سامانه تشکل‌های جامع مردم‌ نهاد راه اندازی می شود

به گزارش رکنا از اصفهان،معاون شهردار و رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان در آئین گرامیداشت «روز تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی» گفت، معتقدیم که باید از هر تشکل حتی آنکه بتواند در حوزه فرهنگی اجتماعی یک شمع روشن کند، حمایت کنیم و فعالیت آنها را بهبود ببخشیم؛ در این راستا درصدد هستیم به فراخور موقعیت جغرافیایی تشکل‌ها، پیوند خوبی با آنها برقرار کنیم تا آنها از پشتیبانی مدیران مناطق بهره‌مند شوند و شبکه‌های فرهنگی اجتماعی همگام با این روند کاشف مشکلات مردم باشند.

  مجتبی شاهمرادی، افزود، در سال جاری به‌منظور برگزاری ویژه‌برنامه‌های نوروز، ماه مبارک رمضان، دهه کرامت و عید غدیر چهار فراخوان ویژه تشکل‌ها اعلام شد که نتیجه آن برگزاری دو هزار برنامه و رویداد بوده است و شهرداری اصفهان با مشارکت ۶۰۰ تشکل مردمی در این چهار برنامه، سه میلیارد تومان هزینه کرده است.

وی خاطرنشان کرد، در صدد هستیم در هفت محور مردم‌سپاری و مشارکت مردم را عملی کنیم که مهم‌ترین آن فراخوان مشارکتی برای مجموعه‌های مردمی است؛ در این راستا بانک اطلاعاتی خوبی از این مجموعه‌ها، توانایی‌ها و سوابق مشارکت آنها به دست آمد.

شاهمرادی با بیان اینکه فراخوان‌ها، موضوع، زمان و مکان‌محور است و به تناسب و نیاز شهر ارائه می‌شود، اظهار کرد، در گام نخست تلاش شد تا در حوزه‌های خاص و ویژه همچون رویدادهای ملی و مذهبی به سمت مردم‌سپاری حرکت کنیم تا شهرداری تنها متولی اجرا نباشد، البته تجلی این نگاه را در جشن‌های عید غدیر و دهه ولایت مشاهده کردیم.

وی افزود، طی یکسال گذشته بیش از شش میلیارد تومان از مجموعه‌های مردمی در حوزه‌های مختلف حمایت شده است؛ البته اگر در اصلاح بودجه این مهم افزایش یابد، امسال بیش از ۳۰ میلیارد تومان مشارکت نقدی با مجموعه‌های مردمی خواهیم داشت.

شاهمرادی با بیان اینکه معاونت‌های فرهنگی در مناطق مختلف شهری مکلف شده‌اند فرایندها و برنامه‌ها را به صورت مشارکتی با مجموعه‌های فرهنگی پیش ببرند، گفت، بعضی از تشکل‌ها و فعالان اجتماعی مجوز لازم را برای فعالیت ندارند و طبق مصوبه شورای اسلامی شهر، شهرداری امکان حمایت و کمک به این تشکل‌ها را ندارد، از این رو با توجه به اینکه روند دریافت مجوزها تسهیل شده است، این افراد با ثبت تشکل شناسنامه‌دار، از حمایت‌ها و کمک‌های شهرداری بهره‌مند می‌شوند.

۴۰ درصد برنامه‌های مشارکتی در مناطق کم‌برخوردار انجام می‌شود

شاهمرادی تاکید کرد: طبق برنامه‌ریزی شهرداری، قرار است در راستای محله‌محوری هر سال دو محله کم برخوردار مناطق انتخاب و در جهت ارتقای کیفیت این محله‌ها فعالیت کرد، بر این اساس در کنار خدمات عمرانی و شهری که به کالبد محله‌ها باز می‌گردد، بسته فرهنگی و اجتماعی نیز برای محله‌ها خواهیم داشت و برای هر محله شبکه‌سازی مختلف و رویدادهای مختلف شکل می‌گیرد.

وی افزود، تاکید داریم بر مبنای شناسنامه فرهنگی اجتماعی محله‌ها که به‌روز رسانی می‌شود و معضلات و نقاط قوت محله‌ها در آن مشخص است، در محله‌های کم برخوردار فعالیت کنیم، البته این یک الزام نیست.

معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گفت، با وجود اینکه شاخص دقیقی برای شناخت محله‌های کم‌برخوردار وجود ندارد، اما نزدیک به ۴۰ درصد برنامه‌های مشارکتی در مناطق کم‌برخوردار انجام می‌شود.

راه اندازی سامانه تشکل‌های جامع مردم‌نهاد در کشور 

همچنین مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری در این مراسم گفت، در دوره جدید در استانداری به دنبال توسعه کمی و کیفی متوازن هستیم، به لحاظ کمی و کیفی و ارتقا و توانمندسازی تشکل‌ها توانستیم گام‌های خوبی برداریم.

مسعود مهدویان‌فر، با بیان اینکه طبق آمار موجود ۴۵۰ هزار نفر در استان در مناطق حاشیه‌ای زندگی می‌کنند، گفت، براساس قرارداد و تفاهمنامه محرومیت‌زدایی، توانمندسازی و بازآفرینی شهری، هماهنگی لازم برای فعالیت سازمان‌های مردم نهاد در مناطق حاشیه‌ای بین کنش‌گران، فعالان و گروه‌های جهادی شکل گرفته است.

  وی با اشاره به اینکه در استان اصفهان ۱۸۰۰ سمن(سازمان مردم نهاد) فعالیت می‌کند که از این تعداد ۷۵۰ سمن در قالب خیریه و مابقی تشکل‌محور و در سایر بخش‌ها فعالیت‌ها می‌کنند افزود، قرار است سامانه تشکل‌های جامع مردم‌نهاد در کشور تشکیل شود، اما تا زمان راه‌اندازی این سامانه، با توجه به خلائی که وجود دارد این کار را در استان آغاز کردیم به طوری که بانک اطلاعاتی در دست تهیه است.

مهدویان‌فر با بیان اینکه قانون جامع تشکل‌های اجتماعی طی ۱۲ سال گذشته میان وزارت کشور و مجلس شورای اسلامی در رفت و برگشت است، ادامه داد، درحال‌حاضر پیش‌نویس این قانون نهایی شده است و به زودی نخستین قانون مصوب مجلس شورای اسلامی را برای ساماندهی تشکل‌های مردم‌نهاد خواهیم داشت.

بهمن راعی/ اصفهان