برداشت ۱۵۰۰۰ میلیارد تومانی از جیب کارگران و بازنشستگان توسط نمایندگان مجلس

به گزارش رکنا، مجلس در پی به دست گرفتن کامل قدرت در انتخابات سال 1400از جیب فقرا برای سایر اقشار جامعه برداشت می‌کند در حالی که برای متعهد کردن دولت به پرداخت بدهی خود به تأمین اجتماعی در بودجه سال 1399مجلسِ وقت تلاش فراوانی کرد و حاصل آن لحاظ کردن بند (و) در تبصره 2 بودجه بود که دولت را مکلف می‌کند تا سقف 50 هزار میلیارد تومان از روش‌های مختلف به سازمان تأمین اجتماعی و همچنین تأمین اجتماعی نیروهای مسلح پرداخت کند. در پی این اقدام، وزارت اقتصاد مکلف شد که گزارش عملکرد این بند از تبصره را هر سه ماه یکبار ارائه کند.

از این محل دولت موافقت کرد که مبلغ 32 هزار میلیارد تومان از محل واگذاری دارایی‌ها در قالب سهام برخی شرکت‌های تحت مالکیت خود به سازمان واگذار و سازمان تأمین اجتماعی هم ضمن اجرای متناسب‌سازی از این محل به میزان 30 درصد این تبصره، و الباقی منابع این تبصره را در قالب تهاتر بدهی‌های گذشته دولت جهت اجرای ماده 12 قانون برنامه ششم توسعه تأمین کند.

موضوع معیشت مردم، دغدغه مجلس جدید

مجلس جدید که از ابتدا موضوع معیشت مردم را دغدغه خود می‌دانست، اخیراً تصمیم گرفته 15هزار میلیارد تومان را از محل بند (و) در تبصره 2 برداشت کند و آن را بین اقشار مختلف به بهانه سومین یارانه پرداخت کند تا از این جهت به شعار انتخاباتی خود عمل کرده باشد.

اگر توزیع یارانه‌های این چنینی می‌توانست گره فقر را بگشاید تاکنون سیستم یارانه‌های تکراری گذشته می‌توانست موفق باشد. اگر مجلس محترم قصد فقرزدایی را دارد باید تلاش کند اقتصاد کشور که هر سال در حال کوچک شدن و تورم افسار گسیخته در حال رشد و بیکاری رو به افزایش است را نجات دهد که در این صورت نظام صدقه‌پروری جای خود را به زندگی با عزت خواهد داد.

همچنین در پیشنهاد مجلس سهم جامعه سه و نیم میلیونی (مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی) از محل 35 هزار میلیارد باقیمانده این تبصره را حدود 17هزار میلیارد تومان و بقیه را سهم صندوقی کرده که جامعه تحت پوشش آن حداکثر 25 درصد جامعه تأمین اجتماعی است و از منظر پیشنهاد دهندگان اصولاً از موضوع اجرای ماده 12قانون برنامه ششم توسعه هیچ اثری نیست.

جهت‌گیری فقرزدایی و کمک به اقشار آسیب‌پذیر

در همین راستا می‌خواهند الباقی منابع اجرای چنین وعده‌ای را از محل تبصره 14قانون بودجه با جابجایی اعتبارات ترمیم کنند، که اساساً منابع این تبصره جهت‌گیری فقرزدایی و کمک به اقشار آسیب‌پذیر دارد.

جامعه کارگری ضمن اعلام مخالفت با سازوکار بودجه‌ای تأمین منابع اجرایی طرح یارانه‌ای جدید معتقد است که توزیع مجدد درآمد و ثروت در پی فقیرتر شدن مردم نباید از جیب فقرا تأمین شود بلکه باید از محل درآمد و ثروت افراد و اشخاصی تأمین شود که برندگان اقتصاد نابسامان کشور هستند.

کارگران اعتقاد دارند که این طرح از منظر منابع باید مورد تجدیدنظر قرار گیرد و اگر اصرار در این مورد دارند باید برای دولت منابع جدید تعریف کنند و از سرجمع افزایش درآمدها چنین طرح‌هایی را ارائه نمایند. ما هشدار می‌دهیم در صورت اصرار به برداشت از بند (و) در تبصره 2 بودجه و کاهش سهم تأمین اجتماعی، جامعه کارگری حق مسلم خود می‌دانند حتی در شرایط کرونا اعتراض خود را به شکل حضوری و فیزیکی اعلام کنند.

والسلام برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 ایلنا