نوروز و سود 60میلیاردی ترک‌ها

رکنا اقتصادی: در ســال های اخیر تب ســفر به کشــور ارمنســتان هم میان ایرانیان بالا گرفت. تســهیلات ویزا و ارزانی ســفر به این کشور به اضافه مزایای دیگری همچون ســفر با وســیله نقلیه شــخصی باعث شد در تعطیلات نوروز تعداد ایرانی ها در بازارهای ارمنســتان چشمگیر باشد. از طرف دیگر، تعداد بالای ارمنی ها در ایران و به تبع آن نزدیکی این دو فرهنگ دلیل دیگری بود بر سفر یرانی ها به این کشور جدا شده از شوروی سابق بوده است.
البته به دلیل افزایش قیمت ارز و گران شدن سفر به دبی و ابوظبی، تعداد مسافرین به امارات متحده عربی تا حد چشمگیری کاهش پیدا کرده است. علاوه بر این رفتار بد شیخ نشینان دبی با ایرانی ها در چند سال گذشته باعث شده بسیاری از گردشگران ایرانی که به دنبال مقاصد خارجی برای مسافرت هستند، کشورهای اروپایی را جایگزین سفر به امارات کنند.
ترکیه از دیرباز به دلیل تشابهات فرهنگــی فراوان جزو اولین مقاصد ســفر خارجی ایرانی ها بوده اســت. بازار گردشــگری ایران برای ترکیه آن قدر مهم و البته پولســاز بوده و هست که بسیاری از عوامل درگیر با صنعت گردشگری ترکیه در پی خواسته های گردشگران ایرانی سیاست های خود را تغییر داده اند.طبق آماری که دولت ترکیه چندی پیش منتشر کرد ایرانیــان اکنون ســومین مردمی هســتند که بیشــترین ســفر را به ترکیه داشــته و دارند و در این بین مقام اول را روســیه و پس از این کشــور، شــهروندان آلمانی از حیث میزان سفر به ترکیه در اختیار دارند. البته شرکت های توریستی ترکیه اعلام کرده اند با وجود نا امنی های سه سال اخیر در این کشور آمار ورود گردشــگران ایرانی به ترکیهرا تا خد زیادی کاهش داده است.
کاهش سفر ایرانیان به ترکیه تا حد زیادی متاثر از کاهش ضریب امنیت در این کشور بوده است که همه ساله سهم بالایی از گردشگران ایرانی داشت. علاوه بر این، کشورهایی هم مانند گرجستان و عراق سهم خود را از تعداد گردشگران نوروزی ایران بالا بردند و بین 20 تا 50 درصد در جذب مسافران ایرانی موفق تر بوده اند که نشان می دهد، رقبایی برای ترکیه طی دو سال اخیر ایجاد شده است.
علاوه بر مسائل امنیتی و ایجاد نا امنی در کشور همسایه ترکیه، لازم به ذکر است سفر هر ایرانی به این کشور به طور میانگین 3میلیون تومان هزینه دارد که با چنین پولی می توان بهترین مقاصد گردشگری را در داخل کشور انتخاب کرد. در نوروز سال گذشته در حدود 20هزار سفر خارجی به دو کشور ترکیه و ارمنستان صورت گرفته است که بیش از 60میلیارد تومان ارز از کشور خارج کرد در حالی که این میزان ارز می توانست در داخل کشور هزینه شود و پولی که در جیب مردم کشورمان می توانست برود، به جیب خارجی ها رفت.
خوشبختانه مردم به دلایل مختلف حجم سفرهای خود به خارج از کشور را به حد چشم گیری کاهش داده اند و به نوعی از خروج ارز از کشور جلوگیری کرده اند. بنابراین لازم است مسؤولان داخلی با ارتقای سطح کیفی خدمات مسافرتی در داخل کشور تعداد بیشتری از هموطنان را از مسافرت های پرخرج به خارج از کشور منصرف کنند.
بختیار اسدزاده، سرکنسول ایران در شهر استانبول خطاب به ایرانی‌هایی که قصد سفر به ترکیه و استانبول را دارند گفت: به اینجا نیایید! ترکیه، ترکیه سابق نیست، تغییر کرده و نا امن شده است، اگر کار ضروری ندارید به ترکیه سفر نکنید.
بعد از کودتا، ناامنی در ترکیه زیاد شده و گروه‌های تروریستی در اینجا فعال هستند و هر لحظه امکان انفجار وجود دارد و خشک و تر با هم می‌سوزند.
این مقام ایران در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از دولت ترکیه و با اشاره به آتش زدن تریلی‌های ایرانی و به قتل Murder رساندن راننده‌های آنها در ترکیه گفت: دولت ترکیه علیرغم پیگیری‌های ما غرامتی به خانواده های رانندگان پرداخت نکرده است.
سرکنسول ایران در استانبول در پایان با اشاره به فرارسیدن نوروز و سفر زمینی ایرانیان به ترکیه گفت: چون الان فصل مسافرت‌های نوروزی است و عده زیادی در صف می‌ایستند ممکن است با بدرفتاری مواجه شوند.
اوایل اسفند ماه سال جاری انتشار فیلمی از ضرب و شتم مسافران ایرانی در مرز زمینی « گوربولاغ» ترکیه منجر به واکنش‌های گسترده‌ای شد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.