کاشت ناخن دشمن دوست نمای ناخن های شما

به گزارش رکنا، ناخن یکی از اجزای کاربردی در دست و پا انسان است. این جزء بدن به صورت گسترده‌ای در فعالیت‌های روزانه به کار می‌آید. همچنین نبود چنین لایه محافظی می‌تواند تاثیرات منفی بزرگی در روند کار و حرکت داشته باشد. اما در کنار تمامی این موارد، ناخن به عنوان یکی از ابزار نمایش زیبایی در بدن انسان شناخته شده است. این قسمت از بدن سال‌های بسیاری است که مورد توجه خانم‌ها قرار گرفته و آن‌ها سعی می‌کنند با روش‌های متنوعی آن را زیباتر جلوه دهند. آن‌ها به کاشت ناخن روی آوردند.

یکی از روش‌های آراستن ناخن که با قطعاتی مانند ناخن را روی آن قرار می‌دادند. این قطعات که با نام ناخن مصنوعی شناخته می‌شوند، باعث زیبایی، بلندی و یکدست دیده شدن ناخن‌ها خواهند شد. استفاده از تکنیک کاشت ناخن سال‌های زیادی است که نزد زنان رواج دارد. در  مصر باستان، زنان ثروتمند و طبقه اشراف از کاشت ناخن برای نشان دادن جایگاه اجتماعی و میزان ثروت خود استفاده می‌کردند.

یکی دیگر از راه‌های زیباتر نشان دادن ناخن‌ها، استفاده از مواد رنگی است که امروزه آن‌ها را با نام لاک می‌شناسیم. استفاده از لاک از سال‌های دور مرسوم بوده است و در حال حاضر این محصول با تنوع بسیار زیادی در بازار لوازم آرایشی وجود دارد.

ناخن چیست و از چه قسمت‌هایی تشکیل شده است؟

ناخن توسط سلول‌های زنده پوست در انگشت تولید می‌شود. این قسمت از بدن انسان به چند واحد مجزا تقسیم شده است.

    صفحه ناخن (قسمت قابل مشاهده)

    بستر ناخن (قسمت پوست زیر صفحه)

    کوتیکول (بافتی که با صفحه همپوشانی دارد و در پایه ناخن لبه دارد)

    چین‌های ناخن (پوستی که از سه طرف آن را پوشش می‌دهد و از آن حمایت می‌کند)

    لونولا (نیمه ماه سفید در پایه ناخن)

    ماتریکس (قسمت پنهان واحد ناخن در زیر کوتیکول).

ناخن‌های دست از روی ماتریکس رشد می‌کنند. آن‌ها عمدتا از کراتین و پروتئین سفت شده (که در پوست و مو نیز وجود دارد) تشکیل شده‌اند. با رشد سلول‌های جدید در ماتریکس، سلول‌های قدیمی‌تر بیرون رانده و فشرده می‌شوند و درنهایت حالت صاف و سخت شده ناخن را به خود می‌گیرند.

متوسط ​​سرعت رشد ناخن ها ۰.۱ میلی‌متر در روز (یا ۱ سانتی‌متر در ۱۰۰ روز) است. میزان دقیق رشد ناخن به عوامل متعددی ازجمله سن، جنس فرد و فصل بستگی دارد. ناخن‌های دست به طور کلی در جوانان، مردان و در فصل تابستان سریع‌تر رشد می‌کنند. سرعت رشد ناخن‌های دست سریع‌تر از ناخن پا است. ناخن‌های دست راست یک فرد راست دست سریع‌تر از ناخن‌های دست چپ رشد می‌کند. جالب آنکه عکس این روند برای چپ دست‌ها صادق است.

ناخن مصنوعی چیست؟

اگر بخواهیم قدیمی‌ترین ناخن مصنوعی را بشناسیم، باید از ناخن اکریلیک نام ببریم. این مدل باید روی ناخن طبیعی و خشک چسبانده شود. البته این مدل از ناخن‌ها را باید قوی‌ترین مدل هم دانست. لبه این نوع ناخن مصنوعی محکم است و به راحتی نمی‌شکند، بنابراین  به افرادی که فعالیت زیادی دارند پیشنهاد می‌شود. مواد تشکیل دهنده آن شامل مونومر، اکریلیک مایع، پلیمر و اکریلیک پودر شده است.

البته باید بدانیم که کاشت ناخن اکریلیک مانع تنفس لایه رویی ناخن طبیعی می‌شود و در نتیجه پس از برداشتن آن، ناخن طبیعی ضعیف خواهد بود.

