ماجرای پولدار شدن جوان ۳۶ ساله لهستانی در بورس تهران
رکنا: این جوان لهستانی در جریان سفر به ایران بورس تهران را بررسی کرد و سرمایهگذاری در بازار بورس ایران را جذاب و پرسود دید. او سپس از سال ۲۰۱۷ کار سرمایهگذاری خود را با خرید سبدی متنوع از سهام شرکتهای مختلف ایرانی آغاز کرده و هر ماه به ایران سفر میکند.
به گزارش رکنا، «ماجیج وجتال» جوان ۳۶ ساله لهستانی در کمتر از ۳ سال گذشته با سرمایهگذاری در بورس تهران سرمایه خود را بیش از ۵ برابر کرده است.
او که هماینک ۱۳.۵ میلیون دلار سهام شرکتهای مختلف ایرانی را خریداری کرده کارگزار سرمایهگذار ۲۰ فرد ثروتمند با ۶ ملیت انگلیسی، آلمانی، سوئدی، سوئیسی، بلژیکی و لهستانی است.
به نوشته نیویورک تایمز، «وجتال» مدتی به عنوان محقق در شعبه شرکت مشاوره «سیتی گروپ» در ورشو فعالیت میکرد و مدتی نیز به عنوان معاملهگر سهام در شرکت «جی پی مورگان» در لندن فعالیت میکرد. او سپس برای مدیریت یک صندوق سرمایهگذاری به لهستان بازگشت و هماینک در لندن اقامت دارد.
وجتال پس از امضای توافق برجام بین ایران و ۶ قدرت جهانی مشتاق شد برای ارزیابی سرمایهگذاری در بازار ایران به این کشور برود.
او در جریان سفر به ایران بورس تهران را بررسی کرد و سرمایهگذاری در بازار بورس ایران را جذاب و پرسود دید. او سپس از سال ۲۰۱۷ کار سرمایهگذاری خود را با خرید سبدی متنوع از سهام شرکتهای مختلف ایرانی آغاز کرده و هر ماه به ایران سفر میکند.
او برای فرار از تحریمهای آمریکا سرمایهگذاری خود را به وسیله یورو انجام میدهد.
او در اینباره گفته است: وقتی برای اولین بار به ایران رفتم در بررسیهایم متوجه شدم بسیاری از شرکتهای ایرانی رشد معمول ۳۰ تا ۴۰ درصدی در سال را ثبت میکردند اما قیمت سهام آنها نشاندهنده این موضوع نبود. بازار پر از معاملهگر بود ولی ارزش سهام به نسبت سودی که به سهامداران میداد بسیار پایین بود؛ شاید پایینترین ارزش سهام دنیا.
وجتال پس از بررسیهای اولیه تصمیم به خرید سهام میگیرد و صندوق خود را که مخفف نام پایتختهای ۳ کشور هلند، بریتانیا و ایران است به نام AmtelonCapital در ژوئیه (تابستان) ۲۰۱۷ (۱۳۹۶) با دایرکردن یک دفتر در تهران، تاسیس میکند. او برای سرمایهگذاری اولیه سرمایههایی را از دوستان و نزدیکان خود جمعآوری کرد.
وجتال سهام شرکتهای مختلف ایرانی را خریداری کرده است؛ از شرکت های پتروشیمی گرفته تا مواد غذایی و شوینده و بهداشتی و ... .
در بین خریدهای او سهام یک کارخانه تولیدکننده شیشه برای صنعت داروسازی که تولیدات خود را به اروپا صادر میکند تا سهام شرکت تولید نرمافزار سیستم مدیریت و ... دیده میشود.
با خروج یکجانبه آمریکای ترامپ از برجام در ماه مه ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۱۳۹۷) و بازگشت تحریمهای همهجانبه آمریکا علیه ایران بسیاری از ایرانیها که سرمایههای خرد و کلانی داشتند به بازارهایی چون بازار ارز هجوم بردند و ریال خود را به دلار و دیگر ارزهای خارجی تبدیل کردند و تنها در عرض ۱ سال (۲۰۱۸) ارزش پول ملی ایران بیش از ۷۰ درصد در برابر ارزهای خارجی کاهش پیدا کرد.
اما این وضعیت (کاهش ارزش ریال در برابر ارزهای خارجی) برای صادرکنندگان ایرانی خبر بدی نبود چون بسیاری از آنها حقوق کارگران و قیمت مواد اولیه خود را به ریال میپرداختند اما در ازای محصولات صادراتی، دلار و یورو دریافت میکردند. این وضعیت باعث شد هم سود این صادرکنندگان و هم ارزش سهام شرکتهایشان به شدت افزایش یابد.
وجتال از شرکتهای پتروشیمی ایرانی سهام خریداری کرد. او همچنین مقداری سهام از شرکتهایی را که سنگ آهن استخراج میکردند نیز خریداری کرد؛ آنها کالاهای خود را به دلار به تولیدکنندگان داخلی فولاد میفروشند و سود سرشاری دارند.
وجتال در سال ۲۰۱۸ ضرر مختصر ۲۰ درصدی متحمل شد اما در سال ۲۰۱۹ موفق شد بیش از ۱۷۰ درصد سود کند.
او هم اینک صندوقی به ارزش کلی ۹ میلیون یورو ( ۱۳.۵ میلیون دلار) را مدیریت میکند. او در مصاحبه با نیویورک تایمز گفته است همچنان امیدوار به کسب سود در بازار بورس تهران و ۱۰ برابر کردن سرمایه اولیه خود در سریعترین زمان ممکن است.
منبع: عصرایران برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر