کرمانشاهیان میزبان زائران اربعین حسینی می‌شوند/ راه اندازی رسانه هیأت و نوجوانان

به گزارش خبرنگار رکنا از کرمانشاه، حجت‌الاسلام یوسف احمدی مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه امروز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت آغاز ماه محرم و برنامه های این سازمان در این ماه اظهار کرد: بعنوان متولی اصلی برگزاری برنامه های ماه محرم، موضوعات مرتبط در جلسات مختلف بررسی شد و با برگزاری اولین برنامه تحت عنوان تجلیل از میان داران اهل بیت علیهم السلام به استقبال ماه محرم رفتیم.

وی با بیان اینکه سال گذشته هشتک کرمانشاه دروازه کربلا راه اندازی شد افزود: با این اقدام قصد داشتیم تا هویت بخشی کنیم چراکه از دیرباز کرمانشاه دروازه کربلا بوده است و امسال نیز ادامه خواهد داشت.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه، منبر اهل بیت را یک موضوع تبلیغی مهم دانست و با بیان اینکه باید در تبلیغات چهره به چهره و نوین نیز ورود کرد، گفت: امسال خیمه های معرفت در شهر کرمانشاه و شهرستان ها شامل هر شهرستان دو غرفه و کرمانشاه ده غرفه در ده نقطه برای تبلیغ چهره به چهره در نظر گرفته شده است.

تبلیغ نوین موضوع سومی بود که احمدی به آن اشاره و تصریح کرد: باید با تهاجم فرهنگی که طی سال های اخیر صورت گرفته و مورد تاکید رهبری نیز هست مقابله کرد لذا در بخش تولید محتوا، پنج مورد تهیه شده تا تبلیغات سوگواری ایام محرم صورت گیرد.

وی با بیان اینکه روضه‌های خانگی نقش مهمی در ماندگاری قیام عاشورا دارند، ادامه داد: در راستای رونق‌ دهی به روضه‌های خانگی در تلاشیم تا با شناسایی خانه هایی که در سنوات گذشته روضه داشته و هم‌ اکنون مجالس روضه به پا نمی‌کنند، تا حدامکان شرایط را برای برپایی مجدد مجالس عزای حسینی فراهم کنیم.

این مسول با بیان اینکه هیأت مذهبی به سه بخش یک الی سه تقسیم بندی می‌شوند گفت: در استان ۱۵۰ هیئت شاخص داریم که برنامه های آنان بصورت متداوم برگزار می‌شود، لذا آموزش آنان را در اولویت قرار داده ایم.

احمدی با اشاره به اعزام ۱۵۰۰ مبلغ به نقاط مختلف استان در محرم امسال، بیان کرد: ۲۵۰ نفر این مبلغین اعزامی از قم بوده و مابقی بومی استان هستند.

وی با اشاره به اقدامات خوب صورت گرفته در استان در محرم سال گذشته، گفت: با همکاری هیات‌های مذهبی و رایزنی با شهرداری، محرم سال گذشته پرچم عزاداری‌ های حسینی تا آخر ماه صفر برافراشته ماند و این موضوع کرمانشاه را در محرم و صفر سال گذشته به یک حسینیه بزرگ تبدیل کرد و ان شالله امسال نیز اینچنین خواهد بود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه با اشاره به برگزاری مراسم باشکوه جشن های عید غدیر در استان در سال جاری گفت: امسال امورات به مردم واگذار شد و شاهد برگزاری ویژه برنامه‌های عید غدیر به شکلی متفاوت از سنوات گذشته در استان بودیم و این نشان داد هرجا که کار دست مردم باشد به خوبی اجرا خواهد شد.

احمدی در ادامه  ساعت شروع فعالیت هیات‌های مذهبی در دهه اول محرم را از بعد نماز مغرب و عشا و تا ساعت ۲۳ اعلام و تاکید کرد: به هیئات مذهبی توصیه شده از طولانی کردن مجالس عزاداری صرف‌ نظر کنند.

وی با اشاره به حیله گری دشمن برای زیرسوال بردن دین و با بیان اینکه باید با تهاجم فرهنگی دشمن مقابله کرد گفت: باوجود خالی بودن ۴۸ درصد چارت سازمانی مجموعه تبلیغات اسلامی، اما در تلاشیم تا از طریق جریان‌ سازی رسانه ای کار تبلیغ دین را با جدیت بیشتری انجام دهیم لذا راه اندازی رسانه‌های "هیات" و "نوجوان" در راستای ارتقای سواد رسانه‌ای جامعه در دستور کار قرار دارد.

این مسول با بیان اینکه در تلاشیم تا با راه اندازی این دو رسانه در جهت ارتقای سواد رسانه‌ای پای کار آمده و جامعه را در برابر شبهه‌ افکنی‌های دشمنان در موضوعات مختلف دینی بیمه کنیم خاطرنشان کرد: باید قبول کرد که از نظر رسانه‌ای ضعیف هستیم و در خیلی از موارد که جامعه دچار شبهه می‌شود، نمی‌توانیم ورود و مقابله قابل قبولی داشته و شبهه افکنی کنیم، لذا باید با کار رسانه‌ای به جایی برسیم که وقتی هجمه‌ای می‌شود، خود مردم به دنبال حقایق بروند و فریب دشمنان را نخورند.

احمدی با اشاره به برنامه‌ریزی برای معرفی یک نفر رسانه‌ای در هر هیئت برای تشکیل رسانه هیئت، ادامه داد: استارت کار راه اندازی رسانه هیئت را زده‌ایم و برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی رسانه دانش‌آموزی با همکاری آموزش و پرورش نیز صورت گرفته است و اگر بتوانیم از هر مدرسه‌ای فقط یک نفر از دانش‌ آموزان را با حضور در برنامه‌ های آموزشی توانمند کنیم، در واقع توانسته‌ایم یک سرباز برای اسلام تربیت کنیم که می‌تواند نقش تاثیرگذاری در آشنا سازی دیگر دانش‌ آموزان با دین اسلام داشته باشد.

وی با بیان اینکه در استان کرمانشاه ۲۶۰ هیئت نوجوانان به نام انصارالمهدی زیر مجموعه آموزش و پرورش فعال است گفت: اما نظارت آن برعهده سازمان تبلیغات اسلامی است.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه در ادامه اشاره ای هم به آماده شدن زیر ساخت‌ها برای اربعین حسینی داشت و گفت: بنا شده خدمات زیرساختی برای یک میلیون زائر در مرز خسروی به عنوان یک مرز بین المللی که نزدیکترین فاصله به عتبات عالیات را در کشور دارد، فراهم شود. 

احمدی با اشاره به راه اندازی سامانه امداد زائر با شماره ۳۱۳۸ برای خدماترسانی به زوار پیاده روی اربعین، گفت: این سامانه در ابتدای ورود هر فردی به استان به او پیامک خوشامدگویی ارسال کرده و در بیش از ۵۰۰ نقطه برای ارائه خدمات به زوار پیاده‌روی اربعین برنامه دارد که امسال بخش‌هایی شامل بانک‌ها، درمانگاه‌ها، صرافی‌ها و... را هم برای ارائه خدمت از طریق این سامانه فعال کرده‌ایم.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه اشاره ای هم به برنامه ریزی برای هدایت زوار پیاده‌روی اربعین به منزل خانواده‌های علاقمند به پذیرایی و اسکان زوار پیاده‌روی اربعین داشت و گفت: تلاش می کنیم زوار پیاده‌روی اربعین را از طریق سامانه ۳۱۳۸ میهمان خانه های مردم استان کنیم.

احمدی با اشاره به مطرح شدن پیشنهاد استفاده از ظرفیت‎‌های مداحان و سخنرانان برتر کشور در استان کرمانشاه در هنگام سفر پیاده روی اربعین، گفت: اگر حسینیه‌ای در مرز خسروی برپا شود، می‌توانیم از ظرفیت چهره‌های مطرح کشوری برای سخنرانی و مداحی بهره مند شویم.

وی ادامه داد: باید یک حسینیه بزرگ در مرزخسروی راه اندازی کنیم که از ظرفیت مداحان و سخنرانانی که از مرز خسروی راهی پیاده روی اربعین می‌شوند، برای برپایی مجالس عزای حسینی استفاده کنیم.

همایش بزرگ اربعین حسینی موضوع بعدی مورد اشاره مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه در این نشست خبری بود و با بیان اینکه زیرساخت‌ها لازم برای اربعین حسینی درحال آماده سازی است تصریح کرد: بنا شده خدمات زیرساختی برای یک میلیون زائر در مرز خسروی به عنوان یک مرز بین المللی که نزدیکترین فاصله به عتبات عالیات را در کشور دارد، فراهم شود. 

احمدی با اشاره به راه اندازی سامانه امداد زائر با شماره ۳۱۳۸ برای خدمات رسانی به زوار پیاده روی اربعین، گفت: این سامانه در ابتدای ورود هر فردی به استان به او پیامک خوشامدگویی ارسال کرده و در بیش از ۵۰۰ نقطه برای ارائه خدمات به زوار پیاده‌روی اربعین برنامه دارد که امسال بخش‌هایی شامل بانک‌ها، درمانگاه‌ها، صرافی‌ها و... را هم برای ارائه خدمت از طریق این سامانه فعال کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه برنامه ریزی لازم برای هدایت زوار پیاده‌روی اربعین به منزل خانواده‌های علاقمند به پذیرایی و اسکان زوار پیاده‌روی اربعین صورت گرفته است تاکید کرد: تلاش می کنیم زوار پیاده‌ روی اربعین را از طریق این سامانه میهمان خانه های مردم استان کنیم.

رییس کمیته فرهنگی ستاد اربعین حسینی استان کرمانشاه در ادامه تصریح کرد: در تلاشیم حسینیه‌ای در مرز خسروی برپا شود و در آن صورت می‌توانیم از ظرفیت چهره‌های مطرح کشوری برای سخنرانی و مداحی بهره مند شویم.

احمدی در پایان به موضوع حجاب ورود کرد و بیان داشت: در موضوع عفاف و حجاب کوتاهی کرده ایم لذا باید با دستورالعمل فرهنگی در پی حل مشکل باشیم چراکه  کار نقطه‌ای جواب نمی‌دهد و بی‌شک کارگروه عفاف و حجاب استان می‌تواند این موضوع را مورد پیگیری قرار دهد.

نازی حاجی علی اکبری/ کرمانشاه