افزایش 300 درصدی قیمت قطعات کامپیوتر و لپ تاپ
رکنا: قیمت لپ تاپ و قطعات کامپیوتر پس از شیوع ویروس کرونا در ایرن 300 درصد افزایش داشته و فعالان بازار آی تی می گویند جلوی واردات به هزار بهانه مکتوب و غیر مکتوب گرفته شده است. جالب اینکه یک عضو سازمان نظام صنفی رایانهای میگوید تقاضای دولت برای همین کالاها پس از شیوع کرونا به شدت افزایش یافته است.
به گزارش رکنا، با اینکه هیچ مانع رسمی بر سر واردات سخت افزار، لپ تاپ و دیگر تجهیزات آی تی وجود ندارد، اما ارز نمیدهند، ترخیص نمیکنند و هزار سنگ اندازی دیگر صورت می گیرد. البته این چیزی است که فعالان واردات می گویند.
اخیراً یک عضو کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانهای در گفتگو با خبرگزاری مهر از دلایل وضعیت حاکم بر بازار گفته است. به گفته مسعود شکرانی، پس از کرونا دستگاههای اجرایی، دولتی و سازمانها به دنبال ارتقا و به روز کردن زیرساختهای آی تی خود هستند تا بهتر خود را با شرایط جدید پسا کرونا وفق دهند. به گفته شکرانی، از فروردین 98 تا 99 مناقصات خرید تجهیزات زیرساختی، امنیت و شبکه از سوی دستگاههای دولتی بین 40 تا 50 درصد رشد داشته و افزایش نرخ دلار و قیمت نهایی مانع آن نشده است.
این عضو کمیسیون شبکه و سخت افزار سازمان نظام صنفی رایانهای میگوید در سال 97 افزایش و نوسانهای نرخ ارز منجر به باطل شدن مناقصات خرید دولت شد اما در دو ماه ابتدایی سال 99 به شدت افزایش پیدا کرده و رشد 35 درصدی حجم و رقم مناقصات متصور است.
یک دلار هم نمی دهد
آنطور که شکرانی مدعی شده، از ابتدای سال 99 تاکنون یک دلار، یورو یا هر ارز خارجی دیگری به واردکنندگان تحویل داده نشده است و بدتر اینکه اجازه واردات با ارز آزاد را هم نمیدهند. عضو کمیسیون شبکه و سخت افزار سازمان نظام صنفی رایانهای مدعی شده واردکنندگان تجهیزات شبکه ارز نیمایی نمیخواهند و به ارز آزاد رضایت دادهاند اما بانک مرکزی گواهی ثبت آماری صادر نمیکند و کالاها در گمرک خاک میخورد.
تحریم را دور میزنیم؛ گمرک خودمان نمی گذارد
وی مدعی شد بیش از 95 درصد کالاهای حوزه آی تی مشمول تحریمهای بین المللی علیه کشورمان است و واردکنندگان به ناچار آنها را با راهکارهای مختلف تهیه میکنند تا به ایران برسد اما زمانی که به مرز میرسد، در گمرک خاک میخورد.
این عضو کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانهای مدعی شد بیش از 4 ماه از خاک خوردن کالاهای شبکه و زیرساختی در گمرکها میگذرد و این بخش خصوصی است که زیان میبیند.
عجیب اینکه شکرانی مدعی شده وقتی این کالاها به مشتریهای طرف قرار داد دولتی نمیرسد، شرکتهای خصوصی باید خسارت تأخیر در تأمین را به شرکتهای دولتی بپردازند.
این عضو کمیسیون شبکه و سخت افزار سازمان نظام صنفی رایانهای در بخش دیگری از اظهارات خود خبر از 21 روز تاخیر قطعی در ترتیب اثر به درخواست ها در واحد تخصیص ارز بانک مرکزی داد. آنطور که شکرانی می گوید، شرکت ها میلیاردها تومان ضمانت نامه بانکی در مناقصات گذاشته اند اما این تاخیر سه هفته ای قطعی و نوسانات ارزی باعث می شود شرکت ها متحمل زیان های هنگفت شوند.
افزایش 300 درصدی قیمت قطعات کامپیوتر و لپ تاپ
شکرانی به افزایش انفجاری قیمت ها در بازار کالاهای آی تی مخصوص مصرف کننده چون لپ تاپ و قطعات کامپیوتر هم اشاره کرد و گفت: نسبت به بهمن ماه ۹۸ بسیاری از کالاها تا حدود ۳ برابر افزایش قیمت داشتهاند.
وی افزود: نوت بوکی که در بهمن ۹۸ حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قیمت داشته هم اکنون و به دلیل نوسانات نرخ ارز و سایر شرایط به حدود ۸ میلیون تومان رسیده است. شواهد نشان میدهد که کالاهای مصرفی کامپیوتری حدود ۲ تا ۳ برابر افزایش قیمت نسبت به قبل از عید دارند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر