آموزش مهارتی مورد توجه مرکز فنی و حرفه ای
۳۵ کارگاه آموزشی و تولیدی در سطح استان همدان
رکنا:مدیر کل فنی و حرفه ای استان همدان گفت: براساس محورهای توسعه و شرایط استان در تلاشیم آموزش ها مهارتی باشد.
به گزارش رکنا از همدان، وهب مختاران با بیان اینکه کارگاه های آموزشی و تولیدی در مراکز فنی و حرفه ای راه اندازی شده است اظهار کرد: در سال های گذشته از ظرفیت صد درصدی این کارگاه ها استفاده نمی شد اما در حال حاضر این کارگاه ها در اختیار کارآفرینان با توجه به نیاز آموزش قرار می گیرد.
وی افزود: هم اکنون ۳۵ کارگاه آموزشی و تولیدی در سطح استان با ایجاد ۴۰۰ نفر اشتغال در رشته های مختلف ایجاد شده است.
مختاران ادامه داد: از منافع این کارگاه ها این است که نوآموز وقتی وارد کارگاه می شود با روند تولید در خصوص کمبود مواد اولیه یا فضای کسب وکار آشنا می شود.
مدیر کل فنی و حرفه ای استان همدان گفت: در حال حاضر ۴۶ مرکز به عنوان بنگاه های اقتصادی برای آموزش بهتر کارآموزان در صنایع مختلف در کارخانه سیمان هگمتانه، کارخانه سحر، شیرپگاه و ...راه اندازی شده که تا سال ۹۷ یکمرکز در کنترل گاز اکباتان بود.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون مرکز فنی و حرفه ای همدان پایلوت آموزش ایران و آلمان است خاطرنشان کرد: این آموزش ها در اتاق بازرگانی و اتاق ایران براساس نیاز صنعت انجام می شود.
مختاران اضافه کرد: استان همدان پایلوت تربیت مربی در زمینه گوهر سنگ ها در کشور شده و امسال با همکاری اداره صمت قرار است تجهیزات مورد نیاز را وارد استان کنیم و بتوانیم مربی سطح یک تراش سنگ های قیمتی و غیر قیمتی را در سطح استان و کشور تقویت کنیم.
وی در خصوص گردشگری سلامت نیز بیان کرد: در سال ۹۷ مرکز هتلداری و گردشگری غرب کشور را راه اندازی کردیم اما در طول شیوع کرونا آموزش ها متوقف شد ولی تا ۱۰ روز آینده قرار است یک دوره گردشگری سلامت را در بیمارستان ها بگذاریم تا نیاز بیمارستان ها مورد بررسی قرار گیرد.
مدیر کل فنی و حرفه ای استان همدان تصریح کرد: براساس محورهای توسعه و شرایط استان در تلاشیم آموزش ها مهارتی باشد.
این مقام مسئول گفت: در هفته دولت افتتاح مرکز بسته بندی خشکبار را در مرکز فنی و حرفه ای تویسرکان و مرکز بسته بندی آلو را در شهرستان اسدآباد در برنامه داریم که می تواند اشتغال خوبی را ایجاد کند.
مختاران در خصوص بودجه فنی و حرفه ای اعزود: بودجه امسال ابلاغ نشده اما سال گذشته در حوزه تجهیزات ۱۵ میلیارد ریال خریداری تجهیزات داشته ایم.
وی با اشاره به اینکه به طور میانگین ۶۵ درصد افراد مهارت آموخته از فنی و حرفه ای اشتغال دادند گفت: در برخی رشته های اشتغالزایی تا صد درصد است.
مدیر کل فنی و حرفه ای استان همدان با بیان اینکه ۴۵۰ حرفه در سطح استان آموزش داده می شود بیان کرد: این رشته ها در حوزه های مختلف گردشگری، هتلداری، خدمات تغذیه ای، صنعت و ساختمان، فناوری اطلاعات و ... است.
مختاران گفت: متاسفانه در برخی از خانواده ها دیده می شود که برای مهارت آموزی فرزندانش اهمیتی نمی دهند و به اشتباه اصرار به مدارک کسب مدارک غیر فنی دارند.
وی با اشاره به آمار بدست آورده از سوی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیشترین افراد بیکار در جامعه متخصص بع افراد بدون مهارت است، عنوان کرد: 65 درصد از مهارت آموزان ما پس از کسب مهارت جذب بازار کار می شوند البته در برخی از رشته ها به 100 درصد جذب هم می رسد.
ارسال نظر