ماسکنه چیست؟ / راهکارهایی برای زیبایی پوست همزمان با ماسک زدن

یکی از نگرانی‌های همگانی مرتبط با سلامت پوست که خصوصا در یک سال اخیر بسیار فراگیر شده است، ماسکنه نام دارد.

به گزارش رکنا ، ماسکنه همان آکنه‌ای است که به‌علت قرارگیری طولانی‌مدت ماسک روی صورت و به‌واسطه ذرات تعریق، چربی و باکتری‌ها به‌وجود می‌آید.

اما آیا مشکلات پوستی مرتبط با ماسک به همین یک مورد ختم می‌شوند یا موارد شایع دیگری هم وجود دارند؟ برای پاسخ به این سوال از دکتر الیزابت مولانز (متخصص پوست‌ومو در هوستون تگزاس) درخواست کرده‌ایم تا توضیحات بیشتری در اختیار ما بگذارند.

عوامل موثر بر ماسکنه

متاسفانه ماسکنه چیزی نیست که فقط در شرایط آب‌وهوایی گرم اتفاق بیفتد. به‌گفته دکتر مولانز «اگر در ماه‌های زمستانی قرار داشته باشید ولی از محصولات آرایشی زیادی زیر ماسک استفاده کرده باشید، حتما پدیده ماسکنه را تجربه خواهید کرد چون این محصولات زیر ماسک تجمع می‌کنند و مشکلاتی را به‌وجود می‌آورند».

به همین دلیل هم متخصصان پوست‌ومو بر پاکسازی و شست‌وشوی کامل پوست صورت، حداقل 2 بار در روز، تاکید می‌کنند. اگر می‌خواهید احتمال شکل‌گیری ماسکنه را به حداقل برسانید، باید قبل از پوشیدن ماسک حتما پوست را کامل و صحیح بشویید و بعد از برداشتن ماسک هم حتما از پاک‌کننده‌های ملایمی که باعث خشکی پوست نمی‌شوند، استفاده کنید. محصولات برپایه آب میسلار از این نظر عملکرد مطلوبی دارند.

دکتر مولانز استفاده از ماسک‌های نخی و شست‌وشوی منظم آنها را نیز توصیه می‌کند. ماسک‌های نخی ذاتا می‌توانند ذرات تعریق و بزاق را بهتر جذب کنند و درنتیجه کمتر باعث تحریکات پوستی شوند.

ترک‌ها و شکاف‌های پوستی

کم‌آب شدن پوست و آسیب‌دیدگی سد دفاعی پوست از رایج‌ترین مشکلات پوستی در ماه‌های سرد سال هستند، اما در دیگر اوقات سال هم اتفاق می‌افتند. اگر اصطکاک ناشی از فشار ماسک روی صورت را هم در نظر بگیرید، متوجه می‌شوید که افزایش ابتلا به مشکلاتی مانند ترک‌‌های و شکاف‌های پوستی دیگر عجیب نیست.

توصیه دکتر مولانز این است که قبل از پوشیدن ماسک حتما از محصولات مرطوب‌کننده استفاده کنید. مرطوب‌کننده‌ها می‌توانند به ساختن سد دفاعی مناسبی میان پوست و ماسک کمک کنند و همچنین احتمال شکل‌گیری تحریکات پوستی را به حداقل برسانند.

توصیه ما این است که از مرطوب‌کننده‌هایی استفاده کنید که غیرجوش‌زا باشند و بتوانند سد دفاعی پوست را هم ترمیم کنند. ضمن این‌که استفاده از دستگاه‌های رطوبت‌ساز در خانه می‌تواند به رفع مشکل کم‌آبی پوست کمک کند.

عامل دیگری که می‌تواند باعث ترک‌های پوستی شود، مخمر‌ها و باکتری‌هایی هستند که زیر فضای ماسک رشد می‌کنند. ترک‌خوردگی گوشه لب‌ها هم یکی از عوارض مرتبط با استفاده طولانی‌مدت از ماسک است. با این‌حال، محصولات ساده‌ای مانند بالم لب برپایه امولینت یا کرم‌های ضدقارچ می‌توانند به تسکین این مشکل کمک کنند.

البته در صورت ابتلا به چنین مشکلاتی بهتر است که حتما به متخصصان پوست‌ و مو مراجعه کنید. استفاده منظم از بالم لب بدون عطر و رایحه می‌تواند خشکی لب‌ها و تحریک‌پذیری آنها را کاهش دهد و همچنین مشکل کم‌آبی آنها را برطرف کند.

خارش‌های پوستی

ذرات باقی‌مانده از شوینده‌های لباس که ممکن است روی ماسک‌ها باقی بمانند، نه‌تنها باعث خارش پوستی می‌شوند بلکه بثورات پوستی شبیه به آکنه را هم به‌وجود می‌آورند. برای پیشگیری از چنین مشکلی می‌توانید از شوینده‌های بدون رایحه، بدون رنگدانه و ضدآلرژی به‌منظور شست‌وشوی ماسک‌ها کمک بگیرید. ضمنا بهتر است همه محصولات مراقبت از پوست را از نوع بدون رایحه و بدون عطر انتخاب کنید تا از تشدید مشکلات نام‌برده جلوگیری کرده باشید.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی