ارتباط باکتری ها با ریزش مو و خرابی ناخن ها

گاهی اوقات ریزش مو یک دلیل آشکار و مشخص ندارد. اگر با چنین شرایطی مواجه هستید، مطالعه ای جدید نشان داده است که ریزش مو ممکن است با میکروبیوم شما در ارتباط باشد.

مو یکی از ارکان اصلی زیبایی چهره انسان محسوب می شود و بر همین اساس برای بسیاری از ما ریزش مو مساله ای نگران کننده است.

به گزارش  "ایزی هلث آپشنز"، دلایل بالقوه زیادی برای ریزش مو وجود دارند. الگوی طاسی مردانه یا زنانه شایع‌ترین نمونه است که ریشه ژنتیکی دارد. ریزش مو می تواند به واسطه عوامل زیر نیز شکل بگیرد:

- عدم تعادل هورمونی

- عفونت های پوست سر

- استرس شدید

- درمان سرطان

- مدل های مو که موجب کشیدگی بیش از حد تارهای مو می شوند یا استفاده از مواد شیمیایی مانند رنگ مو

- بیماری های خودایمنی

اما گاهی اوقات ریزش مو یک دلیل آشکار و مشخص ندارد. اگر با چنین شرایطی مواجه هستید، مطالعه ای جدید نشان داده است که ریزش مو ممکن است با میکروبیوم شما در ارتباط باشد.

اگر یافته های اخیر در حوزه پزشکی میکروبیوم را دنبال کرده باشید، این یافته شاید چندان موجب شگفتی شما نشده باشد. این گونه به نظر می رسد که هر شرایط سلامت می تواند با جمعیت باکتری ها و دیگر میکروارگانیسم های ساکن بدن ما در ارتباط باشد.

خبر خوب این است که در صورت درستی این مساله، مد نظر قرار دادن عادت هایی برای تقویت و حفظ سلامت میکروبیوم ممکن است روند ریزش مو را متوقف کند.

ارتباط بین بیوتین، باکتری ها و ریزش مو

اگر برای بهبود شرایط مو، پوست و ناخن های خود مکمل مصرف می کنید، احتمالا متوجه این شده اید که همه آنها حاوی بیوتین هستند.

بیوتین که به نام ویتامین B7 نیز شناخته می شود، یک ماده مغذی است که بدن برای حفظ سلامت مو، پوست، ناخن ها، چشم ها، کبد و سیستم عصبی از آن استفاده می کند. مشخص شده است که مقدار بیوتین مورد نیاز برای حفظ سلامت اندام های بدن ممکن است با باکتری های ساکن روده در ارتباط باشد.

برخی انواع باکتری های روده بیوتین تولید می کنند، در شرایطی که برخی انواع دیگر آن را مصرف می کنند. اگر تعداد باکتری های مصرف کننده بیوتین در بدن شما بیش از حد زیاد باشد، این شرایط می تواند به کمبود بیوتین منجر شود که ریزش مو را در پی دارد.

در حقیقت، مطالعه ای جدید که توسط پژوهشگران ژاپنی انجام شد، نشان داد موش هایی که طی یک بازه زمانی بلند مدت آنتی بیوتیک دریافت کرده بودند با ریزش مو مواجه شدند. پژوهشگران جمعیت باکتری های روده این موش ها را پس از درمان با آنتی بیوتیک مورد بررسی قرار دادند زیرا به این مساله مشکوک بودند که آنتی بیوتیک ها تعادل باکتریایی و در نتیجه سطوح بیوتین را در بدن آنها بر هم زده است.

پژوهشگران دریافتند که موش ها پس از دریافت آنتی بیوتیک، افزایش جمیعت یک باکتری اسید لاکتیک به نام لاکتوباسیلوس مرینوس (Lactobacillus murinus) در روده های خود را تجربه کرده اند. این نوع باکتری بیوتین مصرف می کند. از این رو، پژوهشگران به این مساله مشکوک شدند که باکتری ها موجب کمبود بیوتین در بدن موش ها شده که ریزش مو را به همراه داشته است.

آیا باکتری های مصرف کننده بیوتین می توانند بر سطوح بیوتین بدن انسان و سلامت موی ما نیز اثر منفی بگذارند؟ پژوهش ها در زمینه رابطه بیوتین، باکتری ها و ریزش مو همچنان در آغاز راه خود قرار دارد، اما هر چیزی امکان‌پذیر است.

در هر صورت، مصرف مواد غذایی سرشار از بیوتین و اتخاذ اقداماتی به منظور پشتیبانی از یک میکروبیوم سالم ضرری به شما نمی رساند.

چگونه از سطوح بیوتین بهتر و تعادل میکروبی برخوردار شویم؟

کمبود بیوتین شرایطی شایع نیست، اما برخی افراد در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به آن قرار دارند که از آن جمله می توان به زنان باردار و مادرانی که به نوزاد خود شیر می دهند، افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا دیگر بیماری هایی که در توانایی جذب مواد مغذی تداخل ایجاد می کنند، و افرادی که الکل مصرف می کنند اشاره کرد.

این به معنای آن است که احتمالا نیازی به مصرف مکمل بیوتین ندارید مگر این که جز یکی از گروه هایی باشید که در بالا به آنها اشاره شد. افراد بالغ باید 30 میکروگرم بیوتین در روز مصرف کنند. از منابع غذایی برای این ماده مغذی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

گوشت حاصل از دامی تغذیه شده با علف

جگر

تخم مرغ

مخمر آبجو

مخمر تغذیه ای

بادام

بادام زمینی

گردو

گردوی آمریکایی

ماهی سالمون

آووکادو

سیب زمینی شیرین

محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و ماست

گل کلم

 

همچنین، باید هر کاری که می توانید برای تقویت تعادل میکروبیوم خود انجام دهید زیرا هم به سود مو و هم سلامت کلی شما خواهد بود. در همین راستا می توانید موارد زیر را مد نظر قرار دهید:

مصرف آنتی بیوتیک ها را به حداقل برسانید. آنها از مجرمان اصلی در پس عدم تعادل میکروبیوم محسوب می شوند.

مصرف روزانه پروبیوتیک ها را فراموش نکنید. برای تحقق این هدف می توانید مصرف مواد غذایی تخمیر شده مانند ماست، کلم ترش، و کامبوچا یا استفاده از مکمل را مد نظر قرار دهید.

به میزان فراوان فیبر مصرف کنید. مواد غذایی حاوی فیبر برای باکتری های روده مفید هستند.

مصرف شکر را کاهش دهید. نیازی نیست مصرف شکر را به طور کامل قطع کنید، اما به این نکته توجه داشته باشید که خوراکی های شیرین به طور معمول باکتری های بد روده را تغذیه می کنند و تعادل میکروبی بدن شما را بر هم می زنند.

ورزش کنید. ورزش Sport کردن به صورت مستقیم بر میکروبیوم بدن شما تاثیرگذار است و اثرات مثبتی برای آن به همراه دارد.

سطوح استرس را پایین نگه دارید. استرس برای میکروبیوم مضر است، از این رو تا حد امکان سطوح آن را در زندگی خود کاهش دهید.