ناخن ژله‌ای

از دیگر مواردی که برای کاشت ناخن استفاده می‌شود، ناخن ژله‌ای است که طرفداران بسیاری دارد. در تولید این مدل هم از اکریلیک استفاده می‌شود، اما اکریلیکی که فرم ژله‌ای دارد. با قرار دادن ژله روی ناخن طبیعی از اشعه فرابنفش استفاده می‌شود تا ناخن مصنوعی سختی لازم را به دست بیاورد.

مدل ژله‌ای بدون‌شک محبوب‌ترین مدل برای کاشت ناخن است و طرفداران بسیاری بین خانم‌ها دارد. در این مدل از کاشت ناخن، رشد ناخن طبیعی مانعی برای زیبایی آن به شمار نمی‌رود.

ناخن ابریشمی

مدلی دیگر که برای کاشت ناخن از آن‌ها استفاده می‌شود، ناخن ابریشمی است که برای ساخت آن از ابریشم، کتان، فایبرگلاس و کاغذ استفاده می‌کنند. این نوع ناخن مصنوعی به دلیل سبک بودن دارای طرفداران زیادی است.

ناخن مصنوعی خورشیدی

گروه پایانی در این میان، ناخن مصنوعی سولار نام د ارد. این محصول بسیار مقاوم است. به همین دلیل به بانوان فعال بیشتر پیشنهاد می‌شود.

یکی از مواردی که در حال حاضر بسیار مورد توجه خانم‌ها در حوزه کاشت ناخن قرار گرفته، کاشت ناخن سرامیکی است. باید توجه داشته باشید که کاشت ناخن سرامیکی ممکن نیست، بلکه این نام، فقط یک نوع از طراحی به شمار می‌رود که به اشتباه چنین مطرح می‌شود.

عوارض کاشت ناخن

یکی از مباحث درباره کاشت ناخن، عوارض ناشی از این کار است. به گفته بسیاری از متخصصان پوست، کاشت ناخن می‌تواند مشکلات بسیاری ایجاد کند. حتی عوارض کاشت ناخن می‌تواند در مواردی غیرقابل جبران باشد. در ادامه به بررسی این موضوع از نگاه چند متخصص حوزه پوست می‌پردازیم.

به گفته دکتر بلیغی، دریافت خدمات کاشت ناخن مصنوعی از هر مدل یا نامی که باشند، می‌تواند عوارضی را پدید بیاورد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

    عفونت‌های معمولی

    عفونت‌های قارچی

    درماتیت (اگزمای تماسی)

    تغییر شکل و فرم صفحه ناخن

    شکنندگی

    از بین رفتن صفحه اصلی ناخن

 وی می‌افزاید: «این تمامی عوارض کاشت ناخن نیست و گاهی ما شاهد مشکلاتی مانند تغییر رنگ در صفحه، التهاب دور ناخن، خط‌خط شدن، خرد شدن و در نهایت کنده شدن لبه آزاد ناخن از بسترش که انیکولیز نام دارد هستیم.»

یکی دیگر از پزشکان متخصص در حوزه پوست عوارض کاشت ناخن می‌گوید، استفاده مکرر از ناخن یکبار مصرف یا استفاده طولانی از محصولاتی که دارای طول عمر بیشتر هستند، باعث می‌شود که عفونت‌های شدید پدید بیایند. همچنین از واکنش‌های دردناک یا در نهایت شل شدن ناخن طبیعی نمی‌توان گذشت.

شاید چنین مشکلاتی برای همه خانم‌های استفاده کننده از کاشت ناخن پدید نیاید. ولی افرادی که به شکل مداوم از این محصولات استفاده می‌کنند، شاهد نازک و مات شدن ناخن طبیعی خود خواهند بود. حتی امکان دارد برای افرادی جهت و محور رشد ناخن تغییر کند.

حال اگر کسی برای استفاده از این محصولات اصرار دارد، حداکثر هر سه ماه یک بار باید به ناخن طبیعی خود اجازه تنفس بدهد تا از آسیب‌های جدی به آن‌ها جلوگیری کند.

به گفته این متخصص رابطه‌ مستقیم بین افزایش کاشت ناخن در کشور و پیدایش بیماری‌های قارچی پوست وجود دارد. همچنین یکی از دغدغه‌های ایشان ترکیبات سرطان‌زای موجود در مواد مصرفی است.

متاسفانه یکی از مسائلی که در بعضی از رسانه‌ها مطرح شده از مفید بودن کاشت ناخن صحبت می‌کند اما چنین مسئله‌ای به هیچ عنوان صحت ندارد و این کار صرفا جنبه زیبایی دارد.

