بازگشت ۲۳ واحد صنعتی لرستان به چرخه تولید

به گزارش رکنا از لرستان؛ بهمن جعفری دوم خردادماه در نشست هیأت امنای کلینیک صنعت و معدن لرستان که در سالن جلسات سازمان صنعت، معدن و تجارت استان برگزار شد، اظهار کرد: در دولت سیزدهم و وزارت صمت برنامه‌هایی مانند توازن سرمایه‌گذاری، بازسازی و نوسازی واحدهای صنعتی، احیای واحدهای راکد و نیمه تعطیل و توسعه زیرساخت‌ها مدنظر بوده است.

وی ادامه داد: در حوزه تولید ما پنج مؤلفه اساسی داریم ازجمله زیرساخت‌ها، تکنولوژی، بازار و تأمین مالی و مسائل حقوقی که یک بنگاه اقتصادی دارد که مؤلفه‌های اصلی در حوزه تولید هستند و مستلزم سرمایه‌گذاری است تا شاهد تأمین نیازهای داخلی کشور بوده و بحث صادرات را داشته باشیم.

جعفری تصریح کرد: در حوزه صنعت بالغ بر ۱۳۰۰ پروانه بهره‌برداری داریم و عمدتاً در حوزه صنایع معدنی، شیمیایی و غذایی هستند، همچنین در استان صنایع بزرگی داریم که به کشورهای حاشیه خلیج فارس و دیگر کشورهای هدف صادرات دارند.

رئیس سازمان صمت لرستان بیان کرد: ما در استان ۶۰ قلم کالا را به ۲۹ کشور هدف صادر می‌کنیم.

این مسئول گفت: در راستای توسعه صادرات محصولات به کشورهای هدف سال گذشته با همکاری بسیج مهندسی یک هیئت عراقی را به استان دعوت کردیم و نمایشگاهی در راستای معرفی توانمندی‌های صادراتی استان برگزار و حضور خوبی در نمایشگاه ایران اکسپورت داشتیم.

وی اضافه کرد: همچنین در حوزه معدن بحث توسعه زیرساخت‌ها را داشته‌ایم. سال گذشته با پیگیری‌هایی که در ایمیدرو داشتیم توانستیم بالغ بر ۲۰۰۰ میلیارد تومان در استان پروژه استارت بزنیم، بحث راه دسترسی معادن، برق رسانی، کارخانه کاغذ از سنگ، استیل‌کورد مبتنی بر ظرفیت‌های معدنی استان بودند که شکل گرفتند.

جعفری تصریح کرد: این عارضه‌یابی‌ها در کلینیک صنعت و معدن اتفاق افتاد و از سازمان‌های توسعه‌ای زیرمجموعه وزارت صمت نسبت به انجام سرمایه‌گذاری پیگیری‌هایی را انجام دادیم.

رئیس سازمان صمت لرستان بیان کرد: همچنین پیگیری مصوبات سفر رئیس جمهور به استان در رابطه با بازسازی صنایع را داشتیم که لیست آنها تهیه شده و کمیته‌ای با محوریت شرکت شهرک‌های صنعتی تشکیل داده و این واحدها را به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران لینک کرده و فرآیند آن‌ها در دست اقدام است.

وی ادامه داد: اولویت کار خود را روی تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام بالای ۶۰ درصد و کلیه منابع تکلیفی و منابعی که از طریق بانک‌های عامل اقدام کردیم که طرح‌های بالای ۶۰ درصد زودتر به چرخه تولید بیایند و از طرفی نیز یک سری صنایع بزرگ داریم که متأسفانه در زمان واگذاری به بخش خصوصی طبق اصل ۴۴ واگذاری نامناسبی بودند که پیگیری کردیم و در راستای رفع مسائل و مشکلات حقوقی این واحدها نیز پیگیری‌های لازم اتفاق افتاده است.

جعفری با اشاره به اینکه تکمیل پروژه‌های بزرگی مانند صنایع غذایی گهر، مجتمع فولاد ذوب آهن ازنا، بایر افلاک را داشتیم، افزود: طرح سیمان سفید ازنا را داشتیم که یک پروژه با حجم سرمایه گذاری بالغ‌بر ۲۰۰۰ میلیارد تومان است که فاز اول آن سه ماه آینده و فاز دوم آن نیز تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید.

رئیس سازمان صمت لرستان با بیان اینکه مشکل دیگر ما تأمین مالی پروژه‌های بزرگ است، تصریح کرد: سال گذشته ۲۳ واحد صنعتی به چرخه تولید برگشتند که از شاخص‌ترین آن‌ها می‌توان به خودروسازی بروجرد، خمیرمایه دورود و مجتمع فولاد خرم‌آباد اشاره کرد.

جعفری ادامه داد: کارخانه نساجی بروجرد که یکی از بزرگترین واحدهای صنعتی کشور است سال گذشته یک طرح توسعه‌ای داشت که به آن کمک کردیم. این مجموعه بالغ بر ۱۰۰۰ نفر اشتغال‌زایی جدید داشتند و زنجیره تولید نیز در استان شکل گرفت.