صادرات  ۶۴۸ میلیون دلاری در استان

به گزارش رکنا ازقزوین، عزیزالله افضلی به مناسبت دهه تولید و تجارت نشست خبری افزود: بهره برداری از بخش توسعه ای واحد صنعتی هفت الماس و همچنین شرکت ساقه سلولز بدون تردید کمک شایانی به بخش تولید و تجارت استان قزوین خواهد کرد.

وی با اشاره به نامگذاری روز ملی اصناف در اول تیر و روز ملی صنعت در دهم تیرماه، تاکید کرد: فاصله اول تا دهم تیرماه هر سال به عنوان دهه تولید و تجارت نام گرفته و امسال نیز در تقویمی که براساس سیاست های وزارت صمت در خصوص حمایت از تولید و تجارت برنامه ریزی شده، به بازگویی دستاوردهای صنعت استان خواهیم پرداخت.

رئیس سازمان صمت با اشاره به روزهای اختصاص یافته به دهه تولید و تجارت، یادآور شد: روزهای ملی اصناف، تولید، تشکل ها،رسانه، تجارت و خدمات، زیرساخت، صادرات، حمایت قضایی از تولید، معدن و روز ملی صنعت و معدن نامگذاری شده که در نهایت نیز در پی تحقق اهداف مرتبط با موضوعات روزها هستیم.

 افضلی، تجلیل از صنعتگران نمونه استان به مناسبت روز ملی صنعت و برگزاری همایش تخصصی معادن در روز معدن از دیگر فعالیت هایی است که در این دهه به آن خواهیم پرداخت.

وی بیان کرد: در استان قزوین 3469 فقره پروانه بهره برداری صنعتی صادر شده که در این واحدها بیش از 217 هزار و 816 میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده و برای 152 هزار و 613 نفر شغل ایجاد شده است.

رئیس سازمان صمت استان قزوین یادآورشد: همچنین 2300 طرح صنعتی در استان با 113 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در حال اجراست که اشتغال 93 هزار نفر را ممکن می کند.

افضلی گفت: میزان ارزش افزوده ناشی از فعالیت صنایع استان بالغ بر 30 هزار میلیارد تومان است و جایگاه قزوین از نظر تعداد پروانه بهره برداری صادر شده در رده هفتم کشور و از نظر سرمایه گذاری رتبه سیزدهم و میزان اشتغال در رتبه پنجم کشور است.

وی اظهارداشت: در دو سال اخیر و در دولت سیزدهم نیز 774 فقره پروانه صادر شده و زمینه 369 هزارمیلیارد ریال سرمایه گذاری مهیا شده و با بهره برداری از این واحدها برای 17 هزار و 31 نفر شغل ایجاد شده است.

وی بیان کرد: در سه ماهه امسال هم 115 فقره جواز صادر شده و برای 24 هزار و  602 نفر اشتغال ایجاد شده است.

اوی ادامه داد: در حوزه معدن، ۲۵۵ پروانه بهره برداری تاکنون در سطح استان صادر شده و در همین راستا نیز یک هزار و ۹۰۷ فرصت شغلی در منطقه ایجاد شده و مواد اولیه کاشی و سرامیک، سرب، روی و مس مورد نیاز استان نیز از همین معادن استخراج می شود.

رییس سازمان صمت قزوین با اشاره به ظرفیت مناسب مس طارم و اینکه می تواند این بخش اقتصاد استان را نیز متحول کند، تصریح کرد: شاید به دلیل شرایط مدیرتی و مشکلات زیرساختی این واحد نتوانسته تاکنون پیشرفت های لازم را داشته باشد اما به زودی شاهد ایجاد تحول در این بخش هم خواهیم بود.

افضلی متوسط رشد صنعت کشور را هشت درصد اعلام کرد و گفت: این میزان سال گذشته در استان قزوین ۸.۳ دهم درصد بود که این مساله جای تامل دارد.

افضلی در ادامه گفت: در سال گذشته تعهد اشتغال صنعت 8000 نفر بود که با تحقق 108 درصدی توانستیم اشتغال 8500 نفر را فراهم کنیم.

وی در خصوص وضعیت معادن استان قزوین نیز بیان کرد: در حال حاضر 154 فقره پروانه اکتشاف از معادن و 111 مورد گواهی کشف در استان صادر شده و میزان ذخایر معدنی این استان نیز بیش از 8 میلیون و 100 هزار تن برآورد می شود.

رئیس سازمان صمت استان قزوین اظهارداشت: در حال حاضر 256 پروانه بهره برداری در بخش معدن داریم که زمینه اشتغال 1907 نفر را مهیا کرده است.

افضلی تصریح کرد: موضوع پلی متال ها می تواند بحش معدن را متحول کند و ظرفیت بالقوه ای است که مورد توجه قرار خواهد گرفت.

 

photo_2023-06-25_18-22-10

 

سرمایه گذاری ۴۹۰ میلیون یورویی توسط خارجی ها

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان قزوین دراین نشست افزود: تاکنون ۲۰ سرمایه گذار خارجی بیش از ۴۹۰ میلیون یورو در شهرک های صنعتی استان سرمایه گذاری کرده اند که این روند تداوم دارد.

وی تاکید کرد: تصفیه خانه شهرک صنعتی آراسنج نیز در آینده ای نزدیک به بهره برداری خواهد رسید.

وی در خصوص اصلاح ورودی شهرک صنعتی کاسپین، تصریح کرد: انجام این کار 2 مصوبه هیات دولت را داشت اما با توجه به اولویت ورودی شهر مهرگان، اعتبارات این بخش به رفع معضل این شهر اختصاص پیدا کرد.

وی اظهارداشت: درحال حاضر برای تامین نیروهای ماهر کارخانه ها با چالش مواجهیم و اگر کسانی تخصص و مهارت لازم را دارند و مایلند در صنعت مشغول بکار شوند این امکان مهیاست.

صفاری در ادامه بیان کرد: در شرایط کنونی از استقرار صنایع آب بر و واحدهایی که انرژی زیادی مصرف کنند و به محیط زیست آسیب برسانند در شهرک های صنعتی جلوگیری می کنیم و بر اساس سند آمایش سرزمین واحدهای فولادی امکان دریافت مجوز فعالیت نواهند داشت.

وی در خصوص منطقه ویژه اقتصادی هم افزود: این منطقه مصوبه دارد و بعنوان یک متقاضی برای مدیریت این منطقه درخواست داده ایم که در  حال بررسی در تهران است و یک طرح جامع در شش ماه آینده اجرایی خواهد شد.

صفاری با تاکید بر اینکه برای رفع نواقص و مشکلات موجود شهرک های صنعتی استان قزوین نیازمند جذب سرمایه گذار هستیم، خاطرنشان کرد: در حوزه توسعه و پیشرفت پست های برق شهرک های صنعتی استان نیز با سه هزار و 100 میلیارد ریال اعتبار، تفاهم نامه هایی را در جهت رفع مشکلات موجود منعقد کرده ایم.

وی بیان کرد: برای تامین پست های برق هم 310 میلیارد تومان اختصاص یافته و پست برق آراسنج آغاز شده ولی توسعه پست برق شهرک صنعتی لیا هنوز کلید نخورده و تنها تفاهم نامه آنامضا شده است.

صفاری بیان کرد: برای افزایش ظرفیت پست برق شهرک صنعتی کاسپین در آبیک هم اقدام کرده ایم و شهرک کوهین از طریق خط 20 کیلوولت انجام می شود
وی تصریح کرد: خوشبختانه احداث شهرک انرژی خورشیدی در قزوین نهایی شده و قرار است در زمینی به مساحت ۷۸۵ هکتار در منطقه شال احداث شود که ظرفیت تولید ۴۰۰ مگاوات برق فراهم خواهد شد.

وی گفت: در فاز اول ۱۰۰ هکتار زمین برای اجرای شهرکانرژی واگذار شده که  ۶۱ مگاوات برق تولید خواهد شد.

 

لیلا بیگدلی/قزوین