میکرونیدلینگ چیست و چه تاثیراتی در زیبایی پوست دارد؟

 میکرونیدلینگ پوست بدون هیچ محدودیت سنی و جنسی قابل اجرا بر روی پوست تمام افراد است. این روش جوانسازی پوست دوره‌ی نقاهت کوتاهی دارد و فقط نیازمند مراقبت های بهداشتی در این دوره می باشد.

کاربرد میکرونیدلینگ در رفع مشکلات پوستی

میکرونیدلینگ برای رفع چین و چروک و رفع خط خنده

درمان انواع جوش و اکنه

میکرونیدلینگ پوست برای درمان اسکار یا جراحت،جای زخم،بخیه

درمان سوختگی و جای سوختگی

درمان استرچ مارک (ترک های پوستی ناشی از زایمان یا چاقی،لاغری،بلوغ)

بهبود لکه های پوست ورفع تیرگی

بستن منافذ باز صورت

لایه برداری سطحی و برداشت لایه های مرده ی پوست

شفافیت و روشن شدن پوست،جوانسازی پوست

مهمترین مزایای میکرونیدلینگ

مهم ترین مزیتی که استفاده از روش میکرونیدلینگ پوست می تواند داشته باشد اینست که در این روش از فرآیندهای ترمیم طبیعی خود بدن جهت درمان استفاده می گردد. همچنین به سرعت ظاهر پوست ترمیم می شود و فرد به راحتی می تواند فعالیت های روزانه خود را از سر بگیرد.

اقدامات قبل از انجام میکرونیدلینگ پوست

لازم است قبل از انجام میکرونیدلینگ صورت را کاملا از هر گونه مواد آرایشی،پماد و ... پاک کنید و پوست کاملا باید تمیز باشد. حتما از بهداشتی‌ بودن وسایل کار و یک ‌‌بار مصرف ‌بودن سوزن‌ها اطمینان حاصل کنید. پزشک را از دارو و قرص هایی مصرفیتان و یا داشتن بیماری خاص قبل از انجام مطلع کنید.

میکرونیدلینگ چیست؟

در روش میکرونیدلینگ پوست نحوه ی کار به این صورت است که وسیله‌ای به نام درمارولر که درواقع یک رولر غلتکی می باشد که روی آن با تعدادی سوزن بسیار ظریف به قطر نیم یا دو و نیم میلی‌متر پوشیده شده است،روش کار به این صورت است که پس از انجام بی حسی روی صورت این سوزن ها بر حسب نوع پوست،میزان ضایعه های پوست،با سرعت و عمق تعیین شده توسط پزشک روی پوست کشیده می‌شود و به لایه ی دوم پوست می رسد و سبب کلاژن سازی پوست می شود. کلاژن سازی موجب افزایش خاصیت ارتجاعی و جوانسازی پوست و افزایش انتشار فاکتورهای رشد در پوست می شود. با کشیدن سوزن روی پوست زخم های کوچک با مقدار کمی خونریزی دیده می شود،وارد شدن سوزن ها به سطح پوست اصلا عمیق نیست و با انجام بی حسی حین کار هیچ دردی را احساس نخواهید کرد. با ایجاد سوراخ روی پوست چسبیده به بافت زیرین در ناحیه ی جای جوش یا اسکار موجب آزاد سازی پوست از بافت می شود و با ادامه ی مرتب جلسات و با تشکیل بافت همبند پوست،روند بهبودی کاملا مشهود است. در میکرونیدلینگ صورت لایه اپیدرم پوست علیرغم سوراخ شدن به هیچ عنوان تخریب نمی شود. نکته ای که باید بدانید این است که رشد طبیعی کلاژن ها هفته ها و ماه ها پس از انجام این روش شروع خواهد شد؛ بنابراین بلافاصله نباید منتظر نتیجه عالی باشید. به مرور زمان و پس از گذشت چند هفته کاملاً متوجه تغییر و بهبود پوست خود خواهید شد. زمان انجام این کار نیز بستگی به وسعت معمولاً بین ۱۵ تا ۴۵ دقیقه طول می کشد.

میکروندلینگ پوست

تعداد جلسات لازم برای انجام میکرونیدلینگ

تعداد جلسات برای انجام میکرونیدلینگ پوست بسته به میزان مشکلات پوستی متفاوت است. یعنی هرچه مشکل پوستی دیرتر برطرف شود، نیاز به تعداد جلسات درمانی بیشتری خواهد بود. درکل میکرونیدلینگ را باید بیشتر از یک بار انجام داد تا به نتیجه برسید و معمولا تعداد جلسات آن از سه تا شش بار قابل انجام است.

خطر انجام میکرونیدلینگ در مراکز غیر بهداشتی

سوزن میکرونیدلینگ می بایست پس از یک بار مصرف حتما دور انداخته شود و به دلیل خونریزی های سطحی کمی که روی پوست ایجاد می کند در صورت استفاده مجدد برای شخص دیگر احتمال آن می رود که ریسک ابتلا به انواع بیماری قابل انتقال از طریق خون مانند HIV و هپاتیت بالا رود. بنابراین در صورت مراجعه به کلینیک حواستان به سوزن باشد که تعویض شوده باشد و به هیچ عنوان از انجام میکرونیدلینگ پوست در مراکز غیر معتبر و آرایشگاه ها پرهیز کنید.

میکرونیدلینگ برای چه افرادی توصیه نمی شود؟

پس از انجام ویزیت و معاینه توسط پزشک بنا به توصیه ی ایشان می توان اقدام به انجام میکرونیدلینگ یا روش های جایگزین بر حسب شرایط بیمار نمود.

افراد مستعد کلویید یا افراد بد زخم بهتر است از میکرونیدلینگ استفاده نکنند و با مشورت دکتر از روش های جایگزین استفاده کنند.

افراد با مشکلات پوستی خیلی شدید یا خطوط بسیار عمیق و قدیمی بهتر است از روش های آراف فرکشنال ،هایفو تراپى،جراحى استفاده کنند.

اگر مستعد جوش های فعال هستید بهترین درمان جایگزین آراف فرکشنال می باشد.

چنانچه به بیماری هموفیلی مبتلا هستید و یا از آسپرین و داروهای ضد انعقاد خون استفاده می‌کنید.

اگر طی یک سال گذشته تحت درمان با اشعه درمانی و پرتو درمانی بوده اید.

اگر در سه ماه گذشته اکوتان (ایزوترتینوین) مصرف کرده‌اید.

اگر زخم، بریدگی و یا خراشیدگی‌های باز روی پوست خود دارید بهتر است از میکرونیدلینگ استفاده نکنید.

برخی اقدامات پس از انجام میکرونیدلینگ

استفاده مرتب از کمپرس سرد و گرم

بهتر است به مدت ۴۸ ساعت آرایش نکنید

به مدت ۲۴ ساعت حمام نکنید

از خوردن غذاهای تند و نوشیدنی های الکلی بپرهیزید

استفاده ازکرم های ترمیم کننده و ضد میکروب پوست را فراموش نکنید

پوسته های ایجاد شده بر سطح پوست را دستکاری نکنید و برای بهبود از کرم‌های مرطوب‌کننده استفاده کنید.

بعد از عمل، تورم و خارش موقت که ناشی از خشکی پوست است نیز ایجاد می‌شود که مصرف آبرسان مناسب به میزان ۴ تا ۳ نوبت در روز می‌تواند این مشکل را رفع کند.

دارو‌های ضد لک و ضد آفتاب غیررنگی استفاده کنید.

اگر بلافاصله پس از درمان،در معرض نور آفتاب قرار گیرید،احتمال ایجاد هایپرپیگمنتیشن وجود دارد. اگرچه احتمال آن بسیار کم است اما شما می توانید با استفاده از کرم ضدآفتاب با SPF بالای ۳۰ احتمال بروز این عوارض ر صفر کنید.

عوارض انجام میکرونیدلینگ به صورت غیر استاندارد

عوارض جانبی مرسوم از انجام روش غیر تهاجمی میکرونیدلینگ ممکن است باعث تغییرات پوستی مانند تورم و قرمزی شود که معمولا بعداز۷۲ساعت برطرف شده و مشکل جدی به بار نمی آید. اما در صورتی که انجام این عمل به صورت نا آگاهانه در مراکز غیر معتبر انجام شود عوارضی جدی به دنبال دارد مثلا در صورتی که لایه برداری پوست و خراش دادن پوست با عمق غیر استاندارد و ناآگاهانه انجام شود و یا بعد ازمیکرونیدلینگ صورت به دستور ها و توصیه ها مراقبت های لازم انجام نشود، با لکه و ضایعات پوستی و یا عفونت پوستی مواجه می‌شوید. در موارد نادری ممکن است عفونت و عوارض دیگری نظیر آسیب به پوست در صورت ناشی بودن فردی که این فرآیند را انجام می دهد، ایجاد شود.

از دیگر عوارض شایع آن،اسکارعفونت به جای مانده از انجام این روش در آرایشگاه ها می باشد که توسط افراد نا بلد انجام شده باشد. بهتر است این کار تحت نظر پزشک و در مطب انجام گردد تا احتمال بروز این عوارض به صفر برسد.

فاصله ی زمانی انجام میکرونیدلینگ

معمولا برای گرفتن نتیجه‌ی مطلوب،بهتراست حداقل چهار تا شش هفته فاصله بیفتد تا پوست زمان کافی برای کلاژن‌سازی داشته باشد. معمولا برای بهبود جای‌ جوش به روش میکرونیدلینگ چهار جلسه ی درمانی و برای زخم‌های ناشی از سوختگی پنج جلسه‌ی درمانی تجویز می‌شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.