کدام ماشین دست دوم را بخریم؟ سیتروئن زانتیا یا هیوندای آوانته؟
رکنا: هنوز هم میتوان در بازار خودروهای دست دوم انتخابهایی داشت که همچنان هیجان انگیز به نظر میرسند و میتوانند تا حد زیادی نظر خریدار را به خود جلب کنند. هیوندای آوانته و سیتروئن زانتیا، جوانهای سابق بازار خودرو هستند که روزگاری برای خود برو بیایی داشتند. تصمیم گرفتیم این ۲ را به عنوان گزینههایی همچنان مقرون به صرفه و هیجان انگیز در بازار خودروهای دست دوم معرفی کنیم.
در شرایطی که عرضه خودروهای صفر کیلومتر توسط خودروسازان محدود شده و موعد تحویل خودروهای پیش فروش شده نیز سال 98 و 99 تعیین شده، اگر بخواهید خودرویی بخرید که به سرعت در اختیارتان قرار بگیرد، ناچار به خرید از بازار Store آزاد هستید. قیمت ها در این بخش از بازار به صورت نجومی گران شده و برچسب قیمت بعضی خودروهای داخلی به جایی رسیده که در مواردی به دلیل اینکه هیچ توجیهی برای خرید وجود ندارد، مصرف کننده قید آن ها را می زند.
اما اگر با خودتان کنار بیایید و ریسک خرید خودرو دست دوم را انتخاب کنید، به جای خودروهای چینی گران قیمت و دیگر خودروهای داخلی، هنوز هم می توان در بازار خودروهای دست دوم انتخاب هایی داشت که همچنان هیجان انگیز به نظر می رسند و می توانند تا حد زیادی نظر خریدار را به خود جلب کنند. هیوندای آوانته و سیتروئن زانتیا، جوان های سابق بازار خودرو هستند که روزگاری برای خود برو بیایی داشتند. تصمیم گرفتیم این 2 را به عنوان گزینه هایی همچنان مقرون به صرفه و هیجان انگیز در بازار خودروهای دست دوم معرفی کنیم.
سیتروئن زانتیا
روزگاری که هنوز تنوع ماشینهای خارجی در ایران زیاد نشده بود، زانتیا سقف آرزوی بسیاری از لوکسسواران بهشمار میآمد و چندین بار به عنوان خودرو برتر سال شناخته شد. طراحی بدنه و کابین زانتیا به 2 دهه قبل بازمیگردد و باب میل افراد مدگرا نیست. کیفیت متریال کابین نسبت به رقیبی همچون آوانته بالاتر است و اگر از مواردی جزیی فاکتور بگیریم، میتوان گفت از نظر کیفیت با رقیبی همسن نظیر ۳۲۳ در یک رتبه قرار میگیرد.
وجود امکاناتی نظیر برفپاککنهای اتوماتیک، تهویه نیمهاتوماتیک و قابلیت تنظیم سیستم صوتی از روی فرمان که این روزها به امکاناتی رایج در خودروها تبدیل شدهاند، نسبت به دوره ساخت زانتیا جالب توجه هستند و هنوز هم نظر خیلیها را به خود جلب میکنند. کابین بسیار جادار و بزرگ زانتیا نیز کاملا راحت و بیصداست و تنها میتوان از فضای محدود سر در ردیف عقب برای افراد قدبلند ایراد گرفت. موقعیت پایین صندلی راننده هم باعث شده تسلط روی خودرو کم باشد و دید عقب نیز نسبتا محدود.
مشخصات فنی سیتروئن زانتیا
نقطه قوت زانتیا به توان پیشرانه و سواری نرم و راحت آن برمیگردد که باعث میشود میان رقبای همدوره و همقیمتاش بدرخشد. زانتیا یک پیشرانه ۲ لیتری ۱۶ سوپاپ را در دل خود جای داده که قادر است ۱۳۵ اسببخار قدرت تولید کند. شتابگیری و چابکی زانتیا در حرکت قابلتحسین است و سواری نرم و هندلینگ عالی آن جای هیچ گلهای را باقی نمیگذارد. البته ضرایب نامناسب دنده و تاخیر در تعویض دنده یک به 2 باعث شده بخشی از قدرت پیشرانه در دورهای آغازین تلف شود. زانتیا خودرویی است که با 3 چرخ هم میتواند حرکت کند و سیستم تعلیق هیدرونیوماتیکی آن تا ۳۰ سانتیمتر تغییر ارتفاع میدهد. این ویژگی که بیشتر در خودروهای فرانسوی به چشم میخورد، در عبور از مسیرهای ناهموار خودش را نشان میدهد. یکی دیگر از ویژگیهای مثبت زانتیا ترمزهای پرقدرت و قابلاطمینان آن هستند. سیستم ترمز در چرخهای عقب از نوع دیسکی و در چرخهای جلو دیسکی خنکشونده است و از سیستمABS بهره میبرد. همچنین 2 عدد ایربگ و کمربندهای پیشکشنده ایمنی سرنشینان را تامین میکنند. اما زانتیا یکی از پایینترین نمرات تست تصادف Crash را به خود اختصاص داده و بیرحمانه ضربه را به کابین منتقل میکند و آسیبپذیری سقف آن در تصادفات از جلو و عقب بیش از حد معمول است.
