پاداش پایان خدمت بازنشستگان حذف می شود؟

به گزارش رکنا، سال‌ها تدریس کرده و حالا تقریباً در آستانه بازنشستگی قرار داد؛ او با نگرانی از خبرهای جدید می‌گوید؛ خبرهایی مبنی بر حذف پاداش پایان خدمت بازنشستگان دولت.

این بازنشسته فرهنگی می‌گوید: ظاهراً قرار است سازمان برنامه و بودجه به بهانه کمبود نقدینگی و فقدان اعتبار مالی، بخشنامه صادر کرده و پاداش پایان خدمت را برای بازنشستگان دولت که بازنشستگان صندوق کشوری محسوب می‌شوند، حذف کند.

در روزهای اخیر، از این دست نگرانی‌ها زیاد ابراز شده است. در سالهای اخیر یعنی از میانه دهه نود شمسی، پرداخت پاداش پایان خدمت کارمندان با تاخیر انجام شده است؛ بازنشستگان ماه‌ها منتظر مانده‌اند تا این پاداش را دریافت کنند. گاهی این پرداخت به صورت قسطی بوده و گاهی هم سود سهام را به جای پاداش به کارمندان داده اند؛ حالا اما به نظر می‌رسد برای کارمندانی که در آستانه بازنشستگی قرار گرفته اند، اوضاع قرار است دشوارتر شود.

یک شاغل اداره برق نیز در این رابطه ابراز نگرانی می‌کند و می‌گوید: تنها امید ما کارمندان دولت به پاداش پایان خدمت است؛ تمام امیدمان به این چند ده میلیونی است که بعد از سی سال کار دریافت می‌کنیم و می‌توانیم آن را به زخم زندگی بزنیم؛ حالا اگر قرار باشد این پاداش را حذف کنند، چه بر سر ما می‌آید؟

صندوق بازنشستگی کشوری در وضعیت مساعدی نیست و ضریب پشتیبانی آن زیر یک است یعنی در دل بحران منابع و مصارف به سر می‌برد؛ به اعتقاد همه کارشناسان باید فکری به حال این صندوق بکنند؛ صندوقی که حدود ۸۵ درصد هزینه‌های آن را دولت و از خزانه بیت‌المال پرداخت می‌کند؛ حالا این بحران اگر قرار باشد دامان بازنشستگانی را بگیرد که سی سال به آن حق بیمه پرداخته اند، دشواری‌ها بیشتر می‌شود.

زمزمه‌های حذف پاداش پایان خدمت بازنشستگان در حالی قوت گرفته است که سازمان برنامه و بودجه در ارتباط با آن هیچ اظهارنظری نکرده است؛ بازنشستگان نگران امیدوارند این احتمال، تکذیب شده و مانند همیشه زمان بازنشستگی بتوانند مبلغی را به عنوان پاداش دریافت کنند.

بازنشسته فرهنگی در این رابطه می‌گوید: بازنشستگان نمی‌توانند با مستمری دریافتی همه هزینه‌های زندگی خود را بگردانند؛ در سالهای اخیر هزینه‌های زندگی بازنشستگان از جمله هزینه‌های مسکن، خوراکی‌ها و درمان افزایش یافته؛ معمولاً بازنشستگان این پاداش را برای ترمیم بخشی از عقب ماندگی‌های معیشتی صرف می‌کنند مثلا سرمایه کار دوم می‌کنند یا با آن و بخشی دیگر از پس‌انداز خود، خانه و مسکن تهیه می‌کنند؛ اگر این پول نباشد، عقب ماندگی معیشتی بازنشستگان بیشتر خواهد شد.

حال این سوال مطرح است که حذف پاداش پایان خدمت بازنشستگان کشوری تا چه حد جدی است و آیا واقعاً دولت و سازمان برنامه و بودجه قصد دارند بازنشستگان را از این مزیت ایام پیری محروم سازند؟آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی