تخصیص فقط یک درصد بودجه کشور به پژوهش کافی نیست

به گزارش رکنا از لرستان؛ سیروس ابراهیمی در آیین تجلیل از پژوهش گران و فناوران برتر استان لرستان طی سخنانی گفت: پژوهش، هسته اصلی علم‌آموزی و پیشرفت یک جامعه است.

وی مفهوم دانایی را پیوند خورده با پژوهش دانست و افزود: اگر یک جامعه اهل پژوهش و تحقیقات باشد یک جامعه‌ دانا خواهد بود.

ابراهیمی با بیان اینکه در جامعه ما آن‌چنان که باید و شاید به پژوهش و پژوهشگر، توجه کافی نمی‌شود، تصریح کرد: بنابراین بایستی زیرساخت‌های پژوهش و تحقیقات را در کشورمان، تقویت کنیم و گسترش دهیم.

معاون اقتصادی استاندار لرستان سهمی که اروپا به پژوهش اختصاص داده است را ۳۰۶ میلیارد یورو برشمرد و گفت: این در حالی است که در کشور ما، یک درصد بودجه جاری کشور به تحقیق و پژوهش اختصاص داده‌اند.

ابراهیمی ادامه داد: اگر می‌خواهیم مرزهای علم و دانش را درنوردیم بایستی بودجه، امکانات و زیرساخت‌های این حوزه را افزایش بدهیم.

وی با تاکید بر لزوم توجه به رویکرد جامعه‌محور،بیان کرد: بایستی پژوهش و تحقیقات در لایه‌های مختلف جامعه، نهادینه شود.

سیروس ابراهیمی یکی از علت‌های مهم معضلات و مشکلاتی همچون وجود کشاورزی سنتی و ... را ضعف پژوهش‌های کاربردی دانست، عنوان کرد: پژوهش‌های کاربردی، باید در کنار صنایع، کشاورزی و واحدهای تولیدی ما باشند تا اقتصاد به سوی اقتصاد دانش‌بنیان، حرکت کنیم.

پژوهش راهگشای تولید دانش و ثروت در جامعه است

حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی، در این مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان لرستان و اختتامیه هفته استانی پژوهش و فناوری که در دانشگاه لرستان برگزار شد، با بیان اینکه پژوهشگران و فناوران، سرمایه‌های ارزشمند ایران اسلامی هستند، گفت: انسان همواره باید دارای روحیه تحقیق و پژوهش برای رسیدن به حقیقت باشد.

نماینده ولی فقیه در استان لرستان تحقیق و پژوهش واقعی را یک کار سخت دانست و تأکید کرد: کمیّت و کیفیت پژوهش نشان‌ دهنده پیشرفت و عدم پیشرفت جامعه محسوب می شود.

امام جمعه خرم آباد، متغیرها و شاخص‌های پیشرفت یک کشور را نشان دهنده میزان پیشرفت، تحقیق و فناوری در آن کشور دانست و اظهار کرد: اگر ملتی اهل تحقیق و پژوهش نباشد به سوی تباهی و نابودی خواهد رفت.

نماینده ولی فقیه در لرستان با اشاره به اهداف انقلاب اسلامی، مفهوم استقلال را که مردم در انقلاب فریاد زدند را منطبق با تلاش ملت برای تحقیق و پژوهش دانست.

حجت الاسلام والمسلمین شاهرخی، سه واژه‌ی علوم، تحقیقات و فناوری را واژه‌هایی دانست که هدایتگر جامعه از تولید علم به تجاری‌سازی و ثروت هستند.

نماینده ولی فقیه در استان لرستان، پژوهش را راهگشای تولید دانش و ثروت در جامعه دانست و آن را نه هزینه‌کردن، بلکه سرمایه‌گذاری برای پیشرفت جامعه برشمرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین شاهرخی خواستار گسترش پژوهش و تحقیقات کاربردی و متناسب با نیاز جامعه شد.

وی در پایان با تأکید بر اینکه پژوهشی مفید است که به نفع جامعه باشد، خاطر نشان کرد: اهمیت هفته پژوهش و فناوری در حدی است که این هفته در جامعه باید هم‌ تراز با عید باشد و مردم، همچون عید، هفته پژوهش و فناوری را گرامی و پاس بدارند،چرا که حیات یک ملت، بر مبنای میزان پژوهش و فناوری است.

مهدی زکی پور/ لرستان