پارسال 6.2 میلیون تن کالا از مرز زمینی صادر شد/ ورود و خروج 725 هزار مسافر جاده ای

رکنا اقتصادی:در سیاست های اقتصاد مقاومتی بر 2 اصل درونزایی و برون نگری تاکید شده است.
در همین پیوند، تسهیل صادرات کالا و فراهم سازی زیرساخت های مرتبط با آن اهمیت می یابد.
ایران به سبب جایگاه راهبردی و ژئوپلتیکی شاهراهی برای انتقال کالا بین کشورهای مختلف و ترانزیت بارهای بین المللی است.
از سوی دیگر، دسترسی کشور ما به همه انواع راه های انتقال کالا یعنی زمین، هوا و دریا امکان صدور کالاهای تولید کشور با خودروهای جاده ای، وسایل نقلیه ریلی، هواپیما و کشتی را فراهم کرده است.
ایران با افغانستان، پاکستان، ترکمنستان، ترکیه، ارمنستان، جمهوری آذربایجان و عراق بیش از 6 هزار کیلومتر مرز خشکی دارد که سهم زیادی را در جابجایی کالا به خود اختصاص داده است.
بر پایه اعلام سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، پارسال یک میلیون و 991هزار تن کالاهای نفتی و غیرنفتی از مرزهای زمینی وارد و 6میلیون و 227 هزار تن کالا صادر شد.
پارسال نسبت به سال 1394 میزان واردات از مرزهای جاده ای 30درصد افزایش و میزان صادرات 6درصد کاهش یافت.
مرز بازرگان با سهم 64 درصدی فعال‌ترین مرز در زمینه واردات کالا به کشور به شمار می‌رود و پس از آن مرزهای آستارا و میرجاوه با 11و 10 درصد قرار دارند.
در زمینه صادرات کالا نیز مرز بازرگان با 21 درصد رده نخست را از آن خود کرد و پس از آن مرزهای میلک با 21درصد و دوغارون (تایباد) با 9 درصد بودند.
کامیون‌های ایرانی در صادرات کالا 70درصد و در واردات 40 درصد سهم داشتند.

** ورود و خروج مسافری از راه زمینی 
پارسال 334 هزار نفر مسافر با 44 هزار دستگاه وسیله‌نقلیه مسافری وارد کشور شدند که در جابجایی این مسافران اتوبوس 27 درصد، مینی‌بوس10درصد و سواری 63 درصد سهم را به خود اختصاص دادند. 
همچنین 391 هزار نفر با 50 هزار دستگاه وسیله‌نقلیه مسافری از کشور خارج شدند که سهم اتوبوس 35 درصد، مینی‌بوس هشت درصد و سواری 57 درصد بود. 
در این مدت، بیشترین تردد وسایل‌نقلیه مسافری به مرزهای دوغارون با 45 درصد و سرو (شهرستان ارومیه) با 9 درصد اختصاص داشت.
از مجموع مسافران وارد شده به کشور 186 هزار نفر خارجی و 148هزار نفر ایرانی بودند.
151هزار نفر مسافر خارجی و 240 هزار نفر مسافر ایرانی نیز در این مدت از مرزهای جاده‌ای کشور خارج شدند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.