چرا آقای رئیس جمهور برای دست بردن در صندوق توسعه ملی عجله دارد؟

به گزارش رکنا، علیرضا زندیان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی رکنا با بیان این که" از ابتدا هم می دانستیم که افزایش 20 درصدی حقوق کارمندان، کفاف معیشت مردم را نمی دهد" تصریح کرد: این که افزایش حقوق - طبق سخنان رییس جمهور به هنگام دفاع از لایحه بودجه - از 20 درصد بالاتر برود – قابل قبول و پسندیده است اما یک مسکّن موقتی و بسیار کوتاه مدت است ولی واقعیت این است تا سیاست های ارزی این مملکت درست نشود، مسیر ارزآوری اصلاح و کنترل تورم دست دولت نباشد – در این امر کوتاهی نکند- هیچ اتفاق مثبتی در عرصه اقتصاد و معیشت مردم به وجود نمی‌آید.

زندیان افزود: در حال حاضر اختلاف نرخ ارز نیمایی و بازار آزاد یکی از دلایل اصلی شکل گیری تراز تجاری منفی است و تا این تراز مثبت نشود، ارزآوری درستی انجام نشود و این ارز پشتوانه اقتصادی کشور نشود، به بیراهه رفته‌ایم.

وی در ادامه به ارائه برخی راهکارهای مرسوم و مغفول اشاره کرد و گفت: به نظرم در اولین گام، دولت می تواند با تقویت بورس، نقدینگی را از سطح جامعه جمع کند و وارد بورس کند البته این کار نیاز به اعتمادسازی دارد زیرا مردم قبلا این راه را آزموده‌اند. حالا دولت با تقویت بورس می تواند این اعتماد از دست رفته را احیا کند.

زندیان افزود: ما هم تا جایی که می توانیم به کاهش کسری بودجه دولت در صحن کمک می کنیم ولی واقعیت این است که عددهایی مثل 500 همت کسری بودجه و گاهی تا هزار همت هم شنیده می شود و این علامت خوبی نیست. دولت چاره‌ای جز انجام کارهای زیربنایی ندارد.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دوازدهم در بخش دیگری از اظهارات خود به سخنرانی پزشکیان به هنگام تقدیم لایحه بودجه دولت اشاره کرد و گفت: آقای رییس جمهور گفته اند که اجازه رهبری را برای برداشت از صندوق توسعه ملی گرفته اند. اولا باید این مستندات را نشان بدهند و در ثانی مگر فلسفه تشکیل این صندوق، تقویت و ساخت زیرساخت های کشور نیست؟

این نماینده مردم بیجار در مجلس دوازدهم با طرح این سوالات که "چرا باید برای امور جاری از آن استفاده کرد؟ آیا جوابی برای نسل های آینده داریم؟ " ادامه داد: باید از آقای رییس جمهور سوال شود که چرا برای دست بردن در صندوق توسعه ملی عجله دارند؟ این اقدام تبعاتی در بلند مدت دارد که آقای پزشکیان باید به آن ها دقت کنند.

وبگردی