لوازم خانگی بیشترین سهم را در کالای قاچاق کشف شده دارد
رکنا: کارشناس مسوول بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: طی سه ماهه نخست امسال از مجموع ۳۰ میلیارد تومان کالای قاچاق مکشوفه در سطح عرضه استان، بخش عمده ای از آن معادل ۲۰ میلیارد تومان مربوط به لوازم خانگی است.
به گزارش رکنا از مشهد، بخشعلی بیاتی افزود: پارسال در مجموع ۱۳۵ میلیارد تومان کالای قاچاق در سطح عرضه خراسان رضوی کشف شد که از این میزان ۸۴ میلیارد تومان معادل ۶۲.۵ درصد مربوط به لوازم خانگی و الکترونیکی بود.
وی اظهار داشت: بنا به دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت، از این پس تمامی اقدامات سازمانهای صمت در استانها پروژه محور است در این راستا از ۱۵ پروژه اولویت دار این وزارتخانه، مسوولیت اجرای پروژه مقابله با کالای قاچاق و تقلبی به معاونت بازرسی و نظارت سازمان صمت خراسان رضوی واگذار شده است.
کارشناس مسوول بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در راستای اجرای پروژه مزبور، دبیری کارگروه نظارت بر تولید ذیل کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری خراسان رضوی برعهده معاونت نظارت و بازرسی سازمان صنعت معدن و تجارت استان واگذار شده و پنج اولویت برای مقابله با کالای قاچاق در نظر گرفته شده که شامل لوازم خانگی، پوشاک، کالاهای سلامت محور، مواد دخانی و لوازم یدکی است.
بیاتی افزود: در حوزه مقابله با لوازم خانگی قاچاق، هر کالایی از این رسته که فاقد کد شناسه و کد رهگیری باشد و در بازار عرضه شود، مشمول ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز شده و در حکم قاچاق تلقی می شود.
وی اضافه کرد: در این راستا باید هم لوازم خانگی تولیدی استان و هم لوازم خانگی وارداتی دارای کد شناسه یا کد رهگیری باشند در غیر این صورت در حکم کالای قاچاق خواهند بود، اگر کالای وارداتی به صورت قانونی وارد کشور می شود باید روی کارتن آن ضمانت نامه و کد شناسه درج شده باشد.
کارشناس مسوول بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در مورد لوازم خانگی تولید داخل که در فروشگاه ها عرضه می شود نیز باید فرد عرضه کننده با مراجعه به واحد تولیدی نسبت به دریافت کد شناسه و کد رهگیری با استناد به فاکتورهای فروش خود اقدام کند یعنی موظف است کد شناسه و کد رهگیری کالا را در قالب خوداظهاری از کارخانه بگیرد.
بیاتی افزود: ذائقه مردم به خرید کالاهای خارجی به ویژه لوازم خانگی تمایل بیشتری دارد و گاه قیمت کالای خارجی نسبت به کالای داخلی ارزانتر هم هست و مردم تمایل بیشتری به خرید آن دارند لذا تولیدکنندگان باید در ارتقای سطح کیفی تولیدات خود اهتمام بیشتری داشته باشند.
ارسال نظر