آژیر قرمز وبا برای مازندران/ آمارها افزایشی است
رکنا: آمار مبتلایان به وبا با خیر ملایمی در حال افزایش است و بنا بر اعلام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تا کنون 3 مورد از ابتلا به این بیماری در مراکز درمانی استان شناسایی شده است.
به گزارش رکنا از مازندران؛ هر چند هنوز وضعیت سفید برای شهرهای مختلف مازندران در باره ابتلا به کرونا اعلام نشده است اما از ظواهر امر اینگونه بر می آید که رنگ قرمز از نقشه جغرافیای استان رخت بر بسته است.
حالا در آستانه فرا رسیدن ماه مهر و بازگشایی مدارس، وبا با خیز ملایمی زنگ خطر را به صدا در آورده است.
بر اساس اعلام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تا دو روز قبل آمار در باره تعداد افراد مبتلا به این بیماری یک نفر بوده و حالا به سه تن افزایش یافته است. اتفاقی که احتمال افزایش شناسایی موارد بیشتر مبتلایان این بیماری در استان نیز داده شده و عملا آژیر قرمز برای مقابله با آن به صدا درآمده است.
اعلام این آمارها در حالی صورت می گیرد که خوشبختانه تاکنون موارد حادی در این باره گزارش نشده و به گفته مقامات دانشگاه علوم پزشکی مازندران سه فرد مبتلا نیز به صورت سرپایی در حال درمان هستند .
اما نکته نگران کننده این است که بر طبق گزارش های اعلام شده سه مرد مبتلا به وبا از ساکنان نقاط مختلف استان بوده اند. این بدان معنی است که مبتلایان اهل یه شهر و یا منطقه خاصی نبوده و متاسفانه احتمال شیوع این بیماری در گستره تمام استان وجود دارد واز نظر پراکندگی جغرافیایی در سطح استان، شرق ، غرب و مرکز استان می باشند .
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه باکتری عامل این بیماری است ، گفت : بعد از سه الی چهار روز که فرد به این باکتری آلوده شد علائم بیماری در افراد بروز می کند که می بایست نکات بهداشتی لازم در این مدت رعایت شود.
وی ادامه داد: وبا بیماری است که از طریق دهان منتقل می شود و خوردن آب مانده و ضدعفونی نشده در بروز این بیماری تاثیر دارد و احتمالا استفاده از آب غیربهداشتی دلیل بروز بیماری در افراد شده است .
علیپور اسهال آبکی شدید و متوسط، استفراغ بدون حالت تهوع قبلی، گرفتگی عضلات پشت ساق پا و عطش فراوان را از مهمترین علایم بیماری وبا برشمرد و افزود: آشامیدنی و خوراک آلوده مانند سبزی ها و میوه هایی که با آب آلوده شسته شده اند و آلودگی غذاهای پخته شده بعد از تهیه، تماس مستقیم دست با ترشحات اسهالی بیمار مبتلا به وبا راه انتقال این بیماری بوده است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: جوشاندن یک دقیقه ای آبی که از سلامتش اطمینان ندارید، شستشوی دست با آب و صابون قبل از غذا و بعد از اجابت مزاج، خودداری از خرید هرگونه مواد غذایی و خوراکی از دست فروشان و ضدعفونی کردن سبزی ها و میوه ها از راههای پیشگیری است.
وی این بیماری را در صورت عدم درمان بموقع کشنده خواند و از افراد خواست به محض مشاهده این علائم به پزشک و یا مراکز درمانی مراجعه کنند.
حسین خانی/مازندران
ارسال نظر