صاحبان سهام عدالت چقدر ضرر کردند؟

به گزارش رکنا، دقیقا ششم خرداد پارسال بود که مسئولان سهام عدالت اعلام کردند که فروش سهام عدالت آغاز شده است و اولین فروش را کارگزاری بانک ملی انجام داد.

پس از آن کارگزاری دیگر بانک‌ها و کارگزاری‌های مستقل مانند مفید، آگاه و فارابی وارد فرایند فروش سهام شدند و سهامداران به امید فروش سهامشان در این کارگزاری‌ها حساب کاربری ایجاد کردند.

در خرداد پارسال ابتدا ۳۰ درصد اول آزاد شد و در مرداد ۳۰ درصد دوم. مسئولان همچنین وعده داده بودند که ۳۰ درصد سوم در دهه فجر پارسال و ۱۰۰ درصد آن قبل از عید امسال آزاد می‌شود که هیچ کدوم عملی نشد و سقف آزادسازی همان ۶۰ درصد باقی ماند.

از خرداد تا نیمه اول مرداد فروش سهام عدالت کند بود، پول آن نیز خرد خرد واریز می‌شد تا جایی که سهامداران از دریافت کمتر از ۱۰ هزار تومان نیز می‌گفتند.

با آغاز روند کاهشی بورس بسیاری از فعالان بورسی فروش آبشاری سهام عدالت را علت ریزش بورس می‌دانستند، فشارها تاحدی بود که مدیر عامل سهام عدالت دستور به توقف فروش سهام عدالت داد. در ادامه نیز صف‌های میلیونی فروش سهام امیدها را برای فروش سهام عدالت کمتر کرد.

در زمان رشد بازار سهام عدالت نیز رشد کرد. یک برگه سهام یک میلیون تومانی در مرداد بیش از ۴۰ میلیون تومان قیمت داشت.

یعنی اگر بازار سرمایه روند صعودی و یا حداقل تعادل را حفظ می‌کرد یک خانواده پنج نفره که سهام عدالت یک میلیون تومانی دارند در تابستان پارسال ۲۰۰ میلیون تومان سهام داشتند که در همان دوره می‌توانستند ۱۲۰ میلیون تومان آن را نقد کنند. ۸۰ میلیون تومان باقی مانده نیز تا در دو ماه پایانی پارسال نقد می‌شد.

همچنین برگه سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی حدود ۲۱ میلیون تومان می‌ارزید. اگر یک خانواده پنج نفره این برگه‌های سهام عدالت را داشتند در مرداد پارسال صاحب ۱۰۵ میلیون تومان دارایی در بورس بودند که ۶۳ میلیون تومان آن را در تابستان می‌توانستند بفروشند و حدود ۴۲ میلیون تومان باقی مانده نیز در دو مرحله بهمن و اسفند سال ۹۹ نقد می‌کردند.

اما بورس نتوانسته خودش از روند نزولی نجات دهد، مسئولان نیز که بارها وعده تغییر روش فروش سهام عدالت داده‌اند نتوانسته‌اند کاری را پیش ببرند، یعنی عملا فروش سهام ممکن نیست.

در این مدت یعنی از مرداد پارسال تا الان که فروش سهام عدالت یک ساله می‌شود، سهام عدالت بیش از ۵۰ درصد افت کرده است.

سهام ۵۳۲ هزار تومانی از ۲۱ میلیون تومان به ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تومان رسیده و سهام یک میلیون تومانی حدود ۱۷ میلیون ۵۰۰ هزار تومان ارزش دارد.

بنابراین از مرداد پارسال تا الان یک خانواده پنج نفره‌ای که سهام یک میلیونی داشته‌اند و در مرداد پارسال ارزش سهامشان حدود ۲۰۰ میلیون تومان بوده الان حدود ۸۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است که قابل فروش نیست. یعنی حدود ۱۱۱ میلیون تومان ضرر کرده‌اند.

همچنین خانواده پنج نفره‌ای که برگه‌های سهامشان ۵۳۲ هزار تومانی بوده و در مرداد سهامشان حدود ۱۰۵ میلیون تومان ارزش داشته حالا ۴۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می‌ارزد، یعنی ضرر بیش از ۵۷ میلیون تومانی.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی