ثبت بالاترین رقم صادرات نفت ایران
رکنا: در حالی که آمریکا صادرات نفت کشور را به عنوان نقطه کانونی تحریم ها موردتوجه قرار داده است، آخرین آمار رسمی حکایت از حفظ فروش نفت کشور در بالاترین سطح تاریخی دارد.
طبق اعلام شرکت ملی نفت، ایران در اردیبهشت ماه امسال روزانه بیش از دو میلیون و 450 هزار بشکه نفت به مقاصد کشورهای آسیایی و اروپایی صادر کرده است که نزدیک به رکورد تاریخی آن است.آن گونه که شانا، خبرگزاری رسمی وزارت نفت گزارش داده، در این مدت روزانه در مجموع دو میلیون و 750 هزار بشکه نفت و میعانات صادر شده است که سهم نفت خام از آن بیش از دو میلیون و ۴۵۰ بشکه و سهم میعانات گازی ۳۰۰ هزار بشکه در روز بوده است. در این میان یک سوم نفت ایران در اردیبهشت ماه (بیش از ۸۰۰ هزار بشکه در روز ) به مقصد شرکتهای اروپایی بارگیری شده است. بر این اساس، چین و هند همچنان بزرگترین خریداران نفت ایران هستند و از شرکتهای توتال فرانسه، انی ایتالیا، هلنیک پترولیوم یونان و ... میتوان بهعنوان خریداران نفت ایران نام برد.گفتنی است طبق اعلام شرکت نفت، رکورد تاریخی صادرات نفت کشور در فروردین ماه امسال (مصادف با ماه آوریل در تقویم میلادی) به ثبت رسیده بود. آن جا که دو میلیون و ۸۷۷ هزار بشکه نفت و میعانات گازی به کشورهای آسیایی و اروپایی صادر و سهم نفت خام از این میزان بیش از دو میلیون و ۶۱۷ هزار بشکه اعلام شد که بیشترین میزان تاریخی آن بوده است. پیش از فروردین و اردیبهشت امسال، بیشترین رقم صادرات نفت خام در اکتبر ۲۰۱۶ (مهر95) با رقم دو میلیون و ۴۴۲ هزار بشکه به ثبت رسیده بود.در همین باره، نوبخت، سخنگوی دولت نیز دیروز اعلام کرد که درآمد نفتی کشور در فروردین ماه امسال نسبت به فروردین 96 حدود 99 درصد رشد کرده است.
فرا خبر
راهبردهای ایران برای حفظ مشتریان نفتی، موثر افتاده است؟
اگرچه تحریم های نفتی هنوز برقرار نشده است اما به نظر می رسد ایران تلاش می کند با مذاکره، ارائه تخفیفاتی در قیمت یا هزینه حمل و نقل، مشتریان خود را حفظ کند و بازار Store جهانی را به نفت ایران وابسته نگه دارد. پیش از این اخباری مبنی بر مذاکره نفتی ایران با چین و هند منتشر شده بود. در همین باره، چند روز قبل، آمار از افزایش حدود 50 درصدی واردات نفت هند از ایران حکایت داشت. پیش از این،زمانی نیا، معاون وزیر نفت در امور بینالملل و بازرگانی گفته بود که امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران در طول چهار دهه تحریم توانسته است سازوکارهای موثری را برای فروش نفت بهدست آورد و خلاقانه آن را حفظ کند که در تحریم های جدید هم مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
ارسال نظر