تطهیر مضرات روغن پالم ازسوی سودجویان /روغن پالم بوی رانت می دهد

رکنا اقتصادی: روغن "پالم"که از میوه درخت نخل روغنی به دست می‌آید، پرمصرف‌ترین روغن گیاهی جهان است. روغن پالم همچون انواع دیگر روغن مضراتی دارد، اما در مجموع مضرات آن در مقابل روغن‌هایی مثل ترانس کمتر است.

روغن پالم؛ واژه یا به عبارتی ماده ای است که اگر چه جدید نیست اما در چند ماه گذشته وارد حوزه گسترده واژه های نگران کننده در ذهن ایرانیان شده است.

به‌کارگیری روغن نخل به‌عنوان سوخت گیاهی از چند سال اخیر، موجب افزایش تقاضای جهانی و در نتیجه افزایش قیمت آن هم شده‌است. کشور مالزی بزرگ‌ترین تولیدکننده روغن نخل در دنیا است و در اکثر خیابانهای شهرهای مالزی این درخت به فراوانی دیده می شود.

پالم و افزایش بیماری قلبی

روغن پالم از اسیدهای چرب و گلیسرول مثل همه چربی ها تشکیل شده است. بر خلاف تمام چربی ها اسیدهای چرب اشباع فراوانی دارند که در دمای اتاق جامد هستند. روغن پالم اسم خود را از اسید چرب اشباع c16 یالمتیک اسید گرفته است.

اسید اوئیک اشباع شده نیز تشکیل دهنده روغن نخل است. به گفته ی سازمان بهداشت جهانی شواهد قانع کننده ای است که نشان می دهد مصرف پالمتیک اسید احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد. بنابراین آن را به عنوان اسیدهای چرب ترانس در طبقه بندی قرار می دهند. چربی های ترانس نیز در دمای اتاق جامداند

آنتی اکسیدان های روغن پالم قرمز مثل توکوتری نولز و کاروتنوئیدها به دلیل خواص درمانی که ادعا می شد به مواد غذایی و لوازم آرایش اضافه می شد و هم اکنون هم در مواد آرایشی خانمها استفاده می شود و قسمت اعظم تولیدات آرایشی به روغن پالم وابسته است. مطالعاتی در سال ۲۰۰۹ میزان انتشار اکرول را آزمایش کرد. نشان داد که یک محصول سمی و بد بود حاصل از تجزیه گلیسرول از قسمت عمیق سرخ کردن سیب زمینی در روغن پالم قرمز و زیتون و روغن آفتابگردان اشباع نشده حاصل می شود.

یکی از دلایل استفاده از روغن پالم ارزان بودن آن نسبت به سایر روغن های کنجد، ذرت، سویا و آفتابگردان است و به دلیل بالا رفتن قیمت روغن های دیگر نسبت به روغن پالم، سهم واردات این روغن نسبت به سایر روغن‌ها نیز در دو سال اخیر افزایش یافت و استفاده فراوان در محصولات لبنیات باعث بروز جنجال های شد که برخی سعی در تطهیر و سالم عنوان کردند این روغن در مصارف خوراکی داشتند که دیناروند معاون وزیر بهداشت اعلام کرد "روغن پالم کمترین کیفیت و اسیدچرب اشباع بالایی دارد. این اسید چرب اشباع با زنجیره بلند شبیه اسیدهای چرب اشباع موجود در روغن جامد است. متأسفانه روز به روز سن ابتلا به گرفتگی عروق و سکته های قلبی در کشور کاهش می‌یابد که بخش عمده آن وابسته به تغذیه از جمله مصرف اسیدهای چرب اشباع ناشی از روغن پالم است."

این در حالی است که در حال حاضر روغن پالم به عنوان «روغن گیاهی» یا «چربی گیاهی» بر روی برچسب های مواد غذایی در اتحادیه اروپا (EU) ذکر شده است. از سال ۲۰۱۵ زیر نظر اتحادیه اروپا در بسته بندی مواد غذایی دیگر اجازه استفاده از اصطلاح کلی «چربی گیاهی» یا «روغن گیاهی» در فهرست مواد تشکیل دهنده داده نخواهد شد. تولید کننده مواد غذایی باید نوع خاص چربی گیاهی را استفاده می کند شامل روغن پالم را ذکر کند

حال با توجه به این مسائل و اوضاع و احوال دولت مالزی قصد دارد یک دفتر منطقه ای فروش روغن پالم این کشور را در تهران دایر کند، تا پتانسیل بازار روغن پالم و دیگرکالاها در بازار ایران را بررسی نماید."داتوک سری ماه سیو"، وزیر صنایع و کالاهای زراعی مالزی گفت، به دلیل موقعیت استراتژیک ایران و جمعیت 80 میلیون نفری این کشور، ایران پتانسیل بالایی برای خرید روغن پالم و تبدیل شدن به مرکزیت منطقه در این زمینه دارد.

حتی وزیر کشاورزی مالزی نیز اوسط بهمن ماه در نشستی در یکی از هتل های تهران به تشریح صادرات این محصول و ویژگی های آن برای رسانه ها پرداخت و از تمایل کشورش برای صادرات بیشتر این ماده به ایران خبر داد.

خبرگزاری خانه ملت در گفتگو با کارشناسان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بررسی ،‌اقدامات دولت مالزی و برخی رایزنی ها برای فروش و تبلیغ این ماده غیر خوراکی که برای سلامت جامعه مضر و زیان آور می باشد ،‌پرداخته است.

113364_Orig

صالحی نسب:روغن پالم مضررات و خسارات جانی فراوانی برای سلامت جامعه و افراد دارد/ دست های پشت پرده برای ورود روغن پالم به کشور

ناصر صالحی نسب پیرامون حضور وزاری کابینه مالزی در ایران برای تبلیغ و فروش روغن پالم به کشورمان،‌گفت: باید با مردم با صداقت رفتار کنیم و صادق باشیم،‌اینکه وزارت بهداشت در سالهای اخیر و به صورت رسمی و گسترده در خصوص مضرات و زیان های روغن پالم برای سلامت جامعه و افراد موضع گیری کرده، نشان دهنده این است که همین دولت نمی تواند حال اجازه واردات بی رویه این محصول غیرخوراکی و غیر بهداشتی را به کشور بدهد.

وی افزود: وزاری کابینه مالزی برای درآمدزایی و فروش محصولات کشورشان در ایران کنگره های تبلیغاتی و بازاریابی این محصول غیر خوراکی راه اندازی کنند،‌ اما متاسفانه هیچ نظارتی بر عملکرد و فروش محصولات آنها که رسما به غیر بهداشتی و مضر بودن آن برای استفاده خوراکی تاکید شده است،‌نمی شود.

نماینده مردم دشت آزادگان دوره نهم مجلس شورای اسلامی،با تاکید بر اینکه روغن پالم مضررات و خسارات جانی فراوانی برای سلامت جامعه و افراد دارد، گفت: نباید اجازه داد که به راحتی این محصول غیر خوراکی و غیر بهداشتی برای مصارف خوراکی وارد کشور شود.

وی با تاکید بر اینکه مطمئنا این مسائل نشان می دهد که دست های پشت پرده است تا برای بدست آوردن منافع و سود بیشتر این محصولات غیر بهداشتی را وارد کشور کنند،افزود:مردم و دستگاه های نظارتی دقت های لازم را در این خصوص باید داشته باشند.

صالحی نسب با بیان اینکه اینکه جای سئوال دارد که چرا عده ای به دنبال پافشاری برای وارد کردن چنین محصول و ماده غیرخوراکی برای استفاده خوراکی به کشور هستند، تصریح کرد: باید با پشت پرده و لابی ها و فشارهای که برای تبلیغ این محصول و برنامه ریزی واردات آن تلاش می کنند،‌برخوردهای قانونی صورت بگیرد.

وی با اشاره به اینکه روابط ایران و مالزی روابط خوب و مناسبی است،‌ولی این دلیلی نمی شود که هر محصولی که آنها به دنبال بازاریابی، فروش، کسب سود و منفعت برای کشورشان هستند،‌ مورد استفاده کارخانه ها و مردم ما قرار بگیرد، بیان داشت: اولویت ها در این بین سلامت و بهداشت و آینده کشور می باشد و مطمئنا مسولان بازرسی و نظارتی کشور اجازه از بین رفتن منافع و سلامت کشور در این خصوص را نخواهند داد.

عضو کمیسیون کشاورزی دوره نهم مجلس در پایان افزود: کمیسیون های بهداشت و درمان و کشاورزی مجلس نیز باید با حساسیت و دقت لازم این مسائل را پیگیری و با جدیت مقابل هرگونه سوء استفاده را بگیرند و از ورود بی رویه این محصول جلوگیری کنند.

201607106329855020_Orig

کبیری :اگر واردات و تطهیر روغن پالم صورت بگیرد،مسئولان وزارت بهداشت باید پاسخگوی تناقضات بوجود آمده باشند

سیدتقی کبیری درگفتگو با خبرگزاری خانه ملت پیرامون حضور وزاری کابینه مالزی در ایران برای تبلیغ و فروش روغن پالم به کشورمان،‌ با اشاره به اینکه روغن و محصولی که وزارت بهداشت خود به غیر بهداشتی و ناسالم بودن آن تاکید داشته ،‌چرا باید توسط وزرای مالزیایی در ایران تبلیغ شود،گفت: وزارت بهداشت و دستگاه های نظارتی و بازرسی باید در این خصوص ورود و جلوی هر گونه سوء استفاده احتمالی را بگیرند.

وی با بیان اینکه محققان بر مضر بودن و غیر خوراکی این روغن برای سلامت افراد و جامعه تاکید دارند،‌ اظهار داشت: ولی اینکه چرا عده ای به دنبال وارد کردن محصولات نامرغوب که برای سلامت مردم و افراد مضر است، جای تعجب و البته پرسش از مسئولان مربوطه دارد.

، چرا که سلامت و بهداشت جامعه و کشور یکی از موضوعات بسیار مهم و اساسی برای همه دولتها به شمار می رود.

وی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی نیز در این زمینه مسئولیت های دارد که باید در این خصوص وارد شده و توضیحات قانع کننده ای برای مردم ارائه دهد، تصریح کرد:نباید هیچ کوتاهی برای سلامت جامعه و مردم صورت بگیرد و برای راضی نگه داشتن برخی کشورها، اقدامی را انجام داد که برای مردم کشورمان مضر باشد و مطمئنا این امر پذیرفتنی نیست.

عضوکمیسیون اقتصادی مجلس در پایان افزود: مسئولان امر باید به جد پیگیری های لازم و اساسی را برای حصول نتیجه و اعلام به مردم انجام دهند و از هیچ فشاری هراس نداشته باشند،چرا که سلامت مردم کشور از هر امری مهم تر است.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.