به گزارش گروه اقتصادی رکنا، ارز تک نرخی هم ناجی بازار Store خودرو نشد. درحالی که بسیاری گمان می‌کردند با کاهش قیمت ارز به ٤٢٠٠ تومان، قیمت خودروهای وارداتی برخلاف همیشه نزولی می‌شوند، اما گویا حالا حالا خبری از ارزان شدن خودروهای خارجی نیست. به‌طوری که فرهاد احتشام‌زاده نایب‌رئیس انجمن وارد کنندگان در تازه‌ترین اظهارنظر خود گفته است که تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی تأثیری در کاهش قیمت‌ها نخواهد داشت بلکه تنها باعث ثبات نرخ‌های فعلی می‌شود زیرا همزمان با افزایش نرخ ارز رسمی از ۳۷۰۰ تومان به ۴۲۰۰ تومان، مبنای محاسبه حقوق و عوارض گمرکی واردات خودرو نیز از ۳۷۰۰ تومان به ۴۲۰۰ تومان افزایش یافته که به معنای افزایش ۱۴‌درصدی هزینه‌های واردات خودرو در این بخش است. البته فربد زاوه به «شهروند» می‌گوید: قیمت خودروهای وارداتی با حجم موتور زیر ٢٠٠٠سی‌سی که اتفاقا ٣٥ تا ٤٠‌درصد بازار را در اختیار دارند باید کاهش حدود ٧ تا ٨‌درصدی را تجربه کند. اما در رابطه با خودروهای با حجم موتور بالای ٢‌هزار سی‌سی به دلیل تعرفه بالای آنها و حقوق گمرکی که باید پرداخت کنند، نمی‌توان انتظار کاهش قیمت را داشت. با این وجود نایب‌رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس معتقد است که وزارت صنعت به‌عنوان متولی بازار در کنترل قیمت‌ها کوتاهی کرده است و محمد شریعتمداری وزیر صنعت باید در این رابطه به کمیسیون و مردم پاسخگو باشد.
با ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت خودرو
کاهش نمی‌یابد
درحالی‌که انتظار می‌رفت با تخصیص ارز
۴۲۰۰ تومانی به واردکنندگان، قیمت خودروهای وارداتی کاهش یابد، رئیس انجمن واردکنندگان خودرو می‌گوید که حتی در صورت تخصیص کامل این ارز نیز قیمت‌ها کاهش نخواهد یافت.
فرهاد احتشام‌زاده با بیان این‌که تاکنون تعداد بسیار کمی از واردکنندگان خودرو توانسته‌اند ارز ۴۲۰۰ تومانی را دریافت کنند، به ایسنا گفته است اگرچه با تخصیص ارز رسمی به واردکنندگان هزینه‌های واردات خودرو از ناحیه نرخ ارز مصرفی کاهش می‌یابد اما از آن سو شاهد افزایش مبنای گمرکی محاسبه حقوق و عوارض واردات خودرو هستیم که در مجموع می‌توان گفت افزایش پایه گمرکی با کاهش نرخ ارز مورد استفاده واردکنندگان جبران شده و در مجموع تغییری در قیمت خودروها نخواهیم داشت.
هزینه واردات نیمی از خودروها
تغییری نکرده است
در این میان هستند کارشناسانی که معتقدند هزینه واردات برای نیمی از خودروهای وارداتی هیچ تغییری نکرده است. فربد زاوه کارشناس صنعت خودرو با بیان این‌که ٥٠‌درصد واردات خودرو مربوط به خودروهای با حجم موتور بالای ٢‌هزار سی‌سی است که تعرفه واردات آنها ٩٠‌درصد است، به «شهروند» گفت: پیش از این واردات این خودروها براساس حواله ارزی
٤٨٠٠ تومانی صورت می‌گرفت اما حالا بهای حواله ارزی به ٤٢٠٠ تومان کاهش یافته و افت حدود ٦٠٠ تومانی را تجربه کرده است. اما آن طرف ماجرا پیش از این حقوق گمرکی این خودروها (تعرفه ٩٠درصدی) براساس ارز ٣٧٠٠ تومان محاسبه می‌شد اما حالا ترخیص خودرو براساس ارز ٤٢٠٠ تومان
انجام می‌شود.
به گفته او، در این دسته از خودروها قیمت ارز حدود ١٣‌درصد کاهش یافته است ولی حقوق گمرکی هم حدود ١٣‌درصد افزایش یافته است بنابر این گفته که قیمت خودروهای با حجم موتور بالای ٢‌هزار سی‌سی ثابت می‌ماند و تغییری نمی‌کند، درست بوده و هیچ تخلفی در آن صورت نگرفته است.