نکات نگهداری از سیتروئن زانتیا
لوازم یدکی زانتیا نسبت به خودروهای این بخش بازار گرانقیمت است و لوازماش در برخی موارد حتی از ۳۲۳ هم گرانتر است. این فرانسوی درشتهیکل استهلاک بالایی هم دارد و در ازای سواری نرم و موتور پرقدرتی که در اختیارتان میگذارد، در بعضی موارد حسابی به جیبتان فشار وارد میکند! مصرف سوخت زانتیا نیز در بهترین حالت ۱۲ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است که چندان بهصرفه نیست.
هیوندای آوانته
هیوندای آوانته از محصولات خودروسازی راین، روزگاری جدیترین رقیب زانتیا و 323 بهشمار میآمد و هنوز هم سلیقههای خاصی که به دنبال خرید خودرو صفر نیستند و ریسک دستدوم خریدن را قبول میکنند را بهسوی خود جذب میکند. قیمت بالا در زمان عرضه و طراحی ظاهری نهچندان عامهپسند آوانته باعث شد علیرغم قابلیتهای فنی چشمگیر، مقبولیت مناسبی در ایران نداشته باشد. بههمینخاطر هم تعداد گزینههای دستدوم آن در بازار نسبت به رقبا کمتر است. در حال حاضر نیز آوانته چندان خودرو ارزان قیمتی نیست. زیباترین بخش طراحی آوانته را باید در قسمت عقب مشاهده کرد که همه اجزای آن با یکدیگر هماهنگی چشمنوازی دارند. اما در نمای جلو شاهد یک طراحی قدیمی و از مد افتاده هستیم، فرم چراغهای جلو کاملا به ما گوشزد میکند که با یک خودرو متعلق به 2 دهه پیش طرف هستیم.
کابین آوانته همچون زانتیا و ۳۲۳ جادار و راحت است و از این نظر نیازهای یک خانواده متوسط را پاسخ می دهد. صندلی های نیز فرم و پوشش مناسبی دارند و به آن ها علاقه مند خواهید شد. کنسول جلو اما طراحی بسیار قدیمی و ناهماهنگی دارد و بیشتر به کنسول کامیونهای اسکانیا شبیه است! کیفیت متریال کابین نیز در سطح قیمت خودرو نیست و در بعضی موارد ناامیدکننده است. پلاستیک خشک بهکار رفته در قسمتهای مختلف کابین و رنگ بندی طوسی نهچندان زیبا توی ذوق سرنشینان میزنند. اما مونتاژ قطعات با دقت بالایی صورت گرفته و با گذشت چندین سال از عمرش همچنان خبری از صداهای عجیب و اعصاب خرد کن داخل کابین نیست.
مشخصات فنی هیوندای آوانته
آوانته در 2 مدل دنده دستی و اتوماتیک عرضه شد، که مدل دنده دستی از کلاچی نرم برخوردار است و جعبهدنده آن عملکرد مناسبی دارد. عملکرد گیرباکس اتوماتیک اما با تاخیرهایی در معکوس دادن همراه است و حس میشود چندان با پیشرانه هماهنگ نیست. مدل موردنظر بهعنوان نسل سوم آوانته (النترا)، یک پیشرانه ۲ لیتری ۱۶ سوپاپ را در خود جای داده است. آوانته با ۱۴۰ اسببخار قدرت و سقف سرعت ۲۱۰ کیلومتربرساعت، یکی از قدرتمندترین انتخابهای دست دومی است که می توانید با بودجه زیر 100 میلیون تومان به سراغ اش بروید و از این نظر علاوه بر خانواده ها، می تواند نظر جوان های تمایز طلب را نیز به خود جلب کند. البته سواری آوانته نسبتا خشک است و سیستم تعلیق ضعفهایی دارد و از نظر نرمی به پای زانتیا و رقیب دیگری مثل مگان نمیرسد. میتوان راحتی سوار آن را با مزدا ۳۲۳ در یک سطح ارزیابی کرد. اما هندلینگ و چسبندگی مناسب جای هیچ گلهای باقی نمیگذارد و استهلاک و مصرف پایین، از آوانته یک خودرو اقتصادی ساختهاند، درست برخلاف رقیبی همچون زانتیا که استهلاک بالایی دارد. اما لوازم جانبی و یدکی آوانته نسبت به سایر خودروهای دستدوم این رنج قیمت، همچون زانتیا و حتی ماکسیما هم گرانتر است.
پیشنهاد ما
اگر چندان علاقه ای به تکنولوژی های روز و امکانات متنوع در خودرو ندارید، زانتیا هنوز هم می تواند به عنوان گزینه ای جذاب از نظر نرمی سواری و توان مناسب پیشرانه شما را وسوسه کند. اما در کنار لذت بردن از ویژگی های مثبت اش، باید هزینه استهلاک بالا و ایمنی پایین را نیز به جان بخرید. از سوی دیگر، آوانته به عنوان رقیبی مدرن تر و ایمن تر در مقابل زانتیا قرار دارد. آوانته از نظر توان پیشرانه، با زانتیا در یک کفه ترازو قرار می گیرد. با این تفاوت که مصرف سوخت و استهلاک کمتری نسبت به رقیب فرانسوی دارد. اما لوازم جانبی آن در بازار کمتر از زانتیاست و بازار خریدوفروش آوانته نیز نسبت به رقبایی نظیر زانتیا و مزدا ۳۲۳ داغ نیست و رونقی ندارد.
خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید
ارسال نظر