ازجمله آسیب‌هایی که می‌تواند در بلندمدت به ساختار ناخن وارد شود، تراشیدن لایه سطحی آن است. این کار در زمان کاشت ناخن انجام می‌شود و آسیب‌های غیرقابل جیرانی مانند تخریب تدریجی ناخن طبیعی را در پی دارد. البته با همین کار، افراد شرایطی را فراهم می‌کنند تا مواد شیمیایی و چسب استفاده شده برای کاشت، وارد لایه‌های پایین‌تر شوند. این موضوع شرایط مناسبی را برای عفونت‌های پوستی فراهم خواهد کرد. چنین اتفاقی هم شرایط تخریب ناخن را تسریع می‌کند.

در بسیاری از موارد افرادی که اقدام به کاشت ناخن می‌کنند، اصول بهداشتی را برای این کار رعایت نکرده و شرایط را برای انتقال انواع قارچ یا تکثیر باکتری‌ها ایجاد می‌کنند. استفاده از وسایل آلوده یا محیط غیربهداشتی بیشترین خطر را دارد که موجب پدید آمدن بیماری‌های پوستی بسیاری خواهد شد.

با اینکه مطالعات هنوز ارتباطی بین کاشت مکرر ناخن و سرطان پیدا نکرده اند، اما بهتر است برای حفظ سلامت فردی توجه بیشتری به این موضوع داشته باشیم.

کاشت ناخن در خانه

گروهی از افراد با استناد به اینکه می‌توانند کاشت ناخن را در خانه انجام دهند، تصور میکنند که چنین کاری باعث ایجاد بهداشت بیشتر در این کار خواهد شد. اما با توجه به گفته‌های بالا و نظرات متخصصان پوست، باید گفت که چنین کاری هیچ تاثیری در بهبود شرایط نخواهد داشت. بلکه فقط با ایجاد آرامش ذهنی باعث عدم توجه افراد به نکات ریز و تحت کنترل قرار دادن سلامت ناخن می‌شود.

کاشت ناخن پا

عوارض کاشت ناخن پا در بسیاری از مواقع در مقایسه با دست بسیار خطرناک‌تر است. علت آن حبس بودن بیشتر پا و نداشتن هوای تازه بیان می‌شود. پا و ناخن‌هایش به طور طبیعی تحت تاثیر رطوبت هستند که می‌تواتند شرایط پیدایش بیماری‌های قارچی را تقویت کند. پس بهتر است این کار برای ناخن‌های پا کمتر انجام شود تا آسیب نبینند.

روش برداشتن ناخن مصنوعی

اگر شما هم با خواندن این مقاله به این نتیجه رسیدید که هرچه زودتر ناخن مصنوعی خود را بردارید، بهتر است اصول درست این کار را بدانید تا به سلامت شما آسیبی وارد نشود. برای آنکه بتوانید ناخن اکریلیک را از روی ناخن طبیعی خود بردارید، بهتر است، بسیار دقت کنید. چون امکان دارد با این کار به بستر ضعیف شده و شکننده ناخن‌تان آسیب وارد کنید.

برای این کار باید حوله‌ای زیر دست‌تان پهن کنید تا آسیبی به سطح میز یا وسایل زیر دست شما وارد نشود. حال باید از محلول مخصوص برداشتن ناخن (آستون) استفاده کنید. محلول را داخل یک ظرف شیشه‌ای بریزید. قبل از اینکه انگشت‌های خود را وارد محلول کنید، بهتر است با وازلین پوست انگشتان خود را چرب کرده و سپس کار را ادامه دهید. چون محلول آستون باعث خشکی پوست شده و به سلامت پوست دست‌تان صدمه می‌زند.

باید ناخن‌ها را بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در محلول قرار دهید. وقتی ناخن مصنوعی به شکل لاستیک یا آدامس مانند در آمد، وقت آن رسیده تا لایه اول برداشته شود. در این زمان از یک پارچه آغشته به آستون برای پاک کردن لایه اول استفاده کنید و دوباره این مراحل را برای لایه بعدی انجام ‌دهید. این روند باید آن‌قدر تکرار شود تا ناخن به شکل کامل پاک شود.

پس از طی مراحل گفته شده، دستان خود را یا مایع دست‌شویی بشویید. سپس شروع به مرتب کردن ناخن‌ها کنید. این کار را به شیوه دلخواه خود انجام دهید. اگر در قسمت‌هایی همچنان چسب را می‌بینید، با استفاده از سوهان به آرامی آن را پاک کرده تا تمیز شود. در پایان کار هم باید روغن کوتیکل روی ناخن‌ها بمالید. توجه داشته باشید که این فرایند باید با آرامش کامل انجام شود و عجله در آن جایگاه خاصی ندارد.

در پایان بهتر است یادآوری کنیم که ناخن به عنوان یکی از اجزای بدن امکان دارد آسیب جدی ببیند. احتمال پیدایش این آسیب‌ها با کاشت ناخن بالا می‌رود. به همین دلیل بهتر است چنین کاری، حداقل به صورت مستمر انجام نشود.

وبگردی