او با بیان این‌که کاهش قیمت در خودروهای زیر ٢‌هزار سی‌سی که تعرفه واردات آنها حدود ٤٥‌درصد است، منطقی است، ادامه داد: در این خودروها که سهمی حدود ٣٥ الی ٤٠‌درصد از واردات خودرو دارند کاهش ٧ تا ٨‌درصدی منطقی است و باید
صورت گیرد.
بازار در دستان مافیای خودرو
البته بهارستان‌نشین‌ها نظری متفاوت داشته و معتقدند وزارت صنعت به‌عنوان متولی این بخش در این رابطه باید پاسخگو باشد. داریوش اسماعیلی نایب‌رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس که معتقد است واردات خودرو در دستان مافیای این صنعت است، به «شهروند» می‌گوید: واردات خودرو که اتفاقا سودهای میلیاردی هم دارد، دست عده‌ای خاص است. این تعداد انگشت‌شمار از رانت‌های اطلاعاتی خوبی هم برخوردار هستند، به گونه‌ای که قبل از بسته شدن سامانه ثبت و سفارش در‌ سال گذشته شاهد افزایش چندین برابری ثبت و سفارش خودرو بودیم . او ادامه داد: این افراد حتی زمانی که سامانه ثبت و سفارش بسته بود، اقدام به ثبت و سفارش کرده و خودروهای خود را وارد گمرک‌های کشور کردند و بعد هم با جوسازی رسانه‌ای که فلان تعداد خودرو در گمرک معطل مانده و اجازه واردات ندارد و همین مسأله بازار را برهم ریخته است، اجازه واردات گرفتند.
نماینده مردم سروستان می‌گوید: متاسفانه شاهد هستیم که شرکت‌های واردکننده خودرو با کمترین نوسان صعودی دلار، قیمت این محصولات را افزایش می‌دهند. به‌عنوان مثال در اواخر‌ سال گذشته که نرخ دلار در بازار آزاد به حدود ۵۰۰۰‌هزار تومان رسید، بیشتر واردکننده‌ها قیمت خودرو را متناسب با این نرخ افزایش دادند.
قیمت‌ها باید حداقل ٢٠‌درصد کمتر شود
به گفته او، در هفته‌های اخیر نیز برخی شرکت‌های واردکننده خودرو به دنبال نوسانات صعودی نرخ ارز باز هم قیمت محصولات خود را افزایش دادند. با این حال با اقدام قاطع دولت در تک نرخی کردن دلار و کاهش قیمت آن به ۴۲۰۰ تومان، قیمت خودروهای وارداتی به میزان قابل توجهی که حداقل ۲۰‌درصد است، باید کاهش یابد.
اسماعیلی با اشاره به افزایش ٥٠ تا صددرصدی قیمت برخی خودروهای خارجی در بازه زمانی یک‌سال گذشته، اظهار داشت: افزایش نرخ دلار به‌عنوان دلیل اصلی این افزایش ذکر می‌شود، اما به نظر می‌رسد آن طور که قیمت‌ها افزایش یافته، نرخ دلار بالا نرفته است.
نایب‌رئیس کمیسیون صنایع و معادن با بیان این‌که وزیر صنعت در رابطه با قیمت خودروهای وارداتی در بازار پاسخگو باشد، ادامه داد: قیمت‌های موجود در بازار نشان می‌دهد که هیچ سازو کار مشخصی برای کنترل قیمت‌ها و برخورد با متخلفان وجود ندارد.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

فوری / نیوشا ضیغمی مادر شد +عکس

وحید مرادی اعدام می شود / مادر مقتول خواستار شد + فیلم و عکس

فوری / هواپیما ربایی در آسمان ایران / فرد مهاجم مسلح است

سگ هار در اصفهان 3 کودک را پاره پاره کرد

بازیگر خوش تیپ سعودی از کشور اخراج شد / او باعث اغوای زنان می شد + عکس

5 ساعت تجاوز به دختر 15 ساله توسط 2 پسر / دختر مُرد!+عکس دختر و متجاوزان

پریا 17 ساله ام در خانه فساد شب ها را صبح می کنم! + سرنوشت تلخ

گاف بزرگ نماینده مجلس در تلفظ یک واژه انگلیسی + فیلم

دعوای زنانه منشی با دختر جوان با لنگه کفش در کلینیک زیبایی! + عکس

فیلم برداری از صحنه رفتار حیوانی پسر تهرانی با دختر دانشجو

این پسر جوان را می شناسید / او در خیابان خلوت تهران به دختر جوان تجاوز کرد + عکس

 

وبگردی