بهره‌برداری از کیلومتر ۳ تا ۷ ابرپروژه حلقه چهارم ترافیکی با هزینه ۶۱۰ میلیارد تومان/32 هکتار آزادسازی شد!

به گزارش رکنا از اصفهان؛ اصغر کشاورزراد در آیین بهره‌برداری از تقاطع غیرهمسطح شهدای بهاران و کیلومتر ۳ تا ۷ حلقه چهارم ترافیکی اصفهان اظهار کرد: حلقه چهارم ترافیکی شهر اصفهان به طول ۷۸ کیلومتر و عرض ۶۵ تا ۷۵ متر، از ابرپروژه‌های شهر به‌شمار می‌رود و از سال‌های گذشته در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفته است.

وی افزود: احداث تقاطع‌های غیرهمسطح استقلال، بلوار رضوان و اشکاوند در این ابرپروژه در دوره‌های قبلی اجرایی شده و در این دوره مدیریت شهری، از کیلومتر ۳ تا ۷ این پروژه با اعتبار ۶۱۰ میلیارد تومان اجرا و تکمیل شده است  که 210 میلیارد تومان از این اعتبار هزینه آزادسازی و 400 میلیارد تومان هزینه اجرای پروژه شد.

کشاورز راد معاون عمران شهرداری اصفهانمعاون عمران شهری شهرداری اصفهان با بیان اینکه از کیلومتر صفر (تقاطع شهید سردار سلیمانی) تا کیلومتر ۳ پروژه حلقه چهارم نیز تا اوایل سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد، خاطرنشان کرد: همچنین عملیات احداث کیلومتر ۶۵ تا ۷۸ در مناطق 4 و 6 آغاز شده که امیدواریم تا اواسط سال آینده به نتیجه برسد.

وی خاطر نشان کرد: این پروژه در بحث کاهش ترافیکی مرکز شهر، کاهش ترافیکی رینگ سوم و کاهش آلودگی هوا اثرگذار است و به همین دلیل مورد توجه جدی شورای اسلامی شهر و شهرداری در دوره فعلی قرار گرفت و حتی در روزهای اخیر که ادارات و سازمان‌های دولتی به علت گرمای هوا تعطیل شده بود این پروژه در دمای 50 درجه به فعالیت خود ادامه داد.

کشاورزراد با بیان اینکه عملیات اجرایی احداث تقاطع شهید فخری‌زاده تا یک ماه آینده آغاز می‌شود، اضافه کرد: همچنین تعریض پل رودخانه زاینده‌‌رود و آزادسازی بخش‌هایی از محله ردان ذیل این پروژه در دستور کار قرار دارد.  در دوره فعلی مدیریت شهری اجرای 20 کیلومتر معادل 25 درصد از رینگ چهارم شهر هدف گذاری مدنظر است.

حلقه نظرری پور32 هکتار ملک برای پروژه رینگ چهارم در منطقه 15 آزادسازی شد

همچنین هوشنگ نظری‌پور مدیر منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان در این آئین نیز با بیان اینکه روند احداث کیلومتر صفر تا ۷ ابرپروژه حلقه چهارم ترافیکی از مردادماه سال ۹۸ آغاز شده است، گفت: اولین توافق دوم مردادماه همان سال با یکی از مالکان منعقد شد و در این روند تا اکنون 32 هکتار ملک آزادسازی شده است که از آن 22 هکتار اعیانی (تجاری، کارگاه یا صنعت) بوده است.

وی افزود: در این منطقه در سال 1398 کلنگ احداث پل سردار سلیمانی به زمین خورد و 24 هکتار آزادسازی نیز برای این پل انجام و در اردیبهشت ماه سال 1400 افتتاح شد، اما بخشی از مشکلات این پل باقی ماند. مجموع آزادسازی این دو پروژه معادل 500 میلیارد تومان بود، البته که پیش‌بینی حدود 480 میلیارد بود که با توجه به عدم توافق با 4 ملک مسکونی این عدد تغییر کرد.

