هیچ محدودیتی در جوجه ریزی و تامین نهاده ها در واحدهای مرغداری گوشتی استان وجود ندارد

به گزارش خبرنگار رکنا از ارومیه، اکبر کرامتی در نشست وبینار قرارگاه امنیت غذایی کشور که با حضوروزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، با اعلام این خبر افزود: با توجه به اهمیت حوزه دام و طیور و تامین نهاده و تولید، تمامی تمرکز مدیران جهاد کشاورزی در شهرستانها روی این مهم معطوف شود و در معرفی افراد برای دریافت تسهیلات اهتمام ویژه‌ای لحاظ شود.

کرامتی با بیان اینکه هیچ محدودیتی در جوجه ریزی و تامین نهاده ها در واحدهای مرغداری گوشتی استان وجود ندارد، ادامه داد: با توجه به شرایط موجود جهت تداوم تولید در واحدهای مرغداری هیچ گونه سقفی در میزان جوجه ریزی واحدهای زنجیره طیور در نظر نگرفته شده است و این واحدها می توانند با در نظر گرفتن شرایط فنی و بهداشتی و ظرفیت تولید خود اقدام به جوجه ریزی کنند.

وی اضافه کرد: در روزهای تعطیل هفته آتی نیز مجموعه ستادی و شرکت های وابسته و بانک کشاورزی آماده ارائه خدمات به صاحبان واحدهای تولیدی دام و طیور بوده و روند پرداخت تسهیلات بانکی جهت تداوم تولید تسهیل و ادامه خواهد داشت.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه تولید کنندگان بخش طیور جوجه ریزی کنند و نگران خرید مرغ تولیدی نباشند، گفت: شرکت پشتیبانی امور دام استان با انعقاد قرارداد از طریق اتحادیه ها مرغ مازاد را از تولیدکنندگان برای ذخیره سازی خریداری می‌کند.

وی افزود: این شرکت برای مرغدارانی که میخواهند جوجه یکروزه بخرند قرارداد منعقد می‌کند که بر اساس مفاد آن هم نهاده مرغدار تامین می‌شود وهم مرغ تولیدی با نرخ مصوب بازاری از آن‌ها خریداری می‌شود.

کرامتی با بیان اینکه بانک کشاورزی نسبت به جذب تسهیلات خرید نهاده به معرفی بیشتر دامداران و مرغداران اقدام کند، تصریح کرد: واحدهای تولیدی دام و طیوری که تاکنون در سامانه سیتا نام نویسی و سازمان جهاد کشاورزی اهلیت آن‌ها را تایید کرده است، می‌توانند برای تشکیل پرونده و پرداخت تسهیلات در قالب دامدار کارت به شعب منتخب بانک کشاورزی مراجعه کنند. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با تاکید بر سهل الوصول بون دریافت این تسهیلات اضافه کرد: در قالب دامدار کارت برای خرید نهاده‌های دامی به دامداران کوچک تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان با سود ۱۰ درصد و به دامداران بزرگ صنعتی و غیر صنعتی بیش از ۲۰۰ میلیون تومان با سود ۱۲ تا ۱۵ درصد پرداخت می‌شود. 

وی ادامه داد: بر اساس این طرح به ازای هر قطعه مرغ گوشتی، تولیدکننده ۳۵ هزار تومان تسهیلات دریافت می‌کند. همچنین به اعضای هر قطعه مرغ تخم گذار نیز ۲۲ هزار تومان به تولیدکنندگان تسهیلات اعطا می‌شود. 

این مسول تاکید کرد: محدودیتی برای معرفی مرغدار و دامدار برای استفاده از تسهیلات سرمایه‌ در گردش وجود ندارد و داشتن هر گونه چک برگشتی ، معوقه و یا ... مانع از دریافت این تسهیلات نمی شود.

آذربایجان‌غربی/کریم معجنی