بیستمین همایش ملی مهندسی سطح در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد

به گزارش رکنا، در این آئین رئیس هیئت مدیره انجمن سطح، با اشاره به آغاز فعالیت این انجمن در سال 1372، برگزاری همایش‌های مهم در دانشگاه‌های گوناگون، مجموعه‌های صنعتی، پژوهشگاه‌ها و اتاق بازرگانی را از جمله فعالیت‌های این انجمن برشمرد و گفت: نگرش مسئولان در انجمن سطح تا به امروز این بوده که این انجمن بتواند نقش ترویجی خودش را در حوزه مهندسی سطح به خوبی ایفاء نماید.

دکتر سید مهران نحوی، برقراری ارتباط میان حوزه‌های مختلف در صنایع، پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌ها در سراسر کشور را از دیگر رسالت های انجمن سطح عنوان کرد و افزود: انتشار نشریه وکتاب، برگزاری سمینارها، ایفای نقش در تدوین استانداردها، برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی از جمله فعالیت های این انجمن در ترویج دانش و فناوری سطح در کشور محسوب می گردد.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به آثار و دستاوردهای ارزشمند این فعالیت ها، ابراز امیدواری کرد؛ این اقدامات، قدرتمندتر ادامه پیدا کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با تأکید بر شرایط دشوار کنونی کشور، بیان کرد: همگی ما باید سعی کنیم نقش خودمان را در دانشگاه در حوزه علم و فناوری با انسجام و استحکام ایفا نماییم.

وی همفکری و همدلی را یکی از آثار برگزاری این رویدادها دانست و افزود: امروز وقتی مشکلات بودجه نفتی مطرح می‌شود تکیة ما بر دانش و فناوری‌های استراتژیک و پیشرفت بسیار روشن‌تر می‌شود.

دکتر نحوی با بیان این که مهندسی سطح از ابتدا در دنیا به عنوان یک بخش مهم از فناوری های پیشرفته و استراتژیک مطرح بوده که می تواند ارزش افزوده بسیاری داشته باشد، گفت: محدودیت‌ها باید ما را به سمت تمرکز بر ارتقای دانش و فناوری سطح در کشور ببرد.

رئیس بیستمین همایش ملی مهندسی سطح نیز در این مراسم با اشاره به تاریخچه علم سطح و اهمیت آن در حوزه های مختلف صنعتی، گفت: ایده مهندسی سطح در سال 1985 به عنوان یک موضوع بین‌رشته‌ای ارایه شد و هدف اصلی آن، مقابله با مکانیزم‌های تخریب است.

دکتر فخرالدین اشرفی‌زاده با بیان این که بیش از 90 درصد مکانیزم های تخریب از سطح شروع می شود، افزود: با مقاوم سازی مناسب در سطح میتوان از بسیاری این تخریب ها جلوگیری نمود.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان اضافه کرد: تحلیل و آنالیز تخریب توسط ذهن همه انسان ها انجام می شود تا از تکرار تخریب جلوگیری کنند.

وی با تأکید بر لزوم شناسایی عوامل تخریب قطعات مهندسی، مواجهه با تخریب را یک موضوع همگانی دانست و تصریح کرد: تخریب سطح به صورت های تدریجی (قابل پیش بینی)، ناگهانی (خسارت مالی) و حادثه ساز (خسارت جانی) تقسیم بندی می شود.

اشرفی‌زاده با بیان پیچیدگی های تحلیل تخریب، به زمینه های گوناگون آن اشاره کرد وگفت: مکانیک، متالورژی، فیزیک، شیمی، خوردگی، ساخت و تولید، آنالیز تنش، مسایل طراحی، مکانیک شکست و روش های غیر مخرب از جمله این زمینه هاست.

رئیس بیستمین همایش ملی مهندسی سطح با اشاره به مشکلات و موانع انجام آنالیز تخریب، ادامه داد: فقدان اطلاعات کافی از واقعه، عدم مستندسازی واقعی، نداشتن متریال مناسب برای نمونه سازی، صدمه دیدن و از بین رفتن شواهد از جمله این مشکلات است.

وی با تأکید بر این که انجمن علوم و تکنولوژی سطح ایران واجد شرایط لازم برای شروع ایده سطح در مهندسی پزشکی است، افزود: قابلیت های دانشگاه های اصفهان، سابقه زیست مواد در مجموعه و وجود شرکت های دانش بنیان از جمله مزایای اصفهان در این زمینه محسوب می شود.

دبیر بیستمین همایش ملی مهندسی سطح نیز در این آیین با بیان این که دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان در دو سال گذشته بیش از 100 مورد آنالیزتخریب انجام داده است، گفت: از 80 مقاله پذیرفته شده، تعداد 34 مقاله به صورت شفاهی و 46 مقاله نیز به صورت پوستر ارایه خواهد شد.

دکتر عباس بهرامی، با اشاره به برگزاری کارگاه های مختلف آموزشی در این همایش، امتیازهای همایش سطح برای شرکت کنندگان را مطرح کرد و افزود: چاپ مقاله های برتر مطابق نظر کمیته علمی در مجله علمی پژوهشی علوم و مهندسی سطح، نمایه شدن تمامی مقالات پذیرفته شده در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC و سیویلیکا، چاپ کاغذی مجموعه چکیده مقالات و چاپ الکترونیکی مجموعه کامل مقالات از جمله این امتیازات است.

تقدیر از فعالیت های علمی و پژوهشی دکتر حسین ادریس به عنوان پیشکسوت علم مهندسی مواد نیز از دیگر بخش های آیین افتتاحیه بیستمین همایش ملی مهندسی سطح و نخستین کنفرانس آنالیز تخریب و تخمین عمر در دانشگاه صنعتی اصفهان بود.

گفتنی است: بیستمین همایش ملی مهندسی سطح و نخستین کنفرانس آنالیز تخریب و تخمین عمر با حضور اعضای هیئت علمی، دانشجویان، پژوهشگران، محققان، کارشناسان ومتخصصان صنعت تا 17 بهمن ماه در دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه خواهد داشت.

دانشگاه صنعتی اصفهان

دانشگاه صنعتی اصفهان

دانشگاه صنعتی اصفهان

دانشگاه صنعتی اصفهان

دانشگاه صنعتی اصفهان

دانشگاه صنعتی اصفهان

دانشگاه صنعتی اصفهان

دانشگاه صنعتی اصفهان

دانشگاه صنعتی اصفهان

دانشگاه صنعتی اصفهان

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.