بلاتکلیفی پیامک‌های یارانه‌ای!

رکنا اقتصادی:در جریان غربالگری یارانه بگیران و اقدامی که برای حذف پر درآمدها انجام می‌شود، دولت به طور معمول در هر ماه و یا چند ماه یکبار تعدادی از افرادی که تشخیص داده می‌شوند محق دریافت یارانه نقدی نیستند، را حذف می‌کند.
اما در سویی دیگر سامانه Yaraneh۱۰.ir را راه‌اندازی کرده تا کسانی که نسبت به قطع یارانه نقدی خود اعتراض دارند با مراجعه به آن شکایت خود را ثبت کنند. البته در این سامانه دلایل حذف نیز هر چند کوتاه توضیح داده می‌شود. بنابراین وزارت «کار، تعاون و رفاه اجتماعی» بعد از بررسی اعتراضات اگر مشخص شود که یارانه خانواری به طور اشتباه قطع شده و یا این که افراد می‌توانند در جمع یارانه بگیران قرار داشته و باید به آن پرداخت شود، گاها نسبت به برقراری یارانه اقدام می‌کند.
این در حالی است که طی اطلاع رسانی قبلی که از سوی دولت انجام شد پیش آمده بود که از حدود چهار میلیون نفری که یارانه آنها قطع شده بود حدود ۹۰۰ هزار نفر برگشت داده شده‌اند.
با این حال ارسال گسترده پیامک‌های برقراری مجدد یارانه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری با حواشی مواجه شد به طوری که در چند روز مانده به زمان معمول واریز یارانه یعنی ۲۶ هر ماه، پیامک‌هایی برای کسانی که یارانه آنها قطع شده بود ارسال شد با این مضمون که «به دنبال ثبت اطلاعات شما در سامانه Yaraneh۱۰.ir یارانه شما در ۲۶ اردیبهشت ماه مجددا برقرار خواهد شد.»
اما ارسال این پیامک با واکنش برخی کاندیداها همراه شد به گونه‌ای که حتی در اعتراضی اعلام کردند ظاهرا این برای تبلیغات انتخاباتی بوده که دولت دست به ارسال پیامک واریز یارانه زده است. حتی ادعا شد که تعداد پیامک‌های ارسالی حدود چهار میلیون مورد بوده و قرار است یارانه‌ آنها برقرار شود.
به دنبال این ماجرا رئیس جمهوری دستور داد تا برقراری یارانه افرادی که برای آنها پیامک ارسال شده به بعد از انتخابات موکول شود، از این‌ رو پرداختی‌ برای افرادی که پیامک دریافت کرده بودند در اردیبهشت ماه انجام نشد.
در حالی با توجه به ارسال پیامک و وعده رئیس جمهوری برای برقراری یارانه، بعد از انتخابات انتظار مخاطبان این است که در ۲۶ خرداد ماه و همزمان با پرداخت یارانه برای آنها نیز واریزی انجام شود که هنوز پاسخ مشخصی از سوی مسئولان و سازمان‌های مربوطه برای این برقراری اعلام نشده است.
پیگیری‌های زیادی از سازمان هدفمندی یارانه‌ها برای مشخص شدن وضعیت این پیامک‌ها و ابعاد آن انجام شد، اما این سازمان حاضر به پاسخگویی نبوده و شفاف سازی در این مورد را به نوبخت – رئیس سازمان برنامه و بودجه – واگذار کرده است. این در حالی است که نوبخت، در پاسخ به این که چه زمانی ممکن است این پیامک‌ها عملی شده و یارانه‌های افراد دریافت کننده واریز شود توضیحاتی داده که در آن مشخص نیست آیا قرار است واریز انجام گیرد یا خیر.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفته این که می‌گویند برای چهار میلیون نفر پیامک ارسال کرده‌ایم دروغ بوده و صحیح نیست. از سویی دیگر با روال گذشته برای کسانی که یارانه آنها قطع شده و در سامانه نسبت به برقراری مجدد درخواست مطرح کرده‌اند با بررسی‌هایی که انجام شده پیامک ارسال کرده‌ایم.
وی در این رابطه اعلام کرده که ما در اسفند ماه حدود ۲۶ هزار و ۶۰۰ و در فروردین‌ماه امسال تا ۱۰ هزار و ۴۵۰ یارانه قطع شده خانوارها را برقرار کردیم.
باید یادآور شد که گرچه نوبخت عنوان می‌کند برای افرادی پیامک ارسال شده که اعتراض خود را در سامانه ثبت کرده بودند، اما در این بین هستند سرپرستان خانواری که می‌گویند هیچ اعتراضی نسبت به قطع یارانه خود نداشته و حتی برای برقراری مجدد آن هیچ ثبت نامی انجام نداده‌اند، با این حال برای آنها در اردیبهشت‌ ماه پیامک واریز ارسال شده است.
به هر صورت اکنون دریافت کنندگان پیامک‌های واریز اردیبهشت ماه پیگیر جریان برقراری یارانه خود بوده و انتظار دارند که در خرداد ماه همزمان با پرداخت کلی که انجام می‌شود یارانه آنها نیز طبق وعده قبلی واریز گردد، موضوعی که پاسخ مشخصی برای زمان آن وجود ندارد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.