مدیر منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان ادامه داد: پروژه رینگ چهارم اصفهان با توجه به حجم و بزرگی پروژه و آزادسازی در کشور کم نظیر است. ما برای بحث آزادسازی به صورت هفتگی اهالی محل را دعوا می‌کردیم و خوشبختانه در روند توافقات و آزادسازی‌ها، اجازه نداده‌ایم تاکنون هیچ اجحافی در حق مالکان صورت گیرد، موضوعی که مورد تاکید مدیریت شهری اصفهان است.

حلقه میرباقریپروژه‌های زیربنایی اهمیت ویژه‌ای برای مدیریت شهری دارد

همچنین رسول میرباقری  رییس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان در این آئین اظهار کرد: احداث ‌و‌ تکمیل پروژه‌های زیرساختی از رویکردهای جدی مدیریت شهری در این دوره بوده است. برخی مدیران می‌خواهند پروژه‌ای جلوی چشم مردم باشد تا تحسین مردم را در پی داشته باشد، اما شهر به پروژه‌های عمرانی و زیرساختی نیاز دارد که حلقه چهارم ترافیکی اصفهان از جمله این پروژه‌هاست.

وی افزود: اعتبار 610 میلیاردی این پروژه می‌توانست برای سه پروژه بزرگ در سطح شهر هزینه شود که جلوی چشم مردم باشد، اما بنای مدیریت شهری پروژه‌های زیربنایی است. امروز، مهم‌ترین پروژه‌های عمرانی شهر اصفهان خط دوم قطار شهری و حلقه چهارم ترافیکی است که اگرچه در معرض مشاهده شهروندان قرار ندارند، اما با جدیت در دست تکمیل هستند و حتی لازم بود این پروژه‌ها زودتر آغاز شود.

رییس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: وظیفه امروز ما برای شهر بحث آلودگی هوا و ترافیک است که با اجرای پروژه‌های عمرانی کاهش می‌یابد، پیش از اینکه از سمت و سوی دیگر ناامیدی به مردم تزریق شود باید اقدامات خوب و مثبت به مردم اطلاع رسانی شود.

میرباقری تصریح کرد: بودجه عمرانی شهرداری در دوره ششم مدیریت شهری هرساله افزایش داشته که نشان‌دهنده جایگاه ویژه اقدامات عمرانی در برنامه‌های شهرداری اصفهان است. نقطه به نقطه اصفهان هنر، معماری و زیبایی است و از نیاکان به ما رسیده است و امیدواریم این شهر را به خوبی به نسل بعدی تحویل دهیم.

حلقهپروژه‌های سه سال گذشته قابل مقایسه با سه دهه گذشته نیست

همچنین مهران زینلیان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان در این آئین با بیان اینکه طی سه سال گذشته، به‌دنبال مدیریت جهادی دولت و سایر نهادها، اتفاقات خوب و چشمگیری در اصفهان رخ داده است، اظهارکرد: اقدامات انجام گرفته در برخی زمینه‌ها مانند حوزه آب و محیط زیست و پروژه‌هایی مثل کوهرنگ و انتقال آب دریا قابل‌ مقایسه با سه دهه گذشته نیست و بیش از 48 پیمانکار در این پروژه‌های فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه توجه به محیط زیست یکی از ضروریت‌ها در شهر اصفهان افزود: تصفیه گازوییل در پالایشگاه اصفهان و ارتقای کیفی بنزین و گازوئیل به‌ رده‌ استاندارد بین‌المللی و توزیع این سوخت به صورت صددرصدی در اصفهان، کاهش تولید مازوت و مدیریت پسماندهای پزشکی از اتفاقات مهم دیگری است که در این دوره شاهد آن بودیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: رشد ۳۳۰ درصدی ورود گردشگر، ثبت 8 کاروانسرای جدید در سطح جهانی، احیای کارخانه ریسباف، انتخاب کاشان به‌عنوان شهر جهانی نساجی و سایر اقداماتی که مدیریت شهری اصفهان به انجام آن موفق شد، قابل‌توجه و درخور تحسین است.

اصفهان/ بهمن راعی