هزینه های سنگین دخانیات در جهان

رکنا اقتصادی: در این مطالعه 152 کشور دنیا مورد بررسی قرار گرفته اند و براساس نتیجه آن بیش از 2 میلیون نفر در سال 2012 به دلیل سیگار کشیدن جان خود را از دست داده اند. به عبارتی در هر 6 ثانیه یک نفر در دنیا به خاطر استعمال دخانیات جانش را از دست می دهد. یعنی حدود شش میلیون نفر در سال که اگر این میزان رشد به همین شکل ادامه یابد تا سال 2030 شاهد مرگ 8 میلیون نفر در سال خواهیم بود.
براساس این مطالعه با رویکرد جهانی که در مجله Tobacco Control منتشر شده، سیگار کشیدن سالانه 6 درصد از هزینه های سلامت جهانی را به خود اختصاص می دهد. برای انجام این مطالعه اطلاعاتی از 152 کشور جمع آوری شده که 97 درصد از تمام افراد سیگاری در جهان را شامل می شود و هزینه هایی که سیگار کشیدن مستقیم (بستری و درمان) و غیر مستقیم (از دست رفتن بهره وری به دلیل کشیدن سیگار و مرگ زودرس) به سیستم ارزیابی شده است.

در سال 2012، سیگار کشیدن باعث مرگ و میر بیش از 2 میلیون نفر در افراد 30 تا 69 سال در دنیا شده است که برابر با حدود 12 درصد از مرگ و میر ها در این بازه سنی را شامل می شود. بیشترین میزان مرگ و میر در بازه سنی 30 تا 69 سال بر اثر استعمال سیگار مربوط به اروپا با 26 درصد و آمریکا با 15 درصد است.

در همین سال، یعنی سال 2012 مخارج بهداشتی مستقیم ناشی از استعمال دخانیات و سیگار به 422 میلیارد دلار در سراسر دنیا رسید و 5.7 درصد از هزینه سلامت جهانی را به خود اختصاص داد که این هزینه در کشور های پردرآمد به 6 درصد هم می رسید. کشور های چین، هند، برزیل و روسیه به تنهایی یک چهارم هزینه های سلامت جهانی ناشی از استعمال سیگار را معادل 1 میلیارد و 436 هزار دلار شامل می شوند.
به نسبت تولید ناخالص داخلی کشور های مختلفی که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته اند، سیگار کشیدن در شرق اروپا 3.6درصد تولید ناخالص داخلی و در ایالات متحده آمریکا و کانادا 3 درصد را به خود اختصاص داده اند. این هزینه در بقیه کشور های اروپایی 2 درصد از تولید ناخالص داخلی در برابر میانگین 1.8 درصدی جهانی بوده است.
محققانی که در انجام این مطالعه مشارکت داشته اند با همکاری سازمان بهداشت و سلامت جهانی اعلام کرده اند که سیگار کشیدن و به طور کلی استعمال دخانیات یک بار اقتصادی در سراسر دنیا و به ویژه در اروپا و شمال آمریکاست که به سرعت به سمت همه گیر شدن پیش می رود.
سازمان بهداشت و سلامت جهانی در چشم انداز سال 2030 خود در نظر دارد میزان مرگ و میر زودرس بر اثر بیماری های عفونی را که عامل آنها استعمال دخانیات است کاهش دهد. به همین جهت، محققان یک سری از اقدامات جامع را برای مقابله با مصرف سیگار در قالب طرحی برای همه کشور ها ارائه داده اند.
اقدامات پیشنهادی سازمان سلامت و بهداشت جهانی برای مقابله و مبارزه با مصرف دخانیات در کشور هایی که در چارچوب بسته ای به نام MPower ارائه شده، شامل شش اقدام است. در مجموع 186 کشور به نمایندگی از 95.8 درصد از جمعیت جهان این بسته را تصویب کرده اند. این شش اقدام عبارتند از:
- نظارت بر مصرف و سیاست های پیشگیرانه
- حفاظت از مردم در برابر دود دخانیات،
- ارائه خدمات و کمک به کسانی که قصد ترک دخانیات را دارند
- هشدار دادن درباره خطرات مصرف دخانیات
- ممنوعیت تبلیغات
- افزایش مالیات بر دخانیات.
از سال 2008 تا سال 2014، در 88 کشور دنیا حداقل یکی از شش اقدام پیشنهادی از سازمان سلامت و بهداشت به کار گرفته شده که نتایج آن امیدوارکننده است. بیش از 53 میلیون نفر بین سال های 2008 تا 2014، در 88 کشور دنیا به کمک اقدامات پیشگیرانه پیشنهادی سازمان سلامت و بهداشت جهانی توانسته اند از مصرف دخانیات نجات پیدا کنند.
دیوید لویی، استاد سرطان شناسی و یکی از محققان این گزارش می گوید: « نتایج بررسی ها و مطالعات و تحقیقات ما نشان می دهد که ظرفیت های زیادی برای نجات زندگی میلیون ها نفر در سراسر دنیا با اجرای سیاست های کنترلی وجود دارد که اثر خود را ثابت کرده اند.»
جمعی از محققان مرکز تحقیقات سرطان لومباردی در دانشگاه جورن تاون، مطالعه ای را در ماه دسامبر منتشر کرده بودند که در آن بازدهی و تأثیر هر کدام از این اقدامات پیشنهادی از سوی سازمان بهداشت و سلامت جهانی را بررسی کرده بودند.
بر اساس این مطالعه، مؤثر ترین اقدام، افزایش مالیات بر دخانیات است که منجر به نجات 7 میلیون نفر از مرگ در بین سال های 2008 تا 2014 شده است. پس از آن، قوانین ضد سیگار، به عنوان مثال ممنوعیت کشیدن سیگار در اماکن عمومی باعث نجات 5.4 میلیون نفر و ترک سیگار 13 میلیون نفر شده است.
هشدار های بهداشتی و پیام های هشدار دهنده خطرات مصرف سیگار و دخانیات جان 4.1 میلیون نفر را نجات داده است و باعث کاهش تعداد افراد سیگاری تا 10 میلیون نفر شده است. ممنوعیت تبلیغات دخانیات منجر به نجات جان3.8میلیون نفر شده و همچنین باعث ترک سیگار 9 میلیون نفر شده است. در آخر، ارائه خدمات برای افرادی که مایل به ترک سیگار هستند زندگی1.5میلیون انسان را حفظ کرده و باعث متوقف کردن3.6میلیون نفر از مصرف سیگار شده است.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 242269 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