی و دور مهشکنها و همین طور قاب دور داشبورد قرمز بود.
همین ترکیب رنگ برای کوییک آر هم استفاده شد تا جای خودرویی با این شکل و شمایل خاص در بازار پر شود. رنگ سقف، سپر و آینههای جانبی با رنگ کلی بدنه متفاوت است و همین ترکیب روی قاب ورودیهای تهویه، قاب دور سیستم پخش و بخشی از رودریها اعمال شده است.
با تغییر ظاهر کوییک ار و جذابتر شدن آن، فروش ماشین کوئیک آر نسبت به کوئیک معمولی تغییر شگفت انگیزی پیدا کرد اما از نظر پیشرانه و جعبه دنده و همین طور آپشنها تغییری نداشت.
در سال ۹۹، گروه خودروسازی سایپا باز هم مدل جدیدی از کوییک را ارائه کرد. کوییک آر پلاس همان مدل آر است که فقط امکانات و تجهیزات بیشتری دارد. نمایشگر لمسی ۷ اینچی، فرمان دی کات با دکمههای کنترلی، شیشه دودی عقب، نویگیشن و دوربین عقب از جمله آپشنهای اضافهشده به تیپ جدید کوییک است.
کوییک اس (s)، اولین فیس لیفت
معمولا رسم است که بعد از چند سال از عرضه یک خودرو، تغییراتی روی بدنه و کابین و امکانات اتومبیل اعمال میشود و نسخه فیس لیفت آن به بازار میآید تا ضعفهای مدل اولیه را بپوشاند و تعداد مشتریان بیشتری جذب شوند.
سایپا هم بعد از عرضه ساینا اس، مدل فیس لیفت هاچبک خود را با نام کوییک اس در سال ۱۴۰۰ به بازار فرستاد. سپر جلو و عقب، جلوپنجره و چراغهای عقب از نو طراحی شدهاند و با این تغییرات کوییک جذابتر و اسپرتتر شده است.
مشخصات فنی کوییک اس همانی است که در مدلهای قبلی دیدهایم اما چون به دریچه گاز برقی مجهز شده، کمتر هوا را آلوده میکند و توانسته استاندارد آلایندگی یورو ۵ را کسب کند.
هر چند کابین دست نخورده باقی مانده ولی آپشنهایی مثل روف رگ، نشانگر تعویض دنده، دیلایت، چراغ بدرقه، پورت USB و کامپیوتر سفری به فهرست امکانات و تجهیزات رفاهی فیس لیفت کوییک اضافه شده است.
ارسال نظر