وضعیت اشتغال در لرستان خوب نیست / استان نیازمند توجه ویژه مسئولان است

به گزارش رکنا از لرستان؛ حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمدرضا شاهرخی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته با اشاره به سفر رییس جمهور به استان‌ها و کشورهای مختلف در راستای ارتقای جایگاه اقتصادی و معیشتی کشور، اظهار کرد: در استان ما نیز کارهای متعددی از جمله آبرسانی، گازرسانی، مدرسه سازی، راه و بهداشت و درمان انجام شده است، اما نکته اساسی این است که این کارها در حوزه اشتغال تاثیر چندانی نداشته است.

وی بیان کرد: بنده در این تریبون و تریبون‌های دیگر ۲۴۰ مرتبه نیاز و ضرورت اشتغال در استان را مطرح کردم، در دیدار با ۴۰ تن از مسوولان کشور نیز موضوع اشتغال را بیان کردم.

امام جمعه موقت خرم‌آباد گفت: در دولت دوازدهم و سیزدهم در خصوص مشکلات، ظرفیت‌ها و راهکاری برون رفت از وضعیت فعلی استان مکاتبات متعددی را مطرح کرده‌ام، در اسفند ۱۴۰۱، همچنین مرداد و شهریور امسال سه نامه برای سران سه قوه و برخی وزرا از جمله وزیر صمت، راه و شهرسازی و نیرو ارسال کردم، از طرف رئیس جمهور این نامه‌ها به وزارتخانه‌ها ارسال شده و رو نوشت آن هم به دفتر ما ارسال شده است.

 شاهرخی خطاب به رئیس جمهور گفت: از اینکه برنامه‌های شما در استان‌های دیگر به ثمر می‌نشیند خوشحال هستیم، اما حرف مردم لرستان این است که وعده‌های شما در باب اشتغال محقق نشده است و سال‌ها است که دیو‌بیکاری بر آسمان این استان سایه افکنده است.

وی بیان کرد: جناب رئیس جمهور شما گفتید هر کاری در لرستان باید با نگاه اشتغال انجام شود، اما چنین نگاهی در لرستان اجرایی نشده است و تاکنون صنعتی که بتواند بیکاری را در استان کاهش دهد، احداث نشده است.

خطیب جمعه خرم‌‌آباد گفت: لرستان اگر استان صنعتی است، باید الزامات صنعتی در آن ایجاد شود، اما لرستان بی بهره از صنعتی است که اشتغال قابل توجهی ایجاد کند.

شاهرخی خاطرنشان کرد: لرستان اگر استان کشاورزی است باید الزامات کشاورزی داشته باشد، سدهایش تکمیل شود، شبکه آبیاری از سدها باید به اراضی برسد، صنایع تبدیلی ایجاد شود، اراضی آبی باید به متناسب دیگر استان‌ها افزایش پیدا کند، اما فاقد چنین امکاناتی است.

وی گفت: ۲۳ ماه از سفر رئیس جمهور به استان می‌گذرد، خود رئیس جمهور گفت « اگر لازم باشد بارها و بارها به استان سفر می‌کنم تا مشکلات برطرف شود».

امام جمعه خرم‌‌آباد با بیان اینکه اگر لرستان استان دامداری و دامپروری است، باید دامداری و دامپروری توسعه پیدا کند، عنوان کرد: برای توسعه دامپروری باید تسهیلات بیشتری در اختیار دامداران قرار بگیرد و حمایت همه جانبه از آنها انجام شود، اما چنین چیزی وجود ندارد.

شاهرخی با اشاره به اینکه ۳ درصد از سنگ‌های تزئینی در استان است و به جهت ثروت از معدن چادرملو، کرمان و سیرجان کم ندارد، گفت: به لحاظ گردشگری هم یک استان بی نظیر است اما برای رونق صنعت گردشگری فاقد امکانات و زیرساخت‌های لازم است.

وی تاکید کرد: جناب رئیس جمهور وضعیت اشتغال در لرستان خوب نیست، برای اینکه دیو بیکاری از استان برداشته شود نیاز به کارهای بزرگ است.

خطیب جمعه خرم‌آباد با بیان اینکه تسهیلات ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومانی به مردم منجر به اشتغال پایدار در استان نمی‌شود، گفت: اینکه در سامانه رصد ۴۰ هزار شغل ثبت می‌شود، از آن دسته اشتغالی است که بعد از مدتی محو می‌شود، امسال هم تعهد دستگاه‌های اجرایی ۳۰ هزار شغل است که پایدار نیست.

شاهرخی گفت: در دولت‌های گذشته هم چنین تسهیلاتی ارائه می‌شد اگر قرار بود با این تسهیلات بیکاری برطرف شود که وضعیت استان این نبود. 

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به درخواست مسوولان از رئیس بنیاد شهید کشور اشاره کرد و گفت: بیش از ۷ هزار نفر از فرزندان شهید و ایثارگران با تحصیلات متفاوت بیکار هستنند، ۲ هزار از این افراد فرزندان شهدا هستند.

امام جمعه خرم‌آباد با بیان اینکه بنیاد شهید معدن سنگ و ظرفیت‌های گوناگونی دارد، خاطر نشان کرد: سازمان اقتصادی کوثر می‌تواند در حوزه اشتغال فرزندان شهدا و ایثارگر در استان سرمایه گذاری کند.

شاهرخی به بلاتکلیفی پروژه برج‌های دوقلو نیز اشاره کرد و گفت: این پروژه که در بهترین نقطه این شهر جانمایی شده است به حال خود رها شده و یک غصه در دل مردم است. 

وی با بیان اینکه غصه‌های مردم پایانی ندارد، اظهار کرد: وضعیت هتل صخره‌ای و پادگان ۰۷ نیز بر غصه‌های مردم اضافه کرده است.

 امام جمعه خرم‌آباد با بیان اینکه آینده برای استان روشن است، گفت: هر کسی در این عرصه خدمت‌گزاری کند می‌ماند و اگر مسوولی در طراز انقلاب اسلامی خدمت‌گزاری نکند فرصت برای او محدود است.

شاهرخی با بیان اینکه نامه‌هایی هم در خصوص فولادازنا، سیمان خرم‌آباد و صدر فولاد به قوه قضائیه نوشته‌ام، عنوان کرد: پرونده این واحدها سال‌های سال است در قوه قضائیه باقی و در میدان عمل چیزی مشاهده نکردیم.

خطیب جمعه خرم‌آباد به پایان ثبت نام داوطلبان مجلس شورای اسلامی نیز ورود کرد و گفت: هیات اجرایی و نظارت در مرحله رسیدگی به احراز صلاحیت داوطلبان است و باید در تمام مراحل ۴ راهبرد مشارکت، سلامت، امنیت و رقابت مورد توجه قرار بگیرد

وی تاکید کرد: در احراز یا عدم احراز همه باید به قانون پایبند باشند و بر اساس شرع و قانون عمل کنند، کسی که صلاحیت دارد تایید و در غیر اینصورت تایید او ضایع کردن حق الناس است.

امام جمعه خرم‌‌آباد با تاکید بر اینکه از به کارگیری افرادی که سابقه تبلیغ برای کاندیدای خاصی دارند، در سر صندوق رای جلوگیری شود، گفت: در هیأت‌های اجرایی و نظارت نیز نباید افرادی فعالیت داشته باشند که افکار عمومی بگویند به داوطلب خاصی تعلق دارد.

 

مهدی زکی پور / لرستان