تبیین برنامه‌های کلان اصفهان در حضور رئیس جمهور/ از صرفه‌جویی 600 مگاوات برق تا 195همت تولید ناخالص داخلی استان در سال/ اهداف برنامه دست یافتنی است؟

به گزارش رکنا از اصفهان؛ مهدی جمالی‌نژاد در جلسه استانداران با رئیس جمهور«در دستور کار اول» ابتدا به وضعیت برق استان اشاره کرد و آماری از لحظه پیک سال ۱۴۰۱ در تابستان ارائه داد.  

وی در این گزارش گفت: میزان مصرف برق در تابستان سال گذشته در لحظه پیک ۶ هزار و ۲۰۰مگاوات بوده که هزار مگاوات ناترازی داشتیم، اما توانستیم با تولید انرژی خورشیدی ۵۹ مگاوات برق در تابستان تولید کنیم. 

استاندار اصفهان در ادامه این گزارش به ظرفیت انرژی خورشیدی تا پایان برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و افزود: هدفگذاری مدیریت استان تا سال ۱۴۰۷ برای تولید ۵ هزار و ۳۰۰ مگاوات برق از انرژی خورشیدی است و این در حالی است که سال گذشته ۱۲۹ مگاوات برق تولید شده و پیشبینی می‌شود در سال ۱۴۰۴ این میزان تولید به ۶۸۳ مگاوات برسد. 

وی همچنین به تقسیم‌بندی بر اساس اندازه نیروگاهها اشاره کرد و توضیح داد: قرار است بخشی از این تولید برق (۱۳۸۰ مگاوات) توسط نیروگاههای خرد و متوسط و مابقی (۳۹۲۰ مگاوات) توسط نیروگاههای بزرگ با ظرفیت بالای ۱۰ مگاوات تأمین شود. 

جمالی‌نژاد در ادامه به تأثیرات اشتغالزایی این طرح پرداخت و گفت: پیشبینی می‌شود تا پایان برنامه هفتم توسعه، ۳۱ هزار و ۵۰۰ نفر در بخش احداث، یک هزار و ۵۰۰ نفر در بخش نگهداری و تعمیرات، و ۱۵ هزار نفر در بخش حمایتی مشغول به کار شوند که به ازای هر مددجو نیز ۱۵۰ میلیون تومان وام در نظر گرفته شده است. 

وی در بخشی دیگر از صحبت‌های خود به حجم سرمایه‌گذاری مورد نیاز اشاره کرد و افزود: استان اصفهان برای تحقق این اهداف به ۱۲۰ همت سرمایه‌گذاری نیاز دارد که بر اساس برنامه‌ریزی، تا سال ۱۴۰۷ باید ۴۱ درصد از این هدف محقق شود.  

جمالی‌نژاد گفت:همچنین پیشبینی شده در سالهای ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ سهم ۲۰ درصدی و در سال ۱۴۰۶ سهم ۱۹ درصدی داشته باشیم تا در نهایت به رقم ۱۴۷ مگاوات (معادل ۴۱ درصد هدف کل) برسیم. 

وی در ادامه صحبت‌های خود گفت:بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، استان اصفهان در ۶ حوزه مختلف، تولید انرژی خورشیدی را تا سال ۱۴۰۷ توسعه خواهد داد و پیش‌بینی می‌شود در بخش صنعت شهرک‌های صنعتی با تولید ۴۷۰ مگاوات، سهم عمده‌ای در این طرح داشته باشد.  

IMG_20250423_173725_218پیشنهاد تخصیص اعتبار ویژه برای بازسازی مدارس فرسوده اصفهان 

استاندار اصفهان همچنین در جلسه استانداران با ریاست جمهوری «در دستور کار دوم» به بررسی فضای آموزشی و به جمع‌بندی مدیریتی با تمرکز بر هفت محور اصلی در استان اصفهان پرداخت.

وی افزود: بر اساس این گزارش، استان اصفهان با ۹۷۰ هزار دانش‌آموز و حدود ۵ هزار کلاس درس، دارای سرانه آموزشی ۶.۴۸ مترمربع است که اندکی بالاتر از میانگین کشوری (۶.۲ مترمربع) قرار دارد.

استاندار اصفهان تصریح کرد:هم‌اکنون ۴۶۰ پروژه نیمه‌تمام آموزشی، پرورشی و ورزشی در استان در حال اجراست که ۸۰ درصد آن‌ها با مشارکت خیرین پیش می‌رود که بر اساس اعلام مسئولان آموزشی، هیچ منطقه‌ای در اصفهان با سرانه زیر ۳ مترمربع وجود ندارد و مدارس کانکسی مستقل با بیش از ۱۰ دانش‌آموز به طور کامل حذف شده‌اند.

وی ادامه داد:کمبود فضا در مناطق جدید مسکونی به‌ویژه در شهرک‌ها و طرح‌های مسکن ملی، یکی از چالش‌های اصلی عنوان شده است و این مسئله نیازمند همکاری فوری وزارت راه و شهرسازی برای تأمین زمین است. 

 جمالی‌نژاد گفت:پدیده فرونشست زمین نیز تاکنون موجب خروج ۴۲ مدرسه از چرخه بهره‌برداری شده که تنها نیمی از آن‌ها با کمک خیرین بازسازی شده‌اند و تا کنون ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب ملی برای جبران این خسارت در سال ۱۴۰۲ محقق نشده است.

IMG_20250423_173732_448هدفگذاری رشد ۸ درصدی اقتصادی و جذب ۲۵۰ همت سرمایه‌گذاری در سال جاری 

جمالی نژاد همچنین در جلسه استانداران با ریاست جمهوری«در دستور کار سوم» به موضوع توسعه و قاب اقتصادی استان با تکیه بر هفت راهبرد اصلی پرداخت و اظهارکرد: این راهبرد شامل سرمایه‌گذاری، صادرات، فناوری و نوآوری، بهره‌وری، تربیت نیروی انسانی، گردشگری و فعالسازی پروژه‌های ناتمام یا نیمه‌فعال ترسیم خواهد شد. 

وی افزود: حجم سرمایه‌گذاری موردنیاز برای تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی در سال ۱۴۰۴، معادل ۲۵۰ همت (بر مبنای قیمتهای اردیبهشت ماه سال گذشته) برآورد شده است. 

استاندار اصفهان تصریح کرد:پیشبینی‌ها حاکی از آن است که تولید ناخالص داخلی (GDP) استان تا پایان سال جاری از ۱۴۰ همت به ۱۹۵ همت (با قیمتهای ابتدایی سال ۱۴۰۳) افزایش خواهد یافت.  

وی بیان داشت:۱۲ پروژه پیشران اقتصادی نیز در این برنامه تعیین شده‌اند که شاخص ترین آنها عبارتند از: بندر خشک (دهکده لجستیک)، پارک لجستیک کشاورزی نجف‌آباد، منطقه ویژه اقتصادی کاشان، شاهین‌شهر، شهرضا، پروژه‌های حوزه سلامت و فناوری اطلاعات، فولادشهر، کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند، شهرک کیف، کفش و پوشاک، شهرک طلا و جواهر، پارک شیمی و منطقه ویژه اقتصادی لنجان است. 

جمالی‌نژاد تاکید کرد:برنامه‌ریزی ها برای افزایش صادرات استان از ۴ میلیارد دلار به ۵.۶ میلیارد دلار در جریان است و به‌منظور دستیابی به رشد ۸ درصدی اقتصاد، به تمام دستگاهها و سازمانهای استان ماموریت های مشخصی برای سرمایه‌گذاری در توسعه محصولات فناورانه و نوآورانه مانند بذر هیبرید،  آب، فناوری های گلخانه‌ای و هوش مصنوعی محول شده است. 

اخبار تاپ حوادث

وبگردی