40 درصد نان واردات ایران در سفره چینی ها

حالا این بازرگان قدیمی تهرانی می گوید ارزش روابط تجاری دو کشور به طور عادی در جریان است و ارزش مبادلات در سال جاری میلادی به 40 میلیارد دلار رسیده است. چین از ایران نفت می خرد و به ایران کالا می فروشد. با توجه به اینکه ارزش صادرات چین به ایران احتمالا از مرز 25 میلیارد دلار گذشته است و با توجه به واردات حدود 60 میلیارد دلاری ایران می توان گفت نزدیک به 40 درصد واردات ایران از چین انجام می شود . به این ترتیب ایران هرچه نفت به این کشور صادر می کند دست کم 50 درصد بیشتر از ان را از چین کالا وارد می کند.

چینی ها نان تجارت خارجی ایران را در سفره خود گذاشته اند و البته رفتار خوبی با ایرانیان نیز ندارند . سخت گیریهای چینی ها در بستن حساب های ایرانیان به تازگی با انتقادشدید ایرانیان همراه بوده است . اما عسگراولادی این را قبول ندارد و می گوید: چین در گذشته حساب ایرانیانی که هویت تجاری شان محرز نشده اما فعالیت تجاری انجام داده بودند را بست و مشکلی برای تجار ایرانی وجود ندارد.

با همه فراز و نشیب های پیش روی اقتصاد ایران پس از خروج ایالات متحده امریکا از برجام، روابط تجاری ایران و چین هم چنان برقرار است. چین به عنوان اولین خریدار نفت ایران هم چنان به خرید نفت خام از ایران ادامه می دهد درحالیکه اخباری از کاهش خرید کشورهایی مثل کره جنوبی و هند منتشر شده است. در مردادماه سال گذشته اما اخباری از مسدود شدن حساب ایرانیان در بانک های چینی منتشر شد که رییس اتاق ایران و چین این اقدام را نه تحریم ها بلکه به مباحث پولشویی نسبت داد. اکنون روابط تجاری و بانکی با چین چگونه پیش می رود؟او در ادامه درباره تنش های بانکی اخیر بین ایران و چین که با بستن حساب ایرانیان همراه بود گفت: چینی ها حساب تجار ایران را نبسته بودند. آن ها افرادی که با ویزای توریستی و دانشجویی به چین سفر کرده اما فعالیت بازرگانی و تجاری انجام داده بودند را شناسایی کرده و پس از عدم احراز هویت تجاری آن ها، به بستن حساب هایشان اقدام کردند.رییس اتاق ایران و چین گفت: این افراد نتوانستند مدارک معتبری که تاجر بودن آن ها را ثابت کند ارائه کنند. درواقع نه شرکت رسمی ثبت شده و نه کارت بازرگانی وجود نداشته بنابراین چین حساب آن ها را بسته است.چینی ها بزرگترین برنده مناقشه ایران و آمریکا در دهه گذشته بوده اند.

گفتنی است که مبادلات پولی ایران با چین از طریق بانک کوچک کونلون در این کشور انجام می شود. این بانک متعلق به ایران نیست اما به گفته بعضی فعالان اقتصادی سرمایه اولیه آن از پول های ایران در چین تامین شده است. تحلیل گران حوزه بانکی و مالی از این بانک به دلیل هزینه بالای خدمات انتقاد می کنند.

خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید