به گزارش رکناروز چهارشنبه، شاخص ارزی 210 تومان رشد را به ثبت رساند و به بهای 18هزار و 10تومان رسید. این قیمت بالاترین نرخ فروش دلار از مهرماه 97 بود.

در مقاطعی از روز، برخی از معامله گران در معاملات فردایی نرخ فروش خود را 18 هزار تومان اعلام کردند، ولی کسی حاضر به خرید نشد. مرز یاد شده برای بازار از اهمیت مقاومتی زیادی برخوردار است. در حالی که قیمت در معاملات عمده زیر مرز 18 هزار تومانی باقی ماند، در معاملات خرد کمتر فردی حاضر بود زیر این مرز اقدام به فروش کند. به طور کلی با توجه به افزایش روزهای اخیر، معامله گران در زمینه فروش ارز احتیاط بیشتری می کنند و به نظر می رسد تا زمانی که سیگنال هایی از تغییر جهت قیمت نبینند، به راحتی حاضر به تغییر موقعیت خود نباشند. دیروز نرخ حواله درهم بالای مرز 5 هزار تومانی نوسان می کرد و یکی از عواملی بود که اعتماد افزایشی های بازار را بالاتر برده بود. در ساعات انتهایی روز قیمت دلار در معاملات عمده نیز 18 هزار تومان شد و باید دید این اتفاق در روند ابتدای روز پنجشنبه نیز اثر گذاشت.

رشد قیمت دلار، زمینه ساز بالا رفتن خریدها در بازار سکه شد تا این فلز گران بها یک روز افزایشی دیگر را نیز پشت سر بگذارد. دیروز سکه تمام بهار آزادی 70 هزار تومان افزایش قیمت را به ثبت رساند و به بهای 7 میلیون و 510 هزار تومان رسید. طلای جهانی نیز در رشد روز گذشته به افزایش سکه کمک کرد. طلا تا ساعت 4 بعدازظهر دیروز تا محدوده هزار و 720 دلار رشد کرده بود. درواقع نه تنها از سمت بازارهای جهانی روی سکه فشاری نبود که به صورت عامل محرکی نیز عمل می کرد. با این حال، عامل اصلی که به افزایش بهای سکه کمک می کرد، رشد دلار بود و روند روزهای آتی فلز گران بهای داخلی بیشتر به رشد بهای دلار بستگی دارد. به گفته فعالان، در روزهای اخیر هیجان در بازار سکه به اندازه هفته های قبل نیست ولی قیمت به واسطه رشد دلار توانسته است از کف 7 میلیون و 200 هزار تومانی فاصله بگیرد. جرقه این رشد از آن روزی خورد که دلار درواکنش به تحریم های آمریکا در مورد کشتی رانی سیر صعودی گرفت و سکه را همراه خود کرد. با این حال، اکنون سوال مهم این است که پس از دو روز رشد متوالی و رسیدن به مرزهای حساس مقاومتی، هیجان و جو هیجانی نوسان گیران خالی خواهد شد یا با موج جدید افزایش قیمت رو به رو خواهیم شد.

در شرایط کنونی مهم ترین عاملی که می تواند از رشد قیمت دلار حمایت کند، ماندن نرخ حواله درهم بالای مرز 5 هزار تومانی است. زمانی که نرخ حواله درهم بالای مرز یاد شده باشد، ارزش دلار در بازار داخلی حداقل می تواند بالای مرز 18 هزار و 300 تومانی قرار بگیرد. اینکه این اتفاق در بازار داخلی رخ نداده است، به نوعی نشان دهنده ضعف سمت تقاضاست؛ هر چند که مشخص نیست در صورت ادامه رشد، تقاضا قوی تر نشود.

در کنار این، در صورتی که سمت عرضه تقویت شود، احتمال افت قیمت وجود دارد. روز گذشته، صرافی های منتخب بازارساز سعی کردند با بالا آوردن قیمت کمی خود را به قیمت بازار نزدیک کنند واز این طریق کمی مانع از ورود تقاضای کاذب به بازار شوند. دیروز قیمت دلار بر تابلوی صرافی ملی 17 هزار و 250 تومان بود که 320 تومان بیشتر از روز سه شنبه بود. با این حال، این قیمت هم چنان حدود 700 تومان با بازار آزاد فاصله داشت. در سامانه نیما نیز دیروز قیمتی برای دلار اعلام نشد.

در روزهای گذشته رییس کل بانک مرکزی تلویحا اعلام کرده بود که بازار ارز بار دیگر در کنترل بازارساز قرار گرفته است ولی پس از خبر اعلام تحریم کشتی رانی ایران توسط آمریکا، هیجان تا حدی به معاملات بازگشت. این در حالی بود که پیش از این خبر قیمت در جهت نزولی عمدتا حرکت می کرد و انتظارات برای بازگشت دلار به کانال 16 هزار تومانی افزایش یافته بود.

در روزی که دلار افزایشی بود، یورو نیز توانست خود را بالای مرز 20 هزار تومانی تثبیت کند